Slik bruker du stedstjenester

Stedstjenester lar apper som Kart og kameraet bruke informasjon fra mobilnett, ‎Wi-Fi -nettverk samt GPS (Global Positioning System) for å finne ut omtrent hvor du befinner deg. Hvis du ikke har klar siktlinje til en GPS-satellitt, kan enheten finne ut hvor du befinner deg, ved hjelp av ‎Wi-Fi -funksjonen. Og hvis du ikke er innen rekkevidde til et nettverk, kan enheten finne ut hvor du befinner deg, ved hjelp av mobilnettet.

Stedtjenestene må aktiveres for at du skal kunne bruke enheten til å finne ut hvor du befinner deg.

Det kan påløpe datatilkoblingsavgifter når du kobler til Internett fra enheten.

Slik aktiverer eller deaktiverer du stedstjenester

• Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Posisjon. Trykk på glidebryteren for å aktivere eller deaktivere stedstjenester.

Du kan også aktivere stedstjenester fra Innstillinger > Google > Posisjon .

Slik aktiverer eller deaktiverer du Google-posisjonsdeling

1. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Posisjon. Trykk på Google-posisjonsdeling.
  2. Trykk på Ny melding-ikon, velg når du vil at funksjonen skal være påslått og velg et alternativ for å velge kontakten du vil dele posisjonen din med. Du kan også velge hvordan posisjonen din deles ved å trykke på Mer.

Du kan også holde oversikt over posisjonshistorikken din under Google-stedshistorikk.

Slik forbedrer du GPS-presisjonen

Første gang du bruker enhetens GPS-funksjon, kan det ta noen minutter før posisjonen blir registrert. Pass på at du ikke dekker til GPS-antennen, som fremhevet i bildet, for å bistå søket. GPS-signalene kan trenge gjennom skyer og plast, men ikke de fleste solide objekter som for eksempel bygninger og fjell. Gå til et annet sted hvis posisjonen ikke blir registrert i løpet av noen få minutter.

Wi-Fi- og GPS-antenne