Skjermlås

Det finnes flere skjermlåsvalg. Nedenfor kan du lese en beskrivelse av sikkerhetsnivået for hver type skjermlås, fra svakest til sterkest:
    • Sveip: ingen beskyttelse, men til gjengjeld har du rask tilgang til startskjermen.
    • Mønster: tegn et enkelt mønster med fingeren for å låse opp enheten.
    • PIN-kode: angi en PIN-kode på minst fire siffer for å låse opp enheten.
    • Passord: angi et alfanumerisk passord for å låse opp enheten.

Det er svært viktig at du husker skjermlåsmønsteret, PIN-koden eller passordet. Det er ikke sikkert at du kan gjenopprette viktige data som for eksempel kontakter og meldinger uten denne informasjonen. Hvis du har konfigurert en Microsoft® Exchange ActiveSync® (EAS)-konto på Xperia™-enheten, kan EAS-sikkerhetsinnstillingene begrense låseskjermtypen til bare en PIN-kode eller et passord. Dette skjer når nettverksadministratoren angir en skjermlåstype for alle EAS-kontoer av sikkerhetsgrunner for organisasjoner. Kontakt nettverksadministratoren i virksomheten eller organisasjonen for å finne ut hvilke nettverkssikkerhetspolicyer som er implementert for mobilenheter.

For å finne ytterligere innstillinger for hver skjermlåstype, trykker du på ved siden av Skjermlås.

Slik endrer du skjermlåstypen

1. Startskjerm trykker du på .
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Skjermlås.
    3. Velg et alternativ og følg instruksjonene på enheten.

Slik oppretter du et skjermlåsmønster

1. Startskjerm trykker du på .
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Skjermlås > Mønster.
    3. Velg et alternativ og følg instruksjonene på enheten.

Hvis du oppgir feil låsemønster fem ganger på rad, må du vente i minst 30 sekunder før du kan prøve på nytt.

Slik endrer du skjermopplåsingsmønsteret

1. Startskjerm trykker du på .
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Skjermlås.
    3. Tegn skjermopplåsingsmønsteret.
    4. Trykk på Mønster, velg et alternativ og følg instruksjonene på enheten.

Slik oppretter du en PIN-kode for skjermlås

1. Startskjerm trykker du på .
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Skjermlås > Personlig kode.
    3. Velg et alternativ: Angi en tall-PIN-kode og trykk deretter på FORTSETT.
    4. Angi PIN-koden på nytt for å bekrefte den, og trykk deretter på OK.

Slik oppretter du et passord for låsing av skjerm

1. Startskjerm trykker du på .
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Skjermlås > Passord.
    3. Velg et alternativ og følg instruksjonene på enheten.

Slik aktiverer du sveipefunksjonen for å låse opp

1. Startskjerm trykker du på .
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Skjermlås.
    3. Tegn skjermopplåsingsmønsteret eller tast inn PIN-koden eller passordet avhengig av hvilken av disse skjermlåstypene som er aktivert.
    4. Trykk på Sveipe og deretter JA, FJERN.