account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube
Close
Hjelp oss å forbedre nettstedet vårt
Svar på et par raske spørsmål for å evaluere besøket ditt.

Flere brukerkontoer

Enheten støtter flere brukerkontoer, slik at forskjellige brukere kan logge på hver for seg og bruke enheten. Flere brukerkontoer fungerer godt i situasjoner der du deler enheten med andre eller låner enheten til andre i en begrenset periode. Brukeren som konfigurerer enheten første gang, blir eieren av enheten. Bare eieren kan administrere kontoene til andre brukere. Det finnes to typer kontoer i tillegg til eierkontoen:

  • Fast bruker: Denne kontoen er egnet for noen som bruker enheten din jevnlig.
  • Gjestebruker: Aktiverer gjestekontoalternativet for noen som bare ønsker å bruke enheten midlertidig.

Note

Enkelte funksjoner er bare tilgjengelige for eieren. For eksempel kan bare eieren tillate nedlastinger fra andre kilder enn Google Play™.

Om Fast bruker-konto

Du kan legge til Fast bruker-konto for å gi ulike brukere tilgang til ulike startskjermer, bakgrunner og generelle innstillinger. Disse får også separat tilgang til apper og minnelagring for filer som for eksempel musikk og bilder. Du kan legge til opptil sju Fast bruker-kontoer på enheten.

Slik legger du til en vanlig brukerkonto

  1. Sørg for å logge på som eier, dvs. som brukeren som konfigurerte enheten første gang.
  2. Gå til startskjermen, og trykk på Icn sony home apptray normal.
  3. Finn og trykk på Innstillinger > Brukere > Legg til bruker.
  4. Trykk på OK. Den nye kontoen er opprettet.
  5. Trykk på KONFIGURER NÅ. Skjermen låser, og et ikon som representerer brukeren som nylig er lagt til, vises i øverste høyre hjørne.
  6. Lås opp skjermen ved å sveipe til venstre eller oppover.
  7. Følg instruksjonene på skjermen for konfigurere kontoen til brukeren.

Tip

I tilfeller der personen som bruker den nye kontoen, ønsker å konfigurere kontoen, men ikke er tilgjengelig på det tidspunktet, kan trykke på IKKE NÅ i trinn 5. Når brukeren er klar, kan vedkommende velge Brukere under Innstillinger og se den nye kontoen, som vises som Ny bruker. Det er bare å trykke på kontoen og følge instruksjonene for å fullføre konfigureringen.

Tip

Du kan også legge til en vanlig brukerkontor fra statuslinjen i et hvilket som helst skjermbilde. Dette gjør du ved å dra statuslinjen nedover og trykke på brukerikonet. Trykk deretter på Legg til bruker.

Slik sletter du en vanlig brukerkonto fra enheten

  1. Sørg for å logge på som eier.
  2. Gå til startskjermen, og trykk på Icn sony home apptray normal.
  3. Finn og trykk på Innstillinger > Brukere.
  4. Trykk på Icn sony users settings ved siden av navnet til brukeren som skal slettes, og trykk deretter på Slett brukeren > Slett .

Om gjestebrukerkontoen

Hvis noen ønsker å bruke enheten midlertidig, kan du aktivere en gjestekonto for denne brukeren. I gjestemodus starter enheten opp som et nyinstallert system og bare med appene som er forhåndsinstallert. Når gjesten er ferdig å bruke enheten, kan du slette økten slik at neste gjest kan starte med et nystallert system. Gjestebrukerkontoen er forhåndsinstallert og kan ikke slettes.

Slik aktiverer du gjestebrukerkontoen

  1. Sørg for å logge på som eier, dvs. som brukeren som konfigurerte enheten første gang.
  2. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
  3. Finn og trykk på Innstillinger > Brukere > Gjest.

Tip

Du kan også aktivere gjestebrukerkontoen fra statuslinjen på hvilken som helst skjerm. Dette gjør du ved å dra statuslinjen helt ned og trykke på brukerikonet. Trykk deretter på Legg til gjest.

Slik sletter du gjesteøktsdata

  1. Kontroller at du er logget på gjestekontoen.
  2. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
  3. Finn og trykk på Innstillinger > Brukere.
  4. Finn og trykk på Fjern gjest.
  5. Trykk på Fjern.

Tip

Du kan også fjerne gjesteøkten fra statuslinjen på en hvilken som helst skjerm så lenge du er logget på gjestekontoen. Dette gjør du ved å dra statuslinjen nedover og trykke på brukerikonet. Trykk deretter på Fjern gjest.

Slik bytter du mellom flere brukerkontoer

Slik bytter du mellom flere brukerkontoer

  1. Du kan åpne listen over brukere ved å dra statuslinjen nedover med to fingre, og deretter ta hurtig på brukerikonet øverst til høyre på skjermen.
  2. Ta hurtig på ikonet som representerer brukerkontoen du vil bytte til.
  3. Hvis et passord har blitt angitt for kontoen, angir du passordet for å logge på. Hvis det ikke er angitt et passord, låser du opp skjermen.

Tip

Når du bytter til gjestekontoen, tar du hurtig på Start på nytt hvis du vil slette den forrige økten, eller ta hurtig på Ja, fortsett for å fortsette den forrige økten.

Innstillinger for flere brukerkontoer

Enheter med flere brukere har tre ulike typer innstillinger:
  • Innstillinger som kan endres av alle brukerne, og som gjelder for alle brukerne. Dette gjelder for eksempel ‎Wi-Fi‎ , flymodus, NFC og Bluetooth®.
  • Innstillinger som bare påvirker individuelle brukerkontoer. Eksempler: automatisk datasynkronisering, skjermlås, ulike kontoer som er lagt til, og bakgrunner.
  • Innstillinger som bare er synlige for eieren, og som gjelder for alle brukerne. Eksempel: VPN-innstillinger.
Var denne informasjonen nyttig?
Ja Nei
Tilbakemeldingen din er verdifull for oss!
Hvorfor fant du denne informasjonen nyttig?
Send inn
Takk. Vi setter pris på tilbakemeldingen din!
Finn produktet ditt
Find
På Xperia™-enheten, gå til Innstillinger > Om telefon/nettbrett > Modellnummer
Find
På Xperia™-enheten, gå til Innstillinger > Om telefon/nettbrett > Modellnummer