Batteri- og strømstyring

Enheten har et innebygd batteri. Hold følge med batteribruken til ulike apper og funksjoner for å utnytte det best mulig. Du kan også bruke Batteripleie til å øke batterilevetiden. Funksjoner for bakgrunnsstrømsparing er aktivert som standard for å hjelpe deg med å redusere batteribruken videre, og det finnes ytterligere strømsparingsmoduser for å hjelpe deg med å redusere batteribruken når nødvendig.

Strømsparingsfunksjoner senker prioriteten for mindre viktige enhetsfunksjoner. Hvis du ønsker at en app ikke skal berøres av dette, kan du lage et unntak for den i Strømsparingsunntak-menyen. Anrop og SMS-meldinger blir ikke berørt.

Systemoppdateringer kan endre strømsparingsmodusene som er tilgjengelige på enheten din.

Slik sjekker du batteriforbruket

1. Finn og trykk på Innstillinger > Batteri for å vise batteriprosent og beregnet gjenværende batteritid.
    2. Trykk på Avansert for flere detaljer om batteribruk.

Slik viser du batteriforbruket for apper

1. Finn og trykk på Innstillinger > Apper og varsler > Info om appen.
    2. Velg en app, og se over batteriforbruket under Batteri.

Generelle brukstips for bedre batteriytelse

Følgende tips kan gi bedre batteriytelse:

• Reduser lysstyrken på skjermen. Se Skjerminnstillinger.
    • Slå av Bluetooth®, ‎Wi-Fi og WLAN når du ikke trenger disse funksjonene.
    • Slå av enheten eller aktiver flymodus hvis du befinner deg i et område uten nettdekning. Ellers søker enheten hele tiden etter tilgjengelige nett, noe som tapper batteriet for strøm.
    • Bruk ‎Wi-Fi -nettverk i stedet for roaming når du er utenlands. Roaming søker etter hjemmenettet ditt, noe som er krevende for batteriet ettersom enheten må sende med høyere utgangseffekt. Se Wi-Fi.
    • Endre synkroniseringsinnstillingene for e-post, kalender og kontakter. Se Synkronisere med Internett-kontoer.
    • Sjekk appene som bruker mye batteri, og vurder å følge batterisparingstipsene på enheten for disse appene.
    • Endre varselsnivået for en app. Se Varsler.
    • Slå av posisjonsdelingstillatelsen til en app. Se Appinnstillinger.
    • Avinstaller apper som du ikke bruker. Se Appskjerm.
    • Bruk en original håndfrienhet fra Sony når du hører på musikk. Håndfrienheter bruker mindre batteri enn høyttalerne i enheten.
    • Start enheten på nytt med jevne mellomrom.

Slik fritar du bestemte apper fra optimalisering

Apper kan fritas fra optimalisering.

1. Finn og trykk på Innstillinger > Batteri.
    2. Trykk på og velg Strømsparingsunntak. Du vil se en liste med apper som ikke er optimaliserte.
    3. Trykk på APPER for å legge til eller fjerne apper fra denne unntakslisten, og velg eller opphev valget av en app fra listen for å redigere unntaksinnstillingene.
    4. Listen med apper som er unntatt, blir oppdatert i henhold til innstillingene dine.

Du kan også konfigurere Strømsparingsunntak fra Innstillinger > Apper og varsler > Avansert > Spesiell apptilgang > Strømsparing .

STAMINA-modus

Avhengig av STAMINA-nivået blir ulike funksjoner begrenset eller deaktivert for å redusere batteribruken. Dette kan omfatte ytelse, animasjoner og lysstyrke på skjermen, videobildeforbedringer, synkronisering av appdata i bakgrunnen, vibrering unntatt for innkommende anrop, strømming og GPS mens skjermen er av. vises på statuslinjen.

Slik aktiverer eller deaktiverer du STAMINA-modus

1. Finn og trykk på Innstillinger > Batteri.
    2. Trykk på STAMINA-modus, og trykk på glidebryteren for å aktivere eller deaktivere funksjonen. Når STAMINA-modus er aktivert kan du velge ytterligere alternativer. Du kan for eksempel justere autostartprosenten.

Du kan frita apper fra å bli begrenset av STAMINA-modus i Strømsparingsunntak-menyen.

Ultra STAMINA-modus

Batteritiden er forlenget betydelig, men tilgjengelige apper er begrenset og mobildata og ‎Wi-Fi er deaktivert. Anrop og SMS er fremdeles tilgjengelig. Startskjermen er endret og vises på statuslinjen.

Hvis du deler en enhet med flere brukere, må du kanskje logge på som eier, dvs. primær bruker, for å aktivere eller deaktivere Ultra STAMINA-modus .

Slik aktiverer du Ultra STAMINA-modus

1. Finn og trykk på Innstillinger > Batteri.
    2. Trykk på Ultra STAMINA-modus og deretter på Aktiver.
    3. Trykk på OK

Du kan ikke frita apper fra å bli optimalisert med Ultra STAMINA-modus .

Slik deaktiverer du Ultra STAMINA-modus

1. Dra statuslinjen nedover for å åpne varselpanelet.
    2. Trykk på varselet Ultra STAMINA-modus er aktiv.
    3. Trykk på OK.

Hvis du deaktiverer Ultra STAMINA-modus , startes enheten på nytt.

Batteripleie

Bruk Batteripleie til å øke batterilevetiden. Denne funksjonen registrerer lademønstrene dine og beregner start- og sluttid for den vanlige ladeperioden din. Ladehastigheten styres slik at batteriet når 100 % rett før du kobler fra laderen.

Batteripleie kontrollerer ikke ladehastigheten før den gjenkjenner en jevnlig ladefrekvens på minst fire timer over en periode på flere dager.

Slik aktiverer eller deaktiverer du Batteripleie

1. Finn og trykk på Innstillinger > Batteri > Batteripleie.
    2. Trykk på glidebryteren for å aktivere eller deaktivere Batteripleie.

Batteripleie lagrer tillærte mønstre for den jevnlige ladefrekvensen. Selv om funksjonen har vært deaktivert, tilpasser den seg til de tillærte mønstrene når funksjonen aktiveres igjen.