Jeg får ikke slått på enheten

Hvis Xperia™-enheten din ikke reagerer når du prøver å slå den på, prøv disse handlingene, den ene etter den andre. Bekreft etter hver handling om problemet ble løst før du prøver den neste.

• La enheten få nok tid til å starte. Trykk på og hold nede strømknappen til enheten vibrerer og slipp den. Det kan ta opptil ti sekunder før enheten vibrerer.
    • Kontroller at Xperia™-enheten er ladet. Hvis batteriet er helt tomt, kan det ta opptil 30 minutter før enheten reagerer på ladingen. I løpet av denne perioden vil skjermen forbli mørk og ikke vise ladeikonet. Merk også at det kan ta opptil fire timer for et utladet batteri å lade helt.
    • Hvis du har problemer med å lade Xperia™-enheten din, begynn med å kontrollere at du bruker en original Sony-lader og en USB-kabel beregnet på lading av enheten din. Forsøk å lade enheten med en annen USB-kabel koblet til USB-porten på en datamaskin. Hvis enheten starter å lade, kan det være et tegn på at det er feil på laderen.
    • Hvis det er et minnekort i enheten, tar du det ut og starter enheten på nytt. Hvis problemet blir løst av at du fjernet minnekortet, kan det være feil på det. I så tilfelle må du skaffe et nytt SD-kort for Xperia™-enheten din.
    • Du kan tvinge enheten til å starte på nytt eller slå seg av i situasjoner der den slutter å svare eller ikke starter på nytt på vanlig måte. Ingen innstillinger eller personlige data blir slettet under en tvunget omstart.

Slik fremtvinger du avslutning

1. Ta av dekselet for SIM-kort- og minnekortsporet.
      2. Bruk spissen på en penn eller lignende, og trykk på OFF-knappen.

Ikke bruk altfor skarpe gjenstander som kan skade OFF-knappen.

Sørg for at batteriet er ladet i minst 30 minutter før du slår på enheten for første gang.

1. Trykk og hold på/av-knappen ned helt til varelslampen blinker én gang.
      2. Vent litt mens enheten starter opp.
    • Hvis fremgangsmåten for tvunget omstart ikke virker, prøv fremgangsmåten for 2-minutters omstart.

Slik tvinger du en 2-minutters omstart

1. Åpne dekslet på SIM-kortsporet.
      2. Trykk og hold nede OFF (AV)-knappen i 120 sekunder ved hjelp av en pennespiss eller tilsvarende gjenstand. Ignorer eventuelle vibrasjoner, og slipp OFF (AV)-knappen.
      3. Lad enheten helt til ladeikonet vises på skjermen.
      4. Slå på Xperia™-enheten.

Ikke bruk for skarpe gjenstander som kan skade (OFF) AV-knappen.

• Bruk Xperia™ Companion-dataprogrammet til å utføre en programvarereparasjon for å tilbakestille enheten din. Vær oppmerksom på at alle data slettes fra enheten når du utfører en programvarereparasjon. Innhold som du har lagret på et eksternt SD-kort, som for eksempel bilder, videoer og musikk, slettes ikke.

Slik sikkerhetskopierer du data ved hjelp av en datamaskin

1. Kontroller at Xperia™ Companion er for Windows eller Mac OS er installert på din PC eller Mac®.
      2. Koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.
      3. Datamaskinen: Åpne Xperia™ Companion-programvaren. Etter en liten stund vil datamaskinen finne enheten din.
      4. Velg Sikkerhetskopiering på hovedskjermen.
      5. Følg instruksjonene på skjermen for å sikkerhetskopiere data fra din enhet.
      Før du utfører en programvarereparasjon er det viktig at du vet Google™-brukernavnet og -passordet ditt. Avhengig av sikkerhetsinnstillingene din kan du bli nødt til å oppgi dem for å kunne starte opp enheten etter en programvarereparasjon.
      1. Kontroller at Xperia™ Companion er for Windows eller Mac OS er installert på din PC eller Mac®.
      2. Åpne Xperia™ Companion-programvaren på datamaskinen og trykk på Reparasjon av programvare på hovedskjermen.
      3. Følg instruksjonene som vises på skjermen for å installere programvaren på nytt og for å fullføre reparasjonen.