Oppdatere enheten

Du bør oppdatere programvaren på enheten for å få de nyeste funksjonene, forbedringene og feilopprettingene, slik at alt fungerer best mulig. Når en programvareoppdatering er tilgjengelig, vises Systemoppdatering-ikon på statuslinjen. Du kan også lete etter nye oppdateringer manuelt, eller planlegge en oppdatering.

Den enkleste måten å installere en programvareoppdatering på, er å gjøre det trådløst direkte fra enheten. Enkelte oppdateringer er imidlertid ikke tilgjengelige for trådløs nedlasting. Deretter må du bruke Xperia Companion-programvaren på en PC eller på en Apple Mac®-datamaskin for å oppdatere enheten.

Før du oppdaterer enheten, må du vurdere følgende:

• Kontroller at du har nok lagringsplass før du prøver å oppdatere.
    • Hvis du bruker en enhet med flere brukere, må du logge inn som eier, dvs. den primære brukeren, for å oppdatere enheten.
    • System- og appoppdateringer kan føre til at funksjonene på enheten vises på en annen måte enn slik det er beskrevet i denne brukerhåndboken. Det kan hende at Android-versjonen ikke blir berørt av en oppdatering.

Slik ser du etter ny programvare

1. Sørg for å være logget inn som eier hvis du bruker en enhet med flere brukere.
    2. Startskjerm trykker du på Appskuff-ikon.
    3. Finn og trykk på Innstillinger > System > Programvareoppdatering.

Hvis Xperia™-enheten har mindre enn 500 MB ledig internminne, vil du ikke motta varsler om ny programvare. I stedet vil du motta en advarsel i varselpanelet: «For lite lagringsplass. Noen systemfunksjoner virker kanskje ikke.» Hvis du mottar dette varselet, må du først frigjøre plass på internminnet for å få varsler om ny programvare som finnes.

Slik oppdaterer du enheten trådløst

Bruk Programvareoppdatering-appen for å oppdatere enhetens programvare trådløst. Du har den nyeste programvaren hvis det ikke finnes noen tilgjengelige oppdateringer.

Slik installerer du en systemoppdatering

1. Hvis du deler en enhet med flere brukere, må du være logget på som eieren.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > System > Programvareoppdatering.
    3. Hvis en systemoppdatering er tilgjengelig, trykker du på OPPDATER.
    4. Gjenopprett enheten når du blir bedt om det.

Slik konfigurerer du automatisk nedlasting av systemoppdateringer

1. Finn og trykk på Innstillinger > System > Programvareoppdatering.
    2. Trykk på Meny-ikon, og trykk deretter på Innstillinger > Last ned systemoppdateringer automatisk.
    3. Velg det foretrukne valget.

Slik aktiverer eller deaktiverer du automatiske oppdateringer av apper

1. Finn og trykk på Innstillinger > System > Programvareoppdatering.
    2. Trykk på Meny-ikon, og trykk deretter på Innstillinger > Oppdater apper automatisk.
    3. Velg det foretrukne valget.

Oppdatering av enheten med Xperia Companion

Slik oppdaterer du enheten ved bruk av en datamaskin

1. Bruk en USB Type-C-kabel til å koble enheten til datamaskinen.
    2. Kontroller at skjermen på enheten ikke er låst og at USB-tilkoblingsmodusen på enheten er satt til Överføre filer.
    3. Åpne Xperia Companion hvis det ikke startes automatisk.
    4. Datamaskin: Hvis det oppdages en ny oppdatering til programvaren, vises det et popup-vindu. Følg instruksjonene på skjermen for å kjøre de aktuelle programvareoppdateringene.

Hvis du ikke har Xperia Companion-programvaren installert på den aktuelle datamaskinen, må du koble enheten til datamaskinen og følge instruksjonene på skjermen. Kontroller at du bruker USB Type-C-kabelen som ble levert sammen med enheten, og at den er koblet til enheten og datamaskinen på riktig måte.