Oppløsning og minne

Antall bilder eller videoer du kan lagre avhenger av oppløsningen eller MP (megapiksel)-verdien som brukes og videolengden.

Bilder og videoer i høy oppløsning tar opp mer minne, så husk at en lavere oppløsning kan passe for daglig bruk.

Sjekk minnestatusen av og til. Når minnet er fullt kan du overføre bilder og videoer til en annen lagringsenhet for å frigjøre minne. Se Vedlikehold ved hjelp av en datamaskin.

Velg om du vil lagre bilder og videoer på enhetens interne lagring eller på et SD-kort ved bruk av Datalagring -alternativet i menyen for kamerainnstillinger.

Slik endrer du oppløsningen

1. Trykk på Innstillingsikon mens du bruker kameraet.
    2. Trykk på Oppløsning eller Video-oppløsning.
    3. Velg oppløsningen og lukk innstillingsmenyen. Innstillingen er lagret for den valgte opptaksmodusen.

Du kan angi oppløsningen separat for hver opptaksmodus.

Fotooppløsninger

Hovedkamera:

23MP

5520×4140 (4:3)

23 megapiksler oppløsning med 4:3-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer som ikke er i bredformat, eller for utskrift med høy oppløsning.

20MP

5984×3366 (16:9)

20 megapiksler oppløsning med 16:9-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer i bredformat.

8MP

3264×2448 (4:3)

8 megapiksler oppløsning med 4:3-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer som ikke er i bredformat, eller for utskrift med høy oppløsning.

8MP

3840×2160 (16:9)

8 megapiksler oppløsning med 16:9-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer i bredformat.

3MP

2048×1536 (4:3)

3 megapiksler oppløsning med 4:3-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer som ikke er i bredformat, eller for utskrift med høy oppløsning. Denne innstillingen er bare tilgjengelig i opptaksmodusen Manuelt.

2MP

1920×1080 (16:9)

2 megapiksler oppløsning med 16:9-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer i bredformat. Denne innstillingen er bare tilgjengelig i opptaksmodusen Manuelt.

Frontkamera:

13MP

4160×3120 (4:3). 13 megapiksler oppløsning med 4:3-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer som ikke er i bredformat, eller for utskrift med høy oppløsning.

10MP

4192×2358 (16:9). 10 megapiksler oppløsning med 16:9-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer i bredformat.

Videooppløsninger

HD referer til High Definition (høydefinisjon) mens BPS referer til bilder per sekund. En høyere BPS-hastighet betyr jevnere video, men med større filstørrelse. Sideforholdet er forholdet mellom bredden og høyden, der høyden er det første nummeret.

Hovedkamera:

Full HD (30 bps)

1920×1080 (16:9). Full HD-format med 30 BPS og et sideforhold på 16:9.

Full HD (60 bps)

1920×1080 (16:9). Full HD-format med 60 BPS og et sideforhold på 16:9.

HD

1280×720 (16:9). HD-format med et sideforhold på 16:9.

VGA

640×480 (4:3). VGA-format med et sideforhold på 4:3.

Frontkamera:

Full HD

1920×1080 (16:9). Full HD-format med et sideforhold på 16:9.

HD

1280×720 (16:9). HD-format med et sideforhold på 16:9.

VGA

640×480 (4:3). VGA-format med et sideforhold på 4:3.