Lading av enheten

Bruk alltid en original Sony-lader og USB Type-C-kabel som er beregnet for den bestemte Xperia-modellen din. Andre ladere og kabler kan øke ladetiden, ikke lade i det hele tatt eller til og med skade enheten. Sørg for at alle USB-porter og koblinger er helt tørre før du setter inn USB Type-C-kabelen.

Hvis batteriet er helt tomt, kan det ta opptil 30 minutter før enheten reagerer på ladingen. I løpet av denne perioden kan det hende skjermen forblir mørk og ikke viser et ladeikon. Det kan ta opptil fire timer før et utladet batteri blir helt oppladet.

Enheten har et integrert, oppladbart batteri som bare kan skiftes av et autorisert Sony-reparasjonssenter. Du må aldri forsøke å åpne eller ta fra hverandre enheten selv. Hvis du gjør det, kan du forårsake skade og annullere garantien.

En stikkontaktlader lader enheten raskere enn lading via datamaskinen. Du kan fortsatt bruke enheten mens den lades.

Slik lader du enheten

Lade enheten

1. Koble én ende av USB Type-C-kabelen til laderen eller USB-porten på en datamaskin.
    2. Koble den andre enden av kabelen til USB Type-C-porten på enheten. Varsellampen lyser når ladingen er startet.
    3. Når enheten er fulladet, kobler du kabelen fra enheten ved å trekke den rett ut. Pass på at du ikke bøyer kontakten.

Det er viktig å bruke USB Type-C-kabelen som følger med, siden andre typer USB-kabler kan skade enheten din.

Hvis batteriet er helt utladet, kan det gå noen minutter før varsellampen lyser og ladeikonet vises

Varsellampe for batteristatus

Grønt Batteriet lades, batterikapasiteten er over 90%.
    Oransje Batteriet lades, batterikapasiteten er 15–90 %.
    Rødt Batteriet lades, batterikapasiteten er mindre enn 15 %.