Sikkerhetskopiere og gjenopprette innhold

Generelt bør bilder, videoer og annet personlig innhold ikke bare lagres på enhetens internminne. Hvis enheten går tapt, stjeles eller blir ødelagt, kan det bli umulig å gjenopprette data lagret på det interne minnet. Det anbefales å bruke Xperia Companion-programvaren til å lage sikkerhetskopier, som lagrer dataene trygt på en ekstern enhet. Denne metoden anbefales spesielt hvis du oppdaterer enhetens programvare til en nyere Android-versjon.

Xperia sikkerhetskopiering og gjenoppretting-appen anbefales for å sikkerhetskopiere data før du tilbakestiller enheten til fabrikkinnstillingene. Med denne appen kan du sikkerhetskopiere data til en Internett-konto, et SD-kort eller en ekstern USB-lagringsenhet som du har koblet til enheten med en USB-vertsadapter.

Med Google-appen for sikkerhetskopiering og gjenoppretting kan du sikkerhetskopiere data til en Google-server.

Sikkerhetskopiere data til en datamaskin

Bruk Xperia™ Companion-programvaren til å sikkerhetskopiere data fra enheten til en PC eller en Apple® Mac®-datamaskin. Du kan sikkerhetskopiere følgende typer data:
    • Anropslister
    • Tekstmeldinger
    • Kalender
    • Innstillinger
    • Mediefiler som musikk og videoer
    • Fotoer og bilder

Slik sikkerhetskopierer du data ved hjelp av en datamaskin

1. Lås opp skjermen på enheten, og koble enheten til datamaskinen med en USB Type-C™-kabel.
    2. Åpne Xperia™ Companion-programvaren på datamaskinen hvis den ikke ble startet automatisk. Etter en liten stund vil datamaskinen finne enheten din. Sørg for å velge Överføre filer-modus på enheten.
    3. Klikk på Sikkerhetskopi på hovedskjermen for Xperia™ Companion.
    4. Følg instruksjonene på skjermen for å sikkerhetskopiere data fra enheten.

Hvis du ikke har installert Xperia™ Companion, blir du bedt om å installere det når du kobler enheten til datamaskinen.

Slik gjenoppretter du data med en datamaskin

1. Lås opp skjermen på enheten, og koble enheten til datamaskinen med en USB Type-C™-kabel.
    2. Åpne Xperia™ Companion-programvaren på datamaskinen hvis den ikke ble startet automatisk. Etter en liten stund vil datamaskinen finne enheten din. Sørg for å velge Överføre filer-modus på enheten.
    3. Klikk på Gjenopprett på hovedskjermen for Xperia™ Companion.
    4. Velg en sikkerhetskopiert fil fra de lagrede sikkerhetskopiene, klikk deretter på Neste og følg instruksjonene på skjermen for å gjenopprette data fra enheten din.

Hvis du ikke har installert Xperia™ Companion, blir du bedt om å installere det når du kobler enheten til datamaskinen.

Sikkerhetskopiere data med Xperia™ sikkerhetskopiering og gjenoppretting-appen

Du kan bruke Xperia™ sikkerhetskopiering og gjenoppretting-appen til å sikkerhetskopiere dataene dine til Internett eller lokalt. Dette kan gjøres manuelt, eller du kan slå på funksjonen for automatisk sikkerhetskopiering for å lagre data jevnlig.

Xperia™ sikkerhetskopiering og gjenoppretting-appen anbefales for å sikkerhetskopiere data før du tilbakestiller enheten til fabrikkinnstillingene. Med denne appen kan du sikkerhetskopiere følgende typer data til en Internett-konto, et SD-kort eller en ekstern USB-lagringsenhet som du har koblet til enheten med en USB-vertsadapter:

• kontakter
    • samtaler
    • anropsliste
    • kalender
    • e-postkontoer
    • ‎Wi-Fi -nettverk
    • enhetsinnstillinger
    • apper
    • Xperia™ Home-oppsett

