Innstillinger for stillbildekameraet

Slik justerer du innstillingene for stillbildekameraet

1. Aktiver kameraet.
  2. Ta hurtig på Icn sony key menu for å vise alle innstillingene.
  3. Velg innstillingen du vil justere, og rediger etter ønske.

Oversikt over innstillinger for stillbildekameraet

Oppløsning

Velg mellom flere oppløsninger og sideforhold før du tar et bilde. Et bilde med høyere oppløsning krever mer minne.

8MP
3264×2448(4:3)
8 megapiksler oppløsning med 4:3-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer som ikke er i bredformat, eller for utskrift med høy oppløsning.
5MP
3104×1746(16:9)
Bilder på 5 megapiksler med 16:9-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer som ikke er i bredformat, eller skrive ut med høy oppløsning.
2MP
1920×1080(16:9)
2 megapiksler oppløsning med 16:9-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer i bredformat.
2MP
1632×1224(4:3)
2 megapiksler oppløsning med 4:3-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer som ikke er i bredformat, eller for utskrift med høy oppløsning.

Note

Denne innstillingen er bare tilgjengelig i opptaksmodusen Manuelt.

Selvutløser

Med selvutløseren kan du ta et bilde uten å holde enheten. Bruk denne funksjonen til å ta selvportrett, eller til gruppebilder der alle kan være med på bildet. Du kan også bruke selvutløseren for å unngå at kameraet rister når du tar bilder.

På (10 sek)
Setter en 10-sekunders forsinkelse fra du tar hurtig på kameraskjermen til bildet blir tatt.
På (2 sek)
Setter en 2-sekunders forsinkelse fra du tar hurtig på kameraskjermen til bildet blir tatt.
Av
Bildet tas når du tar hurtig på kameraskjermen.

Smile Shutter™

Bruk Smile Shutter™-funksjonen for å angi hva slags smil kameraet skal reagere på, før du tar bildet.

Fokusert modus

Fokusfunksjonen avgjør hvilken del av bildet som skal være skarp. Når kontinuerlig autofokus er på, justerer kameraet fokuset slik at området i den fargede fokusrammen holdes skarpt.

Enkel autofokus
Kameraet fokuserer automatisk på det valgte motivet. Kontinuerlig autofokus er slått på. Berør og hold kameraskjermen helt til den gule fokusrammen blir blå, noe som indikerer at fokuset er stilt inn. Bildet tas når du fjerner fingeren fra skjermen.
Ansiktsregistrering
Kameraet gjenkjenner automatisk opptil fem personansikter, som markeres med rammer på skjermen. Kameraet fokuserer automatisk på det nærmeste ansiktet. Du kan også velge hvilket ansikt du vil fokusere på, ved å ta hurtig på det på skjermen. Når du tar hurtig på kameraskjermen, viser en blå ramme hvilket ansikt som er valgt og i fokus. Ansiktsregistrering kan ikke brukes i alle motivmodiene. Kontinuerlig autofokus er slått på.
Berøringsfokus
Berør et bestemt område på kameraskjermen for å stille inn fokusområdet. Kontinuerlig autofokus er slått av. Berør og hold kameraskjermen helt til den gule fokusrammen blir blå, noe som indikerer at fokuset er stilt inn. Bildet tas når du fjerner fingeren fra skjermen.
Motivsporing
Når du velger et objekt ved å berøre det i søkeren, sporer kameraet objektet for deg.

Note

Denne innstillingen er bare tilgjengelig i opptaksmodusen Manuelt.

HDR

Bruk HDR (High-Dynamic Range)-innstillingen for å ta et bilde mot kraftig motlys eller under forhold hvor kontrasten er skarp. HDR kompenserer for tap av detaljer og genererer et bilde som ser bra ut både i mørke og lyse områder.

Note

Denne innstillingen er bare tilgjengelig i Manuelt opptaksmodus.

ISO

Du kan unngå uskarpe bilder forårsaket av dårlige lysforhold eller motiver i bevegelse ved å øke ISO-følsomheten.

Auto
Angir ISO-følsomhet automatisk.
100
Angir ISO-følsomheten til 100.
200
Angir ISO-følsomheten til 200.
400
Angir ISO-følsomheten til 400.
800
Angir ISO-følsomheten til 800.
1600
Angir ISO-følsomheten til 1600.

Note

Denne innstillingen er bare tilgjengelig i Manuelt bildetakingsmodus.

Lysmåling

Denne funksjonen angir automatisk en tilpasset eksponering ved å måle lyset i bildet du skal ta.

Senter
Justerer eksponeringen til midten av bildet.
Gjennomsnittlig
Beregner eksponeringen basert på lysmengden i hele bildet.
Punkt
Justerer eksponeringen i en svært liten del av bildet du skal ta.

Note

Denne innstillingen er bare tilgjengelig i Manuelt opptaksmodus.

Bildestabilisator

Det kan være vanskelig å holde enheten i ro når du tar bilder. Stabilisatoren er med på å kompensere for små håndbevegelser.

Note

Denne innstillingen er bare tilgjengelig i Manuelt opptaksmodus.

