NFC

Vis alle emner

Bruk NFC (Near Field Communications) for å dele data med andre enheter, f.eks. video, bilde, websideadresse, musikkfil eller kontakt. Du kan også bruke NFC til å skanne kategorier som gir deg mer informasjon om et produkt eller en tjeneste, samt etter kategorier som aktiverer visse funksjoner på enheten din.

NFC er en trådløs teknologi med en maksimal rekkevidde på én centimeter. Enhetene som deler data, må derfor holdes tett inntil hverandre. Før du kan bruke NFC, må du først slå på NFC-funksjonen, og enhetens skjerm må være aktivert.

NoteNFC er kanskje ikke tilgjengelig i alle land og områder.

Slik slår du på NFC-funksjonen

1. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
  2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Mer ....
  3. Merk av i avmerkingsboksen NFC.

NFC-deteksjonsområde

NFC-registreringsområde på Sony Xperia™ SP
NoteNFC-deteksjonsområdet befinner seg ikke på samme sted på alle enhetene. Se brukerhåndboken til den andre enheten for å finne ytterligere informasjon om datadeling med en annen enhet der NFC brukes.

Slik deler du en kontakt med en annen enhet ved hjelp av NFC

1. Sørg for at NFC-funksjonen er slått på på begge enhetene og at begge skjermene er aktive.
  2. For å vise kontaktene gå til Startskjerm, og ta hurtig på Icn sony home apptray normal , og ta hurtig deretter på Icn sony app phonebook .
  3. Ta hurtig på kontakten du vil dele.
  4. Hold din enhet og mottakende enhet mot hverandre slik at NFC-deteksjonsområdet på hver enhet berører hverandre. Når enhetene er tilkoblet, vibrerer de og spiller en kort lyd. Et miniatyrbilde av kontakten vises.
  5. Ta hurtig på miniatyrbildet for å starte overføringen.
  6. Når overføringen er ferdig, vises kontaktinformasjonen på skjermen til den mottakende enheten, og i tillegg lagres den også i den mottakende enheten.

Slik deler du en musikkfil med en annen enhet ved hjelp av NFC

1. Sørg for at NFC-funksjonen er slått på på din enhet og mottakerenheten, og at begge skjermene er aktive.
  2. Åpne "WALKMAN™"-appen ved å ta hurtig på Icn sony home apptray normal, deretter finner og tar du hurtig på Icn sony app music player.
  3. Velg en musikkkategori og bla til sporet som skal deles.
  4. Ta hurtig på et spor for å spille det av. Så kan du ta hurtig på Icn sony semc music pause normal for å stanse sporet midlertidig. Overføringen virker selv om sporet spilles av eller er stanset.
  5. Hold enheten din og mottakerenheten sammen med baksiden mot hverandre, slik at NFC-registreringsområdene på enhetene berører hverandre. Når enhetene kobles sammen, vibrerer de og spiller en kort lyd. Et miniatyrbilde av sporet vises.
  6. Ta hurtig på miniatyrbildet for å starte overføringen.
  7. Når overføringen er ferdig, blir musikkfilen avspilt på mottakerenheten med det samme. Samtidig lagres filen på mottakerenheten.
NoteDu kan kanskje ikke kopiere, sende eller overføre opphavsrettsbeskyttede elementer.

Slik deler du et bilde eller en video med en annen enhet ved hjelp av NFC

1. Sørg for at NFC-funksjonen er slått på på begge enhetene og at begge skjermene er aktive.
  2. For å vise bilder og videoer i enheten din, går du til Startskjerm, og ta hurtig på Icn sony home apptray normal , finn og ta hurtig deretter på Album.
  3. Ta hurtig på bildet eller videoen du vil dele.
  4. Hold din enhet og mottakende enhet mot hverandre slik at NFC-deteksjonsområdet på hver enhet berører hverandre. Når enhetene er tilkoblet, vibrerer de og spiller en kort lyd. Et miniatyrbilde av bildet eller videoen vises.
  5. Ta hurtig på miniatyrbildet for å starte overføringen.
  6. Når overføringen er ferdig, vises bildet eller videoen på skjermen til den mottakende enheten. Samtidig lagres elementet i den mottakende enhet.
TipDu kan også bruke NFC til å dele en video fra programmet Filmer.

Slik deler du en webadresse med en annen enhet ved hjelp av NFC

1. Sørg for at NFC-funksjonen er slått på på begge enhetene og at begge skjermene er aktive.
  2. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal .
  3. For å åpne nettleseren finn og ta hurtig på Icn sony app chrome .
  4. Last inn websiden som skal deles.
  5. Hold din enhet og mottakende enhet mot hverandre slik at NFC-deteksjonsområdet på hver enhet berører hverandre. Når enhetene er tilkoblet, vibrerer de og spiller en kort lyd. Et miniatyrbilde av websiden vises.
  6. Ta hurtig på miniatyrbildet for å starte overføringen.
  7. Når overføringen er ferdig, vises websiden på skjermen til den mottakende enheten.

Slik skanner du NFC-kategorier

Enheten kan skanne forskjellige typer NFC-kategorier. Integrerte kategorier i en plakat, plakattavle eller ved siden av et produkt i en detaljbutikk kan skannes. Du kan mottatt tilleggsinformasjon som f.eks. en webadresse.

Slik skanner du en NFC-kategori

1. Sørg for at NFC-funksjonen er slått på på enheten og at skjermen er aktiv.
  2. Plasser enheten over kategorien slik at NFC-deteksjonsområdet berører den. Enheten skanner kategorien og viser innholdet som er samlet. Ta hurtig på innholdet i kategorien for å åpne det.
  3. Ta hurtig på kategorien for å åpne den.

Slik kobler du til en NFC-kompatibel enhet

Du kan koble enheten din til andre NFC-kompatible enheter fra Sony, slik som en høyttaler eller hodetelefoner. Når du oppretter en slik forbindelse, kan du se i brukerhåndboken til den kompatible enheten for å finne mer informasjon.

NoteDet er mulig at du må ha Wi-Fi® eller Bluetooth® aktivert på begge enhetene for at sammenkoblingen skal fungere.