Minne og lagring

Enheten har forskjellige typer minne- og lagringsalternativer.

• Det interne minnet er på cirka 4.9 GB, og brukes til å lagre nedlastet eller overført innhold samt personlige innstillinger og data. Eksempler på data som lagres i det interne minnet, er innstillinger for alarm, volum og språk, e-post, bokmerker, kalenderhendelser, bilder, videoer og musikk.
  • Du kan bruke et uttakbart minnekort med en lagringskapasitet på opptil 32 GB for å få mer lagringsplass. Mediefiler og noen apper (med sine data) kan flyttes til denne minnetypen for å frigjøre intern lagringsplass. Noen apper, for eksempel kameraappen, kan lagre data direkte til et minnekort.
  • Det dynamiske minnet (RAM) er på cirka 1 GB, og kan ikke brukes som lagringsplass. RAM brukes til å håndtere aktive apper og operativsystemet.

Note

Du må kanskje kjøpe et minnekort separat.

Tip

Du kan lese mer om bruk av minne i Android-enheter ved å laste ned rapporten for enheten fra Støttedokumenter.

Slik får du bedre batteriytelse

Minnet i enheten fylles som regel opp ved normal bruk. Hvis enheten begynner å bli treg, eller apper lukkes uten forvarsel, bør du vurdere følgende:

• Ha alltid minst 100 MB ledig intern lagringsplass og mer enn 100 MB ledig RAM tilgjengelig.
  • Lukk apper som du ikke bruker.
  • Slett hurtigbufferen for alle apper.
  • Avinstaller nedlastede apper som du aldri bruker.
  • Flytt apper til minnekortet hvis det interne lagringsstedet er fullt.
  • Overfør bilder, videoer og musikk fra det interne minnet til minnekortet.
  • Hvis enheten ikke klarer å lese innhold fra minnekortet, kan det hende at kortet må formateres. Vær oppmerksom på at alt innhold på kortet blir slettet ved formatering.

Slik får du informasjon om minnestatusen

1. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal .
  2. Finn og trykk på Innstillinger > Lagring.

Slik får du oppgitt mengden ledig og brukt RAM

1. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
  2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Programmer > Kjører.

Slik sletter du hurtigbufferen for alle apper

1. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
  2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Lagring.
  3. Ta hurtig på Bufrede data > OK.

Note

Når du sletter hurtigbufferen, blir ingen viktig informasjon eller viktige innstillinger slettet.

Slik flytter du mediefiler til minnekortet

1. Pass på at du har et minnekort i enheten.
  2. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
  3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Lagring > Overfør data til SD-kort.
  4. Merk filtypene som skal overføres til minnekortet.
  5. Ta hurtig på Overfør.

Slik flytter du apper til minnekortet

1. Kontroller at du har et minnekort i enheten.
  2. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
  3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Programmer .
  4. Sveip over til På SD-kort-kategorien. Det vises en liste over appene som kan flyttes.
  5. Velg appen du vil flytte, og ta deretter hurtig på FLYTT TIL SD-KORT. Når appen er flyttet, vises en merket avmerkingsboks ved siden av appen.

Slik lukker du apper og tjenester

1. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
  2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Programmer > Kjører.
  3. Velg en app eller tjeneste, og ta deretter hurtig på STOPP.

Slik formaterer du minnekortet

1. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
  2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Lagring > Slett SD-kort.
  3. Ta hurtig på Slett SD-kort > Fjern alt for å bekrefte.

Note

Alt innhold på minnekortet blir slettet ved formatering. Før du formaterer minnekortet, må du sørge for at du har sikkerhetskopiert alle dataene du vil ta vare på. Du kan lage en sikkerhetskopi ved å kopiere innholdet til en datamaskin. Du finner mer informasjon under Behandle filer ved hjelp av en datamaskin .