Slik kontrollerer du databruken

DU kan holde rede på datamengden som overføres til og fra enheten via mobildata eller ‎Wi-Fi -tilkobling i en bestemt periode. Du kan for eksempel se hvor mye data de ulike appene bruker. Du kan også angi advarsler om databruk og grenser for data som overføres via mobildatatilkoblingen, slik at du kan unngå tilleggskostnader.

Hvis du bruker en enhet med flere brukere, er det kun eieren, dvs. den primære brukeren, som kan justere databrukinnstillingene. Justering av databrukinnstillingene kan være til hjelp for å få større kontroll over databruken, men er ikke en garanti mot tilleggskostnader.

Slik kan du redusere databruken

1. Finn og trykk på Innstillinger > Nettverk og Internett > Databruk > Datasparing.
    2. Trykk på glidebryteren for å aktivere eller deaktivere funksjonen.

Slik slår du datatrafikk på eller av

1. Finn og trykk på Innstillinger > Nettverk og Internett > Databruk.
    2. Trykk på Mobildata-glidebryteren for å slå mobildata på eller av.

Når datatrafikk er slått av, kan du fremdeles opprette ‎Wi-Fi - og Bluetooth-tilkoblinger.

Slik angir du en advarsel om databruk

1. Kontroller at mobildata er slått på.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Nettverk og Internett > Databruk > Faktureringssyklus.
    3. Du angir advarselsnivået ved å trykke på glidebryteren ved siden av Angi datavarsel.
    4. Trykk på Advarsel for dataforbruk, oppgi ønsket datagrense og trykk på STILL INN. Du mottar et varsel når datatrafikkmengden nærmer seg det angitte nivået.

Slik angir du en grense for mobildata

1. Kontroller at mobildata er slått på.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Nettverk og Internett > Databruk.
    3. Trykk på Faktureringssyklus og på glidebryteren ved siden av Angi datagrense, og trykk deretter på OK.
    4. Du angir grensen for mobildatabruk ved å trykke på Datagrense, angi ønsket datagrense og trykke på STILL INN.

Mobildata slås automatisk av på enheten når mobildatabruken når den angitte grensen.

Slik kontrollerer du databruk ved de enkelte programmene

1. Finn og trykk på Innstillinger > Apper og varsler > App-info.
    2. Trykk på appen du vil kontrollere, og trykk deretter på Databruk.

Ytelsen til enkeltapper kan muligens påvirkes hvis de tilhørende databruksinnstillingene endres.

Slik kontrollerer du databruken

1. Finn og trykk på Innstillinger > Nettverk og Internett > Databruk.
    2. Hvis du vil vise informasjon om hvor mye data som er overført via mobil datatilkobling, trykker du på Mobildatabruk. Hvis du vil vise informasjon om hvor mye data som er overført via ‎Wi-Fi -tilkobling, trykker du på Forbruk av Wi-Fi-data.