Slik kan du sikkerhetskopiere og gjenopprette innhold

Generelt frarådes det at du lagrer bilder, videoer og annet personlig innhold kun på enhetens interne minne. Hvis det skulle skje noe med maskinvaren, eller enheten blir mistet eller stjålet, vil dataene som er lagret på det interne minnet, være borte for alltid. Det anbefales å sikkerhetskopiere dataene til datamaskinen, altså en ekstern enhet, ved hjelp av programmene PC Companion eller Sony Bridge for Mac. Denne metoden anbefales spesielt hvis du oppdaterer enhetsprogramvaren fra én Android-versjon til en annen, for eksempel fra Android versjon 4.4 til 5.0.

Etter at dataene er ferdig sikkerhetskopiert til en datamaskin, kan du også foreta en rask sikkerhetskopiering av grunnleggende innstillinger og data til et SD-kort i enheten eller til en ekstern USB-lagringsenhet ved å bruke Sikkerhetskopierings- og gjenompprettings-appen.

Note

Det er svært viktig at du husker passordet som du angir, når du utfører en sikkerhetskopiering av data. Hvis du glemmer passordet, er det ikke sikkert at du kan gjenopprette viktige data som for eksempel kontakter og meldinger.

Slik sikkerhetskopierer du data til en datamaskin

Bruk programmene PC Companion eller Sony Bridge for Mac til å sikkerhetskopiere dataene fra enheten til en PC eller en Apple® Mac®-datamaskin. Disse programmene for sikkerhetskopiering kan brukes til å sikkerhetskopiere følgende typer data:
    • Kontakter
    • Tekstmeldinger
    • Innstillinger
    • Kalenderdata
    • Mediefiler som for eksempel musikk og videoer
    • Bilder

Slik sikkerhetskopierer du data ved hjelp av en datamaskin

1. Kontroller at programmet PC Companion er installert på PC-en, eller at programmet Sony Bridge for Mac er installert på Apple® Mac®-datamaskinen.
    2. Koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.
    3. Datamaskinen: Åpne PC Companion eller SonyBridge for Mac.
    4. Klikk på Start for å starte appen Sikkerhetskopier og gjenopprett.
    5. Ta hurtig på Sikkerhetskopier og følg deretter instruksjonene på skjermen for å sikkerhetskopiere data fra din enhet.

Slik gjenoppretter du data med en datamaskin

1. Kontroller at programmet PC Companion er installert på PC-en, eller at programmet Sony Bridge for Mac er installert på Apple® Mac®-datamaskinen.
    2. Koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.
    3. Datamaskin: Åpne PC Companion eller Sony Bridge for Mac.
    4. Klikk på Start for å starte appen Sikkerhetskopier- og gjenopprett.
    5. Velg en sikkerhetskopiert fil fra de lagrede sikkerhetskopiene, og ta deretter hurtig på Gjenopprett, og følg deretter instruksjonene på skjermen for å gjenopprette data fra din enhet.

Slik sikkerhetskopierer du data med appen for sikkerhetskopiering og gjenoppretting

Med appen for sikkerhetskopiering og gjenoppretting kan du sikkerhetskopiere data manuelt eller slå på den automatiske funksjonen for sikkerhetskopiering for å lagre data jevnlig.

Appen for sikkerhetskopiering og gjenoppretting anbefales for å sikkerhetskopiere data før du tilbakestiller enheten til fabrikkinnstillingene. Med denne appen kan du sikkerhetskopiere følgende typer data til et SD-kort eller en ekstern USB-lagringsenhet som du har koblet til enheten med USB-vertsadapteren:

• Bokmerker
    • Systeminnstillinger
    • Kontakter
    • Samtaler
    • Kalenderdata
    • Mediefiler

Note

Avhengig av hvilken versjon av appen for sikkerhetskopiering og gjenoppretting som er installert på enheten, kan du kanskje ikke sikkerhetskopiere og gjenopprette data mellom ulike Android-versjoner, for eksempel hvis du oppdaterer fra Android versjon 4.4 til versjon 5.0. Hvis du imidlertid kjører versjon 1,1 (eller nyere) av appen for sikkerhetskopiering og gjenoppretting, kan du gjenopprette data mellom slike oppdateringer. Du kan sjekke versjonen av appen for sikkerhetskopiering og gjenoppretting under Innstillinger > Programmer > Alle > Sik.kopier og gjenopprett.

Slik gjenoppretter du sikkerhetskopiert innhold ved bruk av Sikkerhetskopierings- og gjenopprettingsprogrammet

1. Hvis du skal sikkerhetskopiere innhold til en USB-lagringsenhet, må du passe på at lagringsenheten er tilkoblet enheten med riktig kabel. Hvis du skal sikkerhetskopiere til et SD-kort, må du passe på at SD-kortet er satt skikkelig inn i enheten.
    2. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony and app tray tablet.
    3. Finn og ta hurtig på Sikkerhetskopier og gjenopprett.
    4. Ta hurtig på Sikkerhetskopier, og velg deretter målstedet du vil sikkerhetskopiere til, og hvilke datatyper du vil sikkerhetskopiere.
    5. Ta hurtig på Sikkerhetskopier nå.
    6. Angi et passord for sikkerhetskopien, og ta deretter hurtig på OK.

Slik gjenoppretter du innhold med Sikkerhetskopierings- og gjenopprettingsprogrammet

1. Hvis du skal gjenopprette innhold fra en USB-lagringsenhet, må du passe på at lagringsenheten er tilkoblet enheten med riktig kabel. Hvis du skal gjenopprette fra et SD-kort, må du passe på at SD-kortet er satt skikkelig inn i enheten.
    2. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony and app tray tablet.
    3. Finn og ta hurtig på Sikkerhetskopier og gjenopprett.
    4. Ta hurtig på Gjenopprett.
    5. Velg oppføringen du vil gjenopprette fra, og ta deretter hurtig på Gjenopprett nå.
    6. Angi et passord for sikkerhetskopien, og ta deretter hurtig på OK.

Note

Husk at endringer du gjør i personlige data og innstillinger etter at du oppretter en sikkerhetskopi, vil bli slettet under tilbakestilling.