Bli kjent med kameraet ditt

Kameraoversikt
    1 Frontkameralinse
    2 Velg opptaksmodusen
    3 Bytt mellom front- og hovedkamera
    4 Zoom inn eller ut
    5 Bruk kameratasten til å aktivere kameraet, ta bilder eller spille inn videoer
    6 Trykk på miniatyrbildet for å vise, dele eller redigere bilder og videoer
    7 Lagre posisjonen
    8 Bruk utløserknappen til å ta bilder eller spille inn videoer
    9 Gå tilbake eller avslutt kameraet
    10 Innstillinger for opptaksmodus
    11 Blitsinnstillinger

Grunnleggende tips for kameraet

• Sørg for at linsen er ren. Et fingeravtrykk eller bare litt smuss kan redusere bildekvaliteten.
    • Bruk selvutløseren når du trenger ekstra tid på å forberede deg, eller for å unngå uskarpe bilder.
    • Sjekk enhetens minnestatus ofte. Bilder og videoer i høy oppløsning krever mer minne.
    • Les mer om Ta flotte bilder med Xperia™-kameraet eller Fotografering med Xperia™-kameraet

Slik starter du kameraet

• Trykk kameratasten helt ned, sveip Normal kameramodus-ikon fra låseskjermen eller trykk på Kamera-ikon fra appskjermen.

Opptaksmoduser

Kameraet ditt har fire opptaksmoduser To av dem er for å ta bilder, Fremragende auto -modus og Manuelt -modus.

Fremragende auto optimaliserer innstillingene automatisk for mange ulike scenarioer. Manuelt er nyttig når du vil ha mer kreativ kontroll.

Hvilke innstillinger som er tilgjengelige er avhengig av den valgte opptaksmodusen.

Oversikt over opptaksmoduser

Manuell kameramodus-ikon

Manuelt

Ta bilder og juster kamerainnstillinger manuelt

Fremragende auto kameramodus-ikon

Fremragende auto

Ta bilder med automatisk optimaliserte innstillinger

Spill inn video-ikon

Video

Spill inn videoer

Kamera-apper-meny-ikon

Kameraapper

Bruk bilde- og videoapper

Slik velger du en opptaksmodus

• Sveip på skjermen for å velge blant bilde-, video- eller kameraapp-moduser mens du bruker kameraet.

Slik bytter du mellom hovedkameraet og frontkameraet

• Trykk på Veksle kamera-ikon for å bytte mellom hoved- og frontkameraet mens du bruker kameraet.

Slik bruker du zoomen

• Knip sammen eller fra hverandre på kameraskjermen eller bruk volumtasten til å zoome mens du bruker kameraet.

Hvis du zoomer inn mer enn to ganger, kan det påvirke bildekvaliteten. I stedet bør du ta bildet uten zoom og deretter beskjære det.

Slik tar du et bilde

• Trykk på kameratasten eller utløserknappen for å ta et bilde når du bruker kameraet.

Slik spiller du inn en video

1. Sveip på skjermen for å velge Spill inn video-ikon mens du bruker kameraet.
    2. Trykk på kameratasten eller utløserknappen for å starte eller stoppe innspillingen.

Maksimum innspillingstid er seks timer.

Slik starter du kameraet og tar et bilde samtidig

1. Trykk på Innstillinger-ikon og deretter på Mer > Hurtiglasting > Start og ta bilde mens du bruker kameraet.
    2. Lukk innstillingsmenyen og avslutt kameraet. Innstillingen er lagret for alle opptaksmoduser.
    3. Trykk på og hold inne kameratasten for å starte kameraet og ta et bilde samtidig.

Denne funksjonen kan også brukes for videoer. Trykk på Innstillinger-ikon og deretter på Mer > Hurtiglasting > Start og spill inn video mens du bruker kameraet.

Slik tar du et bilde ved å trykke på skjermen

1. Trykk på Innstillinger-ikon og deretter på Mer > Berøringsopptak > eller Bare frontkamera mens du bruker kameraet.
    2. Lukk innstillingsmenyen. Innstillingen er lagret for alle opptaksmoduser.
    3. Trykk hvor som helst på skjermen for å ta et bilde.

Denne funksjonen kan også brukes for videoer.

Slik tar du et bilde mens du tar opp en video

• Trykk på Kamera på skjermen-ikon mens du spiller inn en video. Bildet blir tatt i det øyeblikket du slipper utløserknappen.

Selvutløser

Bruk Selvutløser for å få mer tid til å forberede deg på et bilde. Det hjelper også å holde enheten stødig og unngå uskarpe bilder.

Slik bruker du selvutløseren med hovedkameraet

1. Velg en bildeopptaksmodus og trykk på Innstillinger-ikon mens du bruker hovedkameraet.
    2. Trykk på Selvutløser og velg forsinkelsesverdien.
    3. Lukk innstillingsmenyen. Selvutløser -innstillingen er lagret.
    4. Trykk på kameratasten eller utløserknappen for å ta et bilde. En serie med pipetoner markerer nedtellingen til bildet tas.

Når du bruker frontkameraet, angis Selvutløser ved å trykke på Selvutløser-ikon.

Utløserknapp

Utløserknappen brukes forskjellig avhengig av opptaksmodusen og aktiverte funksjoner.

Oversikt over utløserknappen

Kamera på skjermen-ikon

Ta et bilde

Start innspilling-ikon

Spill inn / fortsette å spille inn en video

Stans video midlertidig-ikon

Stans en video midlertidig

Stopp innspilling-ikon

Stopp innspillingen av en video

Selvutløser aktivert-ikon

Selvutløser er aktivert

Berøringsopptak aktivert-ikon

Berørings-opptak er aktivert

Berøringsopptak og selvutløser aktivert-ikon

Berørings-opptak og Selvutløser er aktivert

Slik justerer du kamerainnstillinger

1. Trykk på Innstillinger-ikon mens du bruker kameraet.
    2. Velg en innstilling eller trykk på Mer.
    3. Når Mer er valgt, sveip listen for å vise de tilgjengelige innstillingene.
    Kamerainnstillinger

Hvilke innstillinger som er tilgjengelige er avhengig av den valgte opptaksmodusen.

Slik viser, deler eller redigerer du bilder og videoer

1. Trykk på miniatyrbildet for å åpne et bilde eller en video mens du bruker kameraet.
    2. Knips mot venstre eller høyre for å vise bildene og videoene dine.
    3. Trykk på skjermen for å redigere et bilde eller en video.

Bildene og videoene dine er lagret i Album-appen. Se Vise bilder og videoer for flere alternativer.