Generelle kamerainnstillinger

Opptaksmoduser

Icn sony camera mode manual Manuelt
    Juster manuelt kamerainnstillinger som oppløsning, hvitbalanse og ISO.
    Icn sony camera superior auto Fremragende auto
    Optimaliser innstillingene til alle scener.
    Icn sony camera switch video Videokamera
    Juster manuelt videoinnstillinger som oppløsning, HDR-video og fokusmodus.
    Icn sony camera apps menu Kameraapper
    Velg kameraapper manuelt.

Note

HDR-video er bare tilgjengelig hvis videooppløsning er angitt til HD.

Slik veksler du mellom opptaksmoduser og kameraapper

1. Trykk og hold nede kameratasten.
    2. Sveip skjermen til ønsket opptaksmodus eller applisten.

Kamera-apper

Icn sony cam soundphoto Sound Photo
    Ta bilder med bakgrunnslyd.
    Icn sony camera ar effect AR-effekt
    Ta bilder eller videoer med virtuelle scener og karakterer.
    Icn sony camera picture effect Kreativ effekt
    Bruk effekter på bilder eller videoer.
    Icn sony sweep panorama Sweep Panorama
    Ta panoramabilder og vidvinklede bilder.
    Icn sony cam style portrait Stilportrett
    Ta bilder med portrettstil i sanntid.
    Icn sony cam multicam Multi-kamera
    Spill inn samme scene fra flere vinkler på én enkel skjerm.

Multikameramodus

Med multikameramodus kan du ta et bilde eller en video som kombinerer ulike vinkler fra to ulike kilder. To kameraskjermbilder vises på skjermen på enheten – ett fra enhetens kamera og ett fra en tilkoblet Xperia®-enhet eller et Sony-kamera som støtter NFC og Wi-Fi Direct®-teknologi.

Hvis du for eksempel er på en konsert og ønsker å ta et bilde eller en video som kombinerer et bilde av bandet fra én vinkel og publikum fra en annen, kan du bruke multikameramodus for å få best effekt.

Du kan konfigurere multikameramodus ved hjelp av NFC, som starter paringen av de to enhetene ved bruk av Wi-Fi Direct®-teknologi.

Slik bruker du multikameramodusen

1. Slå på NFC-funksjonen på begge enhetene som skal kobles til.
    2. Aktiver kameraet på enheten.
    3. Sveip på skjermen for å velge Icn sony camera apps menu, deretter velger du Icn sony cam multicam.
    4. Trykk på Icn sony menu add på skjermene på begge enhetene.
    5. Berør NFC-registreringsområdene på hver enhet med hverandre. Begge enhetene skal nå være tilkoblet ved bruk av Wi-Fi Direct®-teknologi.
    6. Når de to enhetene er tilkoblet, vises to kameraskjermbilder på skjermen på enheten – ett fra enhetens kamera og ett fra kameraet på den tilkoblede enheten.
    7. Hvis du vil omorganisere eller endre utformingen på kameravisningen, trykk på Icn sony camera multicam edit.
    8. Når du er ferdig med redigeringen og klar til å ta det endelige kombinerte bildet eller videoen, trykker du på Utført > Icn sony camera onscreen button.

Sweep Panorama

Du kan ta vidvinkel- og panoramabilder i horisontal eller vertikal retning med en enkel trykk-og-sveip-bevegelse.

Slik tar du et panoramabilde

1. Aktiver kameraet.
    2. Sveip på skjermen for å velge Icn sony camera apps menu, deretter velger du Icn sony sweep panorama.
    3. Trykk på Icn sony camera pano direction for å velge kameraretning.
    4. Trykk på kameratasten, og flytt kameraet sakte og støtt i bevegelsesretningen som vises på skjermen.

Stilportrett

Du kan bruke stilportrettfunksjonen til å retusjere portrettbilder idet du tar dem for å oppnå best mulige resultater. Du kan også bruke Magisk stråle-innstillingen til å legge til et spotlight-mønster for øynene.

Slik bruker du Stilportrett

1. Aktiver kameraet.
    2. Sveip på skjermen for å velge Icn sony camera apps menu, deretter velger du Icn sony cam style portrait.
    3. Du kan vise alle stilene ved å trykke på stilnavnet som er valgt, for eksempel Bobler.
    4. Trykk på Mer hvis du vil legge til flere stiler.
    5. Velg stilen du vil bruke, og trykk på Icn sony camera onscreen lock button for å ta et bilde.

