Innstillinger for videokameraet

Slik justerer du innstillingene for videokameraet

1. Aktiver kameraet.
  2. Sveip på skjermen for å velge Icn sony camera switch video.
  3. Trykk på Icn sony menu settings l for å vise innstillinger.
  4. Velg innstillingen du vil justere, og foreta deretter endringene du ønsker.

Oversikt over videokamerainnstillinger

Videooppløsning

Juster videooppløsningen for forskjellige formater. HD referer til High Definition (høydefinisjon) mens BPS referer til bilder per sekund. En høyere BPS-hastighet betyr jevnere video, men med større filstørrelse.

Hovedkamera:

Full HD (30 bps)

1920×1080 (16:9)

Full HD-format (full høydefinisjon) med 30 BPS og et sideforhold på 16:9.

HD

1280×720 (16:9)

HD-format (høydefinisjon) med et sideforhold på 16:9.

VGA

640×480 (4:3)

VGA-format med 4:3-sideforhold.

MMS

Spill inn videoer som kan sendes i MMS-meldinger. Opptakstiden for dette formatet er begrenset, slik at videofilen kan få plass i en MMS-melding.

Frontkamera:

Full HD

1920×1080 (16:9)

Full HD-format (full høydefinisjon) med et sideforhold på 16:9.

HD

1280×720 (16:9)

HD-format (høydefinisjon) med et sideforhold på 16:9.

VGA

640×480 (4:3)

VGA-format med 4:3-sideforhold.

MMS

Spill inn videoer som kan sendes i MMS-meldinger. Opptakstiden for dette formatet er begrenset, slik at videofilen kan få plass i en MMS-melding.

Automatisk bildetaking (video)

Slå på automatisk bildetaking for å ta bilder automatisk under innspilling av en video. Ved å bruke smilutløserfunksjonen tar kameraet automatisk bilder av smilende ansikter mens du fortsetter å spille inn videoen.

Slik slår du på Smile Shutter™ (video)

1. Aktiver kameraet.
  2. Trykk på Icn sony menu settings l.
  3. Finn og trykk på Mer > Automatisk opptak (video) > Smilutløser.

SteadyShot™

Det kan være vanskelig å holde enheten stødig når du spiller inn videoer. Stabilisatoren er med på å kompensere for små håndbevegelser.

Lys

Bruk lykten til å lyse opp omgivelsene under dårlige lysforhold eller når det er motlys. Videoblitsikonet Icn sony camera photo light er tilgjengelig på videokameraskjermen. Vær oppmerksom på at kvaliteten på videoene enkelte ganger kan bli bedre uten lys, selv om det er dårlige lysforhold.

Icn sony camera photo light
Icn sony camera quick settings photo light off Av

Velge et motiv

Med Scenevalg-funksjonen kan du raskt optimalisere videokamerainnstillingene for ulike situasjoner. Hver motivinnstilling er beregnet på å produsere best mulig videokvalitet i et bestemt opptaksmiljø.

Icn sony cam cap mode scene selection

Av

Scenevalg-funksjonen er deaktivert som standard.

Icn sony camera scene softsnap

Mykt snapshot

Brukes for å ta opp video mot myke bakgrunner.

Icn sony camera scene landscape

Landskap

Brukes til landskapsvideoer. Kameraet fokuserer på objekter som er langt borte.

Icn sony camera scene night scene

Nattscene

Lysfølsomheten økes når denne modusen er aktivert. Brukes under dårlige lysforhold. Videoer av gjenstander i rask bevegelse kan bli uskarpe. Hold telefonen i ro eller bruk et stødig underlag. Videokvaliteten blir bedre når du slår av nattmodusen ved gode lysforhold.

Icn sony camera scene beach snow

Strand

Bruks til videoer av kyst- eller strandmotiver.

Icn sony cam scene snow

Snø

Brukes under forhold med mye lys for å unngå overeksponerte videoklipp.

Icn sony camera scene sport

Sport

Brukes til videoer av gjenstander i rask bevegelse. Den korte eksponeringstiden minimerer uskarphet.

Icn sony camera scene party

Fest

Bruk for innspillinger innendørs med lite lys, for eksempel stearinlys. Videoer av objekter som beveges raskt kan bli uskarpe, så hold kameraet stødig eller bruk et stødig underlag.