Varsler

Varsler informerer deg om hendelser som for eksempel nye meldinger og kalendervarsler, samt aktiviteter som pågår, for eksempel filnedlastinger. Varsler vises på følgende steder:
  • Statuslinjen
  • Varselpanelet
  • Låseskjermen

Slik åpner eller lukker du varselpanelet

Åpne eller lukke varselpanelet
  1. Dra statuslinjen nedover for å åpne varselpanelet, eller bare dobbelttrykk på den.
  2. Du lukker varselpanelet ved å dra eller knipse panelet oppover.

Tip

Når du har åpnet varselpanelet, kan du åpne hurtiginnstillingspanelet ved å dra statuslinjen nedover igjen.

Slik håndterer du et varsel i varselspanelet

• Trykk på varselet.

Tip

Du kan svare på chat- eller e-postmeldinger direkte i varselpanelet.

Slik avviser du et varsel fra varselpanelet

• Sveip varselet til venstre eller høyre.

Note

Ikke alle varsler kan avvises.

Tip

Du endrer varselsinnstillinger ved å dra varselet sakte til venstre eller høyre og deretter trykke på Icn sony menu settings.

Slik utvider du et varsel på varselpanelet

• Dra varslet nedover på skjermen å utvide og vise mer informasjon om varselet uten å åpne appen.

Note

Ikke alle varsler kan utvides.

Slik sletter du alle varsler fra varselpanelet

• Trykk på SLETT ALT.

Slik håndterer du et varsel fra låseskjermen

• Ta to ganger på varselet.

Slik avviser du et varsel fra låseskjermen

• Sveip varselet til venstre eller høyre.

Slik utvider du et varsel på låseskjermen

• Dra varslet nedover på skjermen.

Note

Ikke alle varsler kan utvides.

Behandle varsler på låseskjermen

• Vis alt innhold i varslene

Få alle varsler på låseskjermen. Når denne innstillingen er slått på, må du være klar over at alt innhold (inkludert innholdet i innkommende e-poster og chattemeldinger) blir synlig på låseskjermen, med mindre du angir de aktuelle appene som Skjul sensitivt innhold i Appvarsler-innstillingsmenyen.

• Skjul sensitivt innhold i varslene

Du må ha PIN-kode, passord eller mønster angitt som skjermlås for at denne innstillingen skal være tilgjengelig. Innholdet er skjult vises på låseskjermen når det kommer sensitive varsler. Du får for eksempel varsler om innkommende e-poster eller chattesamtaler, men innholdet vises ikke på låseskjermen.

• Ikke vis varsler i det hele tatt

Du får ingen varsler på låseskjermen.

Slik velger du varsler som skal vises på låseskjermen

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
  2. Finn og trykk på Innstillinger > Varsler.
  3. Trykk på Icn sony menu settings og trykk deretter på På låseskjermen.
  4. Velg et alternativ.

Tip

Du kan beholde varsler på låseskjermen til du sveiper for å avvise dem. Trykk på glidebryteren Behold varsler på låseskjerm for å aktivere denne funksjonen.

Slik angir du varselsnivået for en app

Blokker alle
Aldri motta varsler fra den valgte appen.
Lyder og vibrasjoner av
Motta varsler, men uten lyd, vibrering eller smugtitting.
Bare prioriterte forstyrrelser
Motta varsler fra denne appen selv når Ikke forstyrr er satt til Kun prioritet.

Slik angir du varselnivået for en app

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
  2. Finn og trykk på Innstillinger > Varsler.
  3. Velg ønsket app.
  4. Trykk på glidebryterne for å justere varselinnstillinger etter ønske.

Varsellampe

Varsellampen informerer deg om batteristatus og enkelte andre hendelser. Et blinkende hvitt lys angir for eksempel en ny melding eller et tapt anrop. Varselslampen er aktivert som standard, men kan deaktiveres manuelt.

Varsel-LED

Note

Når varselslampen er deaktivert, lyser den bare ved batteristatusvarsel, for eksempel når batterinivået er under 15 prosent.

Slik aktiverer eller deaktiverer du varsellampen

1. Gå til startskjermen, og trykk på Icn sony home apptray normal.
  2. Finn og trykk på Innstillinger > Varsler > Icn sony menu settings.
  3. Trykk på glidebryteren ved siden av Varsellampe for å aktivere eller deaktivere funksjonen.