Slik bruker du stedstjenester

Stedstjenester lar apper som Kart og kameraet bruke informasjon fra mobilnett, ‎Wi-Fi -nettverk samt GPS (Global Positioning System) for å finne ut omtrent hvor du befinner deg. Hvis du ikke har klar siktlinje til en GPS-satellitt, kan enheten finne ut hvor du befinner deg, ved hjelp av ‎Wi-Fi -funksjonen. Og hvis du ikke er innen rekkevidde til et nettverk, kan enheten finne ut hvor du befinner deg, ved hjelp av mobilnettet.

Stedtjenestene må aktiveres for at du skal kunne bruke enheten til å finne ut hvor du befinner deg.

Det kan påløpe datatilkoblingsavgifter når du kobler til Internett fra enheten.

Slik aktiverer eller deaktiverer du stedstjenester

1. Startskjerm trykker du på .
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Sted, og trykk deretter på glidebryteren for å aktivere eller deaktivere stedstjenester.

Slik forbedrer du GPS-presisjonen

Første gang du bruker enhetens GPS-funksjon, kan det ta noen minutter før posisjonen blir registrert. For at søkeprosessen skal gå raskest mulig er det viktig at du har fri sikt mot himmelen. Stå stille og unngå å dekke til GPS-antennen (det uthevede området på bildet). GPS-signalene kan trenge gjennom skyer og plast, men ikke massive hindringer som for eksempel bygninger og fjell. Gå til et annet sted hvis posisjonen ikke blir registrert i løpet av noen få minutter.

Område for GPS-antenne