Slik bruker du Magic beam

1. Aktiver kameraet.
    2. Sveip på skjermen for å velge Icn sony camera apps menu, trykk deretter på Icn sony cam style portrait > Icn sony cam magic beam.
    3. Hvis du vil bruke en innvendig spotlight-effekt, velger du et tilpasset mønster.

Laste ned kamera-apper

Du kan laste ned kameraapper som er gratis eller som kjøpes fra Google Play™ eller andre kilder. Før du begynner å laste ned, må du kontrollere at du er koblet til Internett, fortrinnsvis over ‎Wi-Fi‎ , slik at du begrenser datatrafikkostnadene.

Slik laster du ned kamera-apper

1. Åpne kamera-appen.
    2. Sveip på skjermen for å gå til Icn sony camera apps menu, trykk deretter på Icn sony and homescreen add pane .
    3. Velg appen som skal lastes ned, og følg instruksjonene for å fullføre installasjonen.

Berøringsopptak

Identifiser et fokusområde, og berør deretter kameraskjermen med fingeren. Bildet blir tatt i det øyeblikket du slipper skjermen.

Berøringsblokkering

Du kan deaktivere berøringsskjermen for å unngå utilsiktede berøringer når du bruker kameraet.

Automatisk forhåndsvisning av bilde

Du kan forhåndsvise bilder du har tatt eller videoer du har tatt opp.

Ubegrenset
    Forhåndsvisningen vises like etter at du har tatt bildet eller tatt opp videoen.
    5 sekunder
    Forhåndsvisningen vises i fem sekunder etter at du har tatt bildet eller tatt opp videoen.
    3 sekunder
    Forhåndsvisningen vises i tre sekunder etter at du har tatt bildet eller tatt opp videoen.
    Rediger
    Redigeringsfunksjonen åpnes når du har tatt bildet eller tatt opp videoen.
    Av
    Bildet eller videoen lagres umiddelbart uten forhåndsvisning.

Bruk volumtasten som

Du kan velge hvordan du vil bruke volumtasten når du tar bilder.

Zoom
    Bruk volumtasten til å zoome inn eller ut.
    Volum
    Bruk volumtasten til å justere volumet.
    Lukker
    Bruk volumtasten til å ta bilder.

Lyd

Du kan velge om du vil slå av lukkerlyden eller ikke.

Datalagring

Du kan velge å lagre data enten på et fjernbart SD-kort eller på enhetens intern lagring.

Intern lagring
    Bilder og videoer lagres på enhetens minne.
    SD-kort
    Bilder og videoer lagres på SD-kortet.

Hurtiglasting

Bruk innstillingene for hurtiglasting til å starte kameraet når skjermen er låst.

Bare start
    Når denne innstillingen er aktivert, kan du starte kameraet når skjermen er låst, ved å trykke på og holde nede kameratasten.
    Start og ta bilde
    Når denne innstillingen er aktivert, kan du starte kameraet og ta et bilde automatisk når skjermen er låst, ved å holde nede kameratasten.
    Start og spill inn video
    Når denne innstillingen er aktivert, kan du starte kameraet og ta opp en video når skjermen er låst, ved å holde nede kameratasten.
    Av

Hvitbalanse

Denne innstillingen, som bare er tilgjengelig i Manuelt opptaksmodus, justerer fargebalansen i samsvar med lysforholdene. Du kan også justere eksponeringen manuelt i området -2,0 EV til +2,0 EV. Du kan for eksempel øke bildelysstyrken eller redusere den generelle eksponeringen ved å trykke på pluss- og minuskontrollene når ikonet for innstilling av hvitbalanse/eksponeringsverdi/HDR Icn sony cam white balance main vises.

Icn sony camera advanced settings white balance auto Auto
    Justerer fargebalansen automatisk i henhold til lysforholdene.
    Icn sony camera advanced settings white balance incandescent Glødelampe
    Justerer lysbalansen for varme lysforhold, for eksempel under lyspærer.
    Icn sony camera advanced settings white balance fluorescent Fluorescerende
    Justerer fargebalansen for lysstoffbelysning.
    Icn sony camera advanced settings white balance daylight Dagslys
    Justerer fargebalansen for sollys.
    Icn sony camera advanced settings white balance cloudy Overskyet
    Justerer fargebalansen ved skyet værforhold.