Startskjerm

Startskjermen er startpunktet for å bruke enheten. Den ligner på skrivebordet på en datamaskinskjerm. Antall ruter på startskjermen angis med en rekke prikker nederst på startskjermen. Den uthevede prikken viser hvilken rute som vises.

Hvis Google Assistant er aktivert, vises startskjermikonet som Assistant på-ikon i navigasjonslinjen.

Oversikt over startside

Ruter på startskjermen

1 Velkommen til Xperia-modulen – Trykk for å åpne modulen og velg en oppgave, for eksempel å kopiere innhold fra den gamle enheten eller konfigurere Xperia-tjenester
2 Prikker – Representerer antall ruter på startskjermen

Slik går du til startskjermen

• Trykk Startikon.

Slik blar du gjennom startskjermen

Startskjerm

Ruter på startskjermen

Du kan legge til nye ruter på startskjermen (maksimum tjue ruter) og slette ruter. Du kan også angi ruten du vil bruke som hovedrute på startskjermen.

Ruter på startskjermen

Slik angir du en rute som hovedrute på startskjermen

1. Berør og hold fingeren på et tomt område av startskjermen til enheten begynner å vibrere.
  2. Knips mot venstre eller høyre for å bla til ruten du vil angi som hovedrute på startskjermen, og trykk deretter på Angi rute på startskjermen-ikon.

Når Google-feed er aktivert, er ruten til venstre reservert for denne tjenesten, og du kan ikke endre ruten for startskjermen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Google-søk og Google Now.

Slik legger du til et panel på startskjermen

1. Berør og hold fingeren på et tomt område av startskjermen til enheten begynner å vibrere.
  2. Hvis du vil bla i rutene, knipser du helt til høyre eller venstre og trykker deretter på Legg til rute på startskjermen-ikon.

Når Google-feed er aktivert, er ruten til lengst til venstre reservert for denne tjenesten, og du kan ikke legge til flere ruter til venstre for den. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Google-feed.

Slik sletter du en rute fra startskjermen

1. Berør og hold fingeren på et tomt område av startskjermen til enheten begynner å vibrere.
  2. Knips mot venstre eller høyre for å bla gjennom ruten som skal slettes, og trykk deretter Slett rute på startskjermen-ikon i øverste høyre hjørne av ruten.

Innstillinger for startskjermen

Slik deaktiverer eller avinstallerer du en app fra startskjermen

Deaktivering av en forhåndsinnstilt app sletter alle data, men appen kan aktiveres på nytt fra Innstillinger > Apper og varsler > App-info . Bare nedlastede apper kan avinstalleres helt.

1. Berør og hold nede appen du vil deaktivere eller avinstallere. Hvis den kan deaktiveres eller avinstalleres, vises Avinstaller app-ikon.
  2. Trykk på Avinstaller app-ikon > Deaktiver hvis appen var forhåndsinstallert på enheten eller trykk på Avinstaller app-ikon > OK hvis appen var nedlastet og du vil avinstallere den.

Slik endrer du størrelsen på ikoner på startskjermen

1. Hold nede på et tomt felt på startskjermen til enheten vibrerer, og trykk deretter på Startskjerminnstillinger-ikon.
  2. Trykk på Ikonstørrelse og velg et alternativ.