Omstart, tilbakestilling og reparering

Du kan tvinge enheten til å starte på nytt eller slå seg av hvis den slutter å reagere eller ikke starter på nytt som normalt. Ingen innstillinger eller personlige data blir slettet.

Du kan tilbakestille enheten til dens opprinnelige fabrikkinnstillinger. Denne handlingen kan av og til være nødvendig hvis enheten slutter å fungere på riktig måte. Men vær oppmerksom på at hvis du ønsker å beholde viktige data, må du først sikkerhetskopiere disse dataene til et minnekort eller et annet flyttbart minne. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Slik kan du sikkerhetskopiere og gjenopprette innhold på en enhet.

Hvis enheten ikke slår seg på eller du vil tilbakestille programvaren på enheten, kan du bruke Xperia Companion til å reparere enheten. Du finner mer informasjon om bruk av Xperia Companion i Xperia Companion.

Hvis du deler en enhet med flere brukere, må du kanskje logge på som eier, dvs. primær bruker, for å tilbakestille enheten til fabrikkinnstillingene.

Slik starter du enheten på nytt

Enheten klarer kanskje ikke å starte på nytt hvis batterinivået er lavt. Koble enheten til en lader, og prøv å starte på nytt.

1. Trykk på og hold nede strømknappen .
    2. Trykk på Start på nytt i menyen som åpnes. Enheten startes på nytt automatisk.

Slik tvinger du enheten til å starte på nytt eller slå seg av

1. Trykk på og hold inne både strømknappen og volum opp-tasten i 6 sekunder.
    2. Enheten vibrerer én gang. Avhengig av om du ønsker å tvinge enheten til å starte på nytt eller slå seg av, gjør som følger.
      • Hvis du vil tvinge enheten til å starte på nytt: Slipp knappene nå. Enheten startes på nytt.
      • Hvis du vil tvinge enheten til å slå seg av: Fortsett å holde knappene inne. Etter et par sekunder til, vibrerer enheten tre ganger og slår seg av.

Slik tilbakestiller du til fabrikkinnstillingene

For å unngå permanent skade på enheten må du ikke avbryte en tilbakestilling til fabrikkinnstillinger.

1. Du må sørge for å sikkerhetskopiere alle viktige data som er lagret på enhetens interne minne, til et minnekort eller et annet ikke-internt minne. Hvis du har krypterte filer lagret på et SD-kort, bør du også fjerne krypteringen for å sikre at du fremdeles får tilgang til filene etter tilbakestillingen.
    2. Startskjerm trykker du på .
    3. Finn og trykk på Innstillinger > Sikkerhetskopier/tilbakestilling > Fabrikkinnstillinger.
    4. Trykk på Tilbakestill telefonen.
    5. Om nødvendig tegner du opplåsingsmønsteret for skjermen eller angir skjermens opplåsingspassord eller opplåsings-PIN-kode for å fortsette.
    6. Trykk på Fjern alt for å bekrefte.

Enheten går ikke tilbake til en tidligere programvareversjon av Android™ når du tilbakestiller til fabrikkinnstillingene.

Reparere enhetsprogramvaren

Hvis du har glemt skjermens opplåsingspassord, -PIN-kode eller -mønster, kan du bruke enhetens reparasjonsfunksjon i Xperia™ Companion-programmet for å slette sikkerhetslaget. Du må oppgi dine påloggingsopplysninger for Google for å utføre denne handlingen. Når du kjører reparasjonsfunksjonen, installerer du programvare på enheten på nytt, og du kan komme til å miste personlige data i prosessen.

Hvis du ikke kan slå av enheten før du utfører programvarereparasjon, må du framtvinge avslutning.

Når du mottar et nytt kontobrukernavn eller passord fra Google™, kan det gå 24 timer før du kan bruke dem til å logge på og gjenopprette enheten din.

Slik reparerer du enhetsprogramvaren ved hjelp av Xperia™ Companion

Før du utfører en programvarereparasjon er det viktig at du vet Google™-brukernavnet og -passordet ditt. Avhengig av sikkerhetsinnstillingene din kan du bli nødt til å oppgi dem for å kunne starte enheten på nytt etter en programvarereparasjon.

Hvis enheten ser ut til å ha frosset, starter på nytt gjentatte ganger eller ikke starter i det hele tatt etter at du har oppdatert Xperia™-programvaren eller etter at du har utført en programvarereparasjon eller en tilbakestilling til fabrikkinnstillingene, kan du prøve å tvinge enheten til å slå seg av, og deretter slå den på igjen. Hvis problemet vedvarer, tvinger du enheten til å slå seg av, og utfører deretter en programvarereparasjon ved å følge trinnene nedenfor:

1. Kontroller at Xperia™ Companion er installert på PC-en eller Mac®-en.
    2. Åpne Xperia™ Companion-programvaren på datamaskinen og klikk på Reparasjon av programvare på hovedskjermen.
    3. Følg instruksjonene som vises på skjermen for å installere programvaren på nytt og for å fullføre reparasjonen.