Skjermlås

Det finnes flere skjermlåsvalg. Nedenfor kan du lese en beskrivelse av sikkerhetsnivået for hver type skjermlås, fra svakest til sterkest:
    • Sveip: ingen beskyttelse, men til gjengjeld har du rask tilgang til startskjermen.
    • Mønster: tegn et enkelt mønster med fingeren for å låse opp enheten.
    • PIN-kode: angi en PIN-kode på minst fire siffer for å låse opp enheten.
    • Passord: angi et alfanumerisk passord for å låse opp enheten.

Note

Det er svært viktig at du husker skjermopplåsingsmønsteret, PIN-koden eller passordet. Det er ikke sikkert at du kan gjenopprette viktige data som for eksempel kontakter og meldinger uten denne informasjonen.

Tip

Hvis du har konfigurert en Microsoft® Exchange ActiveSync® (EAS)-konto på Xperia™-enheten, kan EAS-sikkerhetsinnstillingene begrense låseskjermtypen til bare en PIN-kode eller et passord. Dette skjer når nettverksadministratoren angir en skjermlåstype for alle EAS-kontoer av sikkerhetsgrunner. Kontakt nettverksadministratoren i virksomheten eller organisasjonen for å finne ut hvilke nettverkssikkerhetspolicyer som gjelder for mobile enheter.

Slik endrer bytter du skjermlåstype

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Skjermlås.
    3. Følg instruksjonene på enheten.

Slik oppretter du et skjermlåsmønster

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Skjermlås > Mønster.
    3. Følg instruksjonene på enheten.

Note

Hvis du oppgir feil låsemønster fem ganger på rad, må du vente i minst 30 sekunder før du kan prøve på nytt.

Slik endrer du skjermopplåsingsmønsteret

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Skjermlås.
    3. Tegn skjermopplåsingsmønsteret.
    4. Trykk på Mønster og følg instruksjonene på enheten.

Slik oppretter du en PIN-kode for skjermlås

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Skjermlås > Personlig kode.
    3. Angi en tall-PIN-kode og trykk deretter på Fortsett.
    4. Angi PIN-koden på nytt for å bekrefte den, og trykk deretter på OK.

Slik oppretter du et passord for låsing av skjerm

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Skjermlås > Passord.
    3. Angi et passord, og trykk deretter på Fortsett.
    4. Angi passordet på nytt for å bekrefte det, og trykk deretter på OK.

Slik aktiverer du sveipefunksjonen for å låse opp

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Skjermlås.
    3. Tegn skjermopplåsingsmønsteret eller tast inn PIN-koden eller passordet avhengig av hvilken av disse skjermlåstypene som er aktivert.
    4. Trykk på Sveipe og deretter Ja, fjern.

Tilbakestille en glemt skjermlås

Hvis du har glemt PIN-koden for skjermlåsen, passordet eller mønsteret, er det mulig du kan tilbakestille det ved å bruke Protection by my Xperia-tjenesten. Ingen innhold på enheten går tapt etter at du har utført en tilbakestilling av skjermlåsen ved å bruke denne tjenesten.

Hvis du vil aktivere Protection by my Xperia-tjenesten, kan du se Finne en enhet som har blitt borte .

Slik tilbakestiller du skjermlåsen ved bruk av Protection by my Xperia

1. Sjekk at du vet hva brukernavnet og passordet er for Google™-kontoen din og at du har aktivert Protection by my Xperia-tjenesten på enheten.
    2. Gå til myxperia.sonymobile.com fra en Internett-tilkoblet enhet.
    3. Logg på med Google™-kontoen som du har konfigurert på enheten.
    4. Klikk på bildet av enheten din under Dine enheter.
    5. Velg Beskytt eller Endre PIN2 for å erstatte skjermlåsen med en ny PIN-kode.
    6. Følg instruksjonene på skjermen fra Protection by my Xperia.

Note

Avhengig av sikkerhetsinnstillingene dine kan det hende at enheten låses etter en tilbakestilling av skjermlåsen. Du må da taste inn brukernavnet og passordet for Google™-kontoen din for å kunne bruke enheten.