Enheten henger seg opp, eller apper slår seg av plutselig

• Nedlastede apper kan føre til at enheten utfører uventede handlinger, eller til at enhetens ytelse påvirkes. Bruk sikker modus til å kontrollere om noen nedlastede apper forårsaker problemet. I sikker modus starter enheten bare med programvare og apper som allerede var installert da du kjøpte den. Hvis enhetens ytelse bedres i sikker modus, er det sannsynlig at én eller flere av appene du har lastet ned etter at du kjøpte den, påvirker enheten negativt. Du kan avslutte sikker modus og starte enheten på nytt for å avinstallere appen eller appene du mistenker forårsaker problemet. Hvis problemet er nytt og du ikke er sikker på hvilken app som forårsaker problemet, kan du begynne med å avinstallere den appen du lastet ned sist.

Slik aktiverer du sikker modus

1. Slå av enheten.
      2. Hold nede av/på-tasten til enheten vibrerer.
      3. Når logoene til Sony og Xperia™ vises må du trykke inn volumknappen helt til Sikkermodus vises på skjermen.

Start enheten på nytt for å avslutte sikker modus.

1. Åpne appskjermmenyen ved å dra venstre kant på appskjermen mot høyre.
      2. Ta hurtig på AVINSTALLER . Alle apper som kan avinstalleres, angis med .
      3. Ta hurtig på appen du vil avinstallere, og ta deretter hurtig på OK .
    • Oppdater enheten for å sikre at du får optimal ytelse og de nyeste forbedringene. Les mer om hvordan du oppdaterer og finner den nyeste programvareversjonen.
    • Utfør en tilbakestilling til fabrikkinnstillinger. Dette er av og til den beste løsningen hvis enheten slutter å virke som den skal, men merk at det vil slette alt personlig innhold lagret på internminnet på enheten. Sørg derfor for å sikkerhetskopiere data som du vil beholde.

Slik sikkerhetskopierer du data ved hjelp av en datamaskin

1. Kontroller at Xperia™ Companion er for Windows eller Mac OS er installert på din PC eller Mac®.
      2. Koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.
      3. Datamaskinen: Åpne Xperia™ Companion-programvaren. Etter en liten stund vil datamaskinen finne enheten din.
      4. Velg Sikkerhetskopiering på hovedskjermen.
      5. Følg instruksjonene på skjermen for å sikkerhetskopiere data fra din enhet.

For å unngå permanent skade på enheten bør du ikke starte den på nytt mens tilbakestilling pågår.

1. Før du starter, må du sørge for å sikkerhetskopiere alle viktige data som er lagret på enhetens interne minne, til et minnekort eller et annet flyttbart minne.
      2. Ta hurtig på .
      3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhetskopier/tilbakestilling > Fabrikkinnstillinger .
      4. Merk av avmerkingsboksen Slett intern lagring for å slette informasjon som bilder og musikk fra det interne lageret.
      5. Ta hurtig på Tilbakestill telefonen .
      6. Om nødvendig tegner du opplåsingsmønsteret for skjermen eller angir skjermens opplåsingspassord eller opplåsings-PIN-kode for å fortsette.
      7. Bekreft ved å ta hurtig på Fjern alt .

Enheten går ikke tilbake til tidligere programvareversjon av Android™ når du utfører tilbakestilling til fabrikkinnstillinger.

Hvis du har glemt skjermens opplåsingspassord, PIN-kode eller mønster, kan du bruke enhetens reparasjonsfunksjon i Xperia™ Companion for å fjerne dette sikkerhetslaget. Du må oppgi detaljer om pålogging på Google-kontoen for å utføre denne operasjonen. Hvis du kjører reparasjonsfunksjonen, installerer du programvare på enheten på nytt, og du kan komme til å miste personlige data i prosessen.