Skjermtastaturer

Enheten din har flere forhåndsinstallerte tastaturleverandører.

Hvilket tastatur som brukes som standard, kan avhenge av regions- eller språkinnstillingene dine. I tillegg er det mulig at en eller flere tastaturleverandører ikke er tilgjengelige i din region.

Oversikt over Google-tastaturet

Du kan skrive inn tekst med skjermtastaturet ved å trykke på hver enkelt bokstav, eller du kan skyve fingeren fra bokstav til bokstav for å lage ord.

Oversikt over skjermtastaturet

1 Trykk for å slette et tegn før markøren.
2 Trykk for å angi hardt linjeskift eller søke i innholdet. Funksjonaliteten kan avhenge av tekstfelttypen.
3 Trykk for å bytte mellom små bokstaver, store bokstaver og store bokstaver hele tiden.
4 Trykk for å vise tall og symboler.
5 Velg for å få tilgang til smilefjes.
6 Trykk for å sette inn et mellomrom.

Slik viser du skjermtastaturet for å skrive inn tekst

• Ta hurtig på et tekstfelt.

Slik legger du inn tekst tegn for tegn

1. Ta hurtig på tegnet for å skrive inn et tegn som vises på tastaturet.
  2. Hvis du vil skrive inn en tegnvariant, berører og holder du nede et vanlig tastaturtegn for å vise en liste over tilgjengelige tegn. Velg deretter ønsket tegn fra listen. Hvis du for eksempel vil skrive «é», berører du og holder nede «e». Etter en kort stund kommer det da opp flere alternativer. Fortsett å holde fingeren trykt mot tastaturet mens du drar til og velger «é» i alternativene.

Slik skriver du et punktum

• Når du er ferdig med å taste inn et ord, trykker du to ganger på mellomromstasten.

Slik skriver du tekst med dra og skriv-funksjonen

1. Skyv fingeren fra bokstav til bokstav for å stave ordet du vil skrive når skjermtastaturet vises.
  2. Løft fingeren når du er ferdig med å skrive inn et ord. Det blir da foreslått et ord basert på bokstavene som du har angitt.
  3. Hvis det ønskede ordet ikke vises, trykker du på Slett tekst-ikon for å se andre alternativer og velge det du ønsker. Hvis ønsket alternativ ikke vises, sletter du hele ordet og staver det på nytt, eller taster inn ordet ved å trykke på hver enkelt bokstav.

Slik aktiverer eller deaktiverer du strykeinntasting

1. Finn og trykk på Innstillinger-ikon.
  2. Trykk på System > Språk og inndata.
  3. Trykk på Skjermtastatur, og velg deretter Gboard.
  4. Finn og trykk på Strykeinntasting, og trykk deretter på Aktiver strykeinntasting-glidebryteren.