Forhåndsvisning

Du kan forhåndsvise bilder du har tatt eller videoer du har tatt opp.

Ubegrenset
Forhåndsvisningen vises like etter at du har tatt bildet eller tatt opp videoen.
5 sekunder
Forhåndsvisningen vises i fem sekunder etter at du har tatt bildet eller tatt opp videoen.
3 sekunder
Forhåndsvisningen vises i tre sekunder etter at du har tatt bildet eller tatt opp videoen.
Rediger
Redigeringsfunksjonen åpnes når du har tatt bildet eller tatt opp videoen.
Av
Bildet eller videoen lagres umiddelbart uten forhåndsvisning.

Ansiktsregistrering

Du kan registrere ansikter med appen Kamera slik at søkeren automatisk fokuserer på disse ansiktene når de vises i søkeren.

Blits

Bruk blitsen for å ta bilder under dårlige lysforhold eller når det er bakgrunnsbelysning. Du får tilgang til følgende alternativer når du tar hurtig på blitsikonet Icn sony camera quick settings flash auto i kameraskjermen:

Auto
Kameraet fastslår automatisk om lysforholdene gjør det nødvendig å bruke blits.
Icn sony camera quick settings flash auto
Utfyllingsblits
Bruk denne innstillingen når bakgrunnen er lysere enn motivet. Dette fjerner uønskede, mørke partier.
Icn sony camera quick settings flash fill
Reduksjon av røde øyne
Reduserer røde øyne når du tar bilder.
Icn sony camera quick settings flash red eye reduction
Av
Blitsen er slått av. Noen ganger kan bildekvaliteten bli bedre uten blits selv om lysforholdene er dårlige. Du må være stø på hånden for å kunne ta et bra bilde uten å bruke blits. Bruk selvutløseren for å unngå uskarpe bilder.
Icn sony camera quick settings flash off
Lykt
En lykt eller et kameralys slås på når du tar bilder.
Icn sony camera photo light

Velge et motiv

Bruk funksjonen for motivvalg til raskt å konfigurere kameraet for vanlige situasjoner ved hjelp av forhåndsprogrammerte motiver. Kameraet har angitt en del innstillinger som passer til valgt motiv, slik at bildet blir best mulig.

Icn sony cam cap mode scene selection Av
Funksjonen for motivvalg er deaktivert og du kan ta bilder manuelt.
Icn sony cam scene softskin Myke hudtoner
Ta bilder av ansikter med en skjønnhetsforsterkende effekt.
Icn sony camera scene softsnap Mykt snapshot
Bruk til å ta bilder mot en myk bakgrunn.
Icn sony cam scene antimotion Bevegelsesstabilisering
Bruk til å minimere kamerabevegelser når du tar bilder med litt mørke motiver.
Icn sony camera scene landscape Landskap
Bruk når du tar landskapsbilder. Kameraet fokuserer på objekter som er langt borte.
Icn sony camera scene backlight correction hdr Motlyskorreksjon HDR
Bruk til å forbedre detaljene i opptak med høy kontrast. Den integrerte motlyskorrigeringen analyserer bildet og korrigerer det automatisk for å få et bilde med perfekt lys.
Icn sony camera scene night portrait Nattportrett
Bruk til å ta portrettbilder om natten eller i dårlig lys. På grunn av den lange eksponeringstiden må du holde kameraet rolig eller sette det på et stødig underlag.
Icn sony camera scene night scene Nattscene
Bruk til å ta bilder om natten eller i dårlig lys. På grunn av den lange eksponeringstiden må du holde kameraet rolig eller sette det på et stødig underlag.
Icn sony cam scene handheld twilight Håndholdt skumring
Bruk til å ta håndholdte bilder i lite lys med redusert støy og uklarhet.
Icn sony cam scene highsensitivity Høy følsomhet
Bruk til å ta bilder uten blits under forhold med lite lys. Reduserer uklarhet.
Icn sony cam gourmet Gourmet
Bruk til å ta bilder av matpresentasjoner i sterke farger.
Icn sony cam scene pet Kjæledyr
Bruk til å ta bilder av kjæledyret ditt. Reduserer uklarhet og røde øyne.
Icn sony camera scene beach snow Strand
Bruk til å ta bilder av kyst- eller strandmotiver.
Icn sony cam scene snow Snø
Bruk dette under forhold med mye lys for å unngå overeksponerte bilder.
Icn sony camera scene party Fest
Bruk til bilder innendørs i dårlig opplyste omgivelser. Dette motivet fanger opp bakgrunnsbelysning eller levende lys innendørs. På grunn av den lange eksponeringstiden må du holde kameraet rolig eller sette det på et stødig underlag.
Icn sony camera scene sport Sport
Bruk til å ta bilder av motiver i rask bevegelse. Kort eksponeringstid minimerer uskarpe bevegelser.
Icn sony camera scene document Dokument
Bruk til å ta bilder av tekst eller tegninger. Gjør kontrasten i bildet sterkere og skarpere.
Icn sony cam scene fireworks Fyrverkeri
Bruk til å ta bilder av fyrverkeri i all sin prakt.

Note

Denne innstillingen er bare tilgjengelig i opptaksmodusen Manuelt.