Introduksjon av Android

Bli kjent med alt Android bringer til Xperia-smarttelefonen eller -nettbrettet ditt. Start med å konfigurere en Google-konto og utforske Google Play, der du kan laste ned apper og spill ettersom du ønsker. Og best av alt, skreddersy Android-enheten din for å gjøre den mer din egen.

Introduksjon av Android

Hva er Android?

Android er mobiloperativsystemet utviklet av Google for et mangfold av smarttelefoner og nettbrett. Android kommer forhåndsinstallert med en rekke Google-apper på alle Xperia-enheter.

Ved bruk av apper som Google, Google Maps, Gmail og YouTube kan du enkelt søke etter informasjon på nettet, finne veibeskrivelser, skrive og motta e-poster, se på videoer og mye mer på telefonen eller nettbrettet – akkurat som på en datamaskin.

Skreddersy din Android-enhet

En Android-enhet kan skreddersys på mange ulike måter for å tilpasse dine behov. Du kan endre alt fra ikon- og tastaturstørrelse til lydvarsler, ringetoner og appene som vises på startskjermen. Du kan selvfølgelig endre bakgrunnen for å forandre enhetens utseende helt og gjøre den så personlig som du ønsker.

Du kan også laste ned og installere moduler som gir deg direkte tilgang til enkelte apper, funksjoner og innstillinger. Dette gjør det mulig å opprette dine egne snarveier for å få enkel tilgang til funksjonene du bruker oftest.

Og det er enkelt! Trykk på og hold nede hvor som helst på startskjermen for å legge til og endre moduler, bakgrunner og startskjerminnstillinger.

Skreddersy din Android-enhet

Google Play

Google Play er nettbutikken for Android-apper, spill, musikk, filmer og bøker. Noen apper er gratis å laste ned og installere, mens andre må du betale for. Andre apper kan være gratis å installere, men du kan utføre kjøp i appen senere. For å betale for en app må du konfigurere et kreditt- eller debetkort for Google-kontoen din, enten når du setter den opp eller når du vil laste ned og installere en betalt app via Google Play.

Google Play

Installere og avinstallere apper

Hvis du vil installere en app, er det bare å trykke på Play-butikken og starte å søke. Når du finner det du er ute etter er det bare å trykke for å starte installasjonen. Hvis du ikke lenger vil ta vare på en app eller et spill som du har installert, kan du slette den like enkelt. Og – hvis du ombestemmer deg, kan du installere den på nytt senere.

Merk at forhåndsinstallerte apper kan normalt ikke avinstalleres. Du kan derimot deaktivere de fleste forhåndsinstallerte apper fra Sony og Google. Dette fjerner dem automatisk fra appskjermen.

Installere og avinstallere apper

Android-oppdateringer

Android-programvaren utvikles kontinuerlig. Når en ny programvareversjon er tilgjengelig, kan du laste ned og installere alle de nyeste funksjonene og forbedringene for Xperia-enheten din. Nye versjoner er gratis, og fordi de inkluderer forbedringer av ytelse og sikkerhet, anbefaler vi at du alltid holder enheten oppdatert med den nyeste tilgjengelige programvaren. Du finner din nåværende Android-versjon i Innstillinger-menyen på enheten din. Husk at du kan ikke gå tilbake til en tidligere programvareversjon, så det er viktig at du sikkerhetskopierer innholdet ditt før du oppdaterer.

Smaker fantastisk godt. Du har kanskje hørt at Android-programvareversjoner er blitt oppkalt etter desserter eller søtsaker, som de tidligere versjonene Marshmallow, Nougat og Oreo. Nyeste versjon er Android 9 Pie.

Tilgjengeligheten av programvareoppdateringer er avhengig av enheten, landet og/eller operatøren. Merk at uavhengig av Android-versjon kan enkelte egenskaper og funksjoner være forskjellige avhengig av enheten din.

For å vise din nåværende programvareversjon, oppdateringer og fremtidige programvareutgivelser, besøk programvaresiden på Sony Mobile-supportnettstedet.

Android-oppdateringer

Finn ut mer

Hvis du vil finne ut mer om Xperia-enheten din og operativsystemet på den, les mer om enheten på Sony Mobile-supportnettstedet. Brukerhåndboken på Internett er et flott sted å finne praktiske instruksjoner om hvordan du setter opp og bruker Xperia-enheten din.

Merk at denne artikkelen ikke er produktspesifikk. Funksjoner og funksjonaliteter som er beskrevet kan derfor variere avhengig av enheten din og/eller programvareversjonen.