Slik konfigurerer du den automatiske sikkerhetskopieringsfunksjonen

1. Hvis du skal sikkerhetskopiere innhold til en USB-lagringsenhet, må du passe på at lagringsenheten er koblet til enheten med en USB-vertsadapter. Hvis du sikkerhetskopierer til et SD-kort, må du sørge for å at SD-kortet er aktivert og satt inn riktig i enheten. Hvis du sikkerhetskopierer innhold fra en Internett-konto, må du kontrollere at du har logget deg på Google™-kontoen din.
    2. Startskjerm trykker du på .
    3. Finn og trykk på Innstillinger > Sikkerhetskopier/tilbakestilling.
    4. Trykk på Autosikkerh.kopiering under Xperia™-sikkerhetskopier og gjenopprett.
    5. Trykk på på/av-bryteren for å aktivere den automatiske sikkerhetskopieringsfunksjonen.
    6. Velg hvor de sikkerhetskopierte filene skal lagres.
    7. Hvis du vil, velg hvor ofte du vil sikkerhetskopiere, når den skal utføres og hvilke data du ønsker å sikkerhetskopiere. Ellers utføres sikkerhetskopieringen i henhold til standardinnstillingene.
    8. Trykk på for å lagre innstillingene.

Slik sikkerhetskopierer du innhold manuelt

1. Hvis du skal sikkerhetskopiere innhold til en USB-lagringsenhet, må du passe på at lagringsenheten er koblet til enheten med en USB-vertsadapter. Hvis du sikkerhetskopierer til et SD-kort, må du sørge for å at SD-kortet er satt inn riktig i enheten. Hvis du sikkerhetskopierer innhold fra en Internett-konto, må du kontrollere at du har logget deg på Google™-kontoen din.
    2. Startskjerm trykker du på .
    3. Finn og trykk på Innstillinger > Sikkerhetskopier/tilbakestilling.
    4. Trykk på Mer under Xperia™-sikkerhetskopier og gjenopprett.
    5. Trykk på Manuell sikkerhetskopiering og velg deretter målstedet du vil sikkerhetskopiere til, og hvilke data du vil sikkerhetskopiere.
    6. Trykk på Sikkerhetskopier.
    7. Trykk på Fullfør når dataene er sikkerhetskopiert.

Slik redigerer du en sikkerhetskopifil

1. Startskjerm trykker du på .
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Sikkerhetskopier/tilbakestilling.
    3. Trykk på Mer under Xperia™-sikkerhetskopier og gjenopprett.
    4. Trykk Rediger sikkerhetskopifil og velg deretter en sikkerhetskopikilde og datatypene du vil slette.
    5. Trykk på Slett data.
    6. Trykk på OK for å bekrefte.
    7. Trykk Fullfør når dataene er slettet.

Slik gjenoppretter du sikkerhetskopiert innhold

1. Hvis du skal gjenopprette innhold fra en USB-lagringsenhet, må du passe på at lagringsenheten er koblet til enheten med USB-vertsadapteren. Hvis du skal gjenopprette fra et SD-kort, må du passe på at SD-kortet er satt skikkelig inn i enheten. Hvis du gjenoppretter innhold fra Xperia-tjenesten for sikkerhetskopiering og gjenoppretting, må du kontrollere at du har logget deg på Google™-kontoen din.
    2. Startskjerm trykker du på .
    3. Finn og trykk på Innstillinger > Sikkerhetskopier/tilbakestilling.
    4. Under Xperia™-sikkerhetskopier og gjenopprett trykker du på Gjenopprett data, og deretter velger du en gjenopprettingskilde og dataene som skal gjenopprettes.
    5. Trykk på Gjenopprett data.
    6. Trykk på Fullfør når innholdet er gjenopprettet.

Husk at endringer du gjør i data og innstillinger etter at du oppretter en sikkerhetskopi – f.eks. nye apper du har installert – slettes under påfølgende gjenopprettinger.

Sikkerhetskopiere data med Google-appen for sikkerhetskopiering og gjenoppretting

Med Google-appen for sikkerhetskopiering og gjenoppretting kan du sikkerhetskopiere data til en Google-server. Du kan også slå på den automatiske gjenopprettingsfunksjonen for å gjenopprette appdata og -innstillinger når du installerer en app på nytt.

Med denne appen kan du sikkerhetskopiere følgende typer data:

• apper
    • bokmerker
    • ‎Wi-Fi -nettverk
    • andre innstillinger

Slik sikkerhetskopierer du data til en Google™-konto

1. Startskjerm trykker du på .
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Sikkerhetskopier/tilbakestilling.
    3. Under Google™-sikkerhetskopier og gjenopprett, trykker du på Sikkerhetskopier dataene mine deretter på glidebryteren.

Slik aktiverer eller deaktiverer du automatisk gjenoppretting når du installerer en app på nytt

1. Startskjerm trykker du på .
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Sikkerhetskopier/tilbakestilling.
    3. Under Google™-sikkerhetskopier og gjenopprett trykker du på Auto-gjenoppretting-glidebryteren.