Flere brukerkontoer

Enheten støtter flere brukerkontoer, slik at forskjellige brukere kan logge på hver for seg og bruke enheten. Flere brukerkontoer fungerer bra i situasjoner der forskjellige familie- eller gruppemedlemmer ofte deler samme enhet. Brukere kan ha helt separate startskjermer, bakgrunner og generelle innstillinger samt separat tilgang til apper og lagring for for eksempel musikk- og bildefiler.

Hvis noen ønsker å bruke enheten midlertidig, kan du veksle enheten til gjestemodus og aktivere en gjestekonto for denne brukeren. I gjestemodus starter enheten opp som et nyinstallert system og bare med appene som er forhåndsinstallert. Når gjesten er ferdig å bruke enheten, kan du slette økten slik at neste gjest kan starte med et nyinstallert system.

Brukeren som konfigurerer enheten første gang, blir eieren av enheten. Eieren er administrator eller primærbrukeren. Eierkontoen kan ikke slettes, men eieren kan slette andre brukerkontoer. Du kan legge til inntil tre vanlige brukerkontoer . Gjestekontoen er forhåndsinstallert og kan ikke slettes.

Note

Enkelte funksjoner er bare tilgjengelige for eieren. Det er f.eks. bare eieren som har tilgang til det eksterne SD-kortet.

Slik bruker du flere brukerkontoer

Slik legger du til en vanlig brukerkonto

1. Sørg for å logge på som eier, dvs. som brukeren som konfigurerte enheten første gang.
    2. Gå til startskjermen, og trykk på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og trykk på Innstillinger > Brukere > Legg til bruker.
    4. Trykk på OK. Den nye kontoen er opprettet.
    5. Trykk på KONFIGURER NÅ. Skjermen låser, og et ikon som representerer brukeren som nylig er lagt til, vises i øverste høyre hjørne.
    6. Lås opp skjermen ved å sveipe til venstre eller oppover.
    7. Følg instruksjonene på skjermen for konfigurere kontoen til brukeren.

Tip

I tilfeller der personen som bruker den nye kontoen, ønsker å konfigurere kontoen, men ikke er tilgjengelig på det tidspunktet, kan trykke på IKKE NÅ i trinn 5. Når brukeren er klar, kan vedkommende velge Brukere under Innstillinger og se den nye kontoen, som vises som Ny bruker. Det er bare å trykke på kontoen og følge instruksjonene for å fullføre konfigureringen.

Tip

Du kan også legge til en vanlig brukerkontor fra statuslinjen i et hvilket som helst skjermbilde. Dette gjør du ved å dra statuslinjen nedover og trykke på brukerikonet. Trykk deretter på Legg til bruker.

Slik aktiverer du gjestebrukerkontoen

1. Kontroller at du er logget på som eier, det vil si som brukeren som konfigurerte enheten første gang.
    2. Gå til startskjermen, og trykk Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og trykk Innstillinger > Brukere > Gjest.

Tip

Du kan også aktivere gjestebrukerkontoen fra statuslinjen på hvilken som helst skjerm. Dette gjør du ved å dra statuslinjen nedover med to fingre og trykke brukerikonet. Trykk deretter Legg til gjest.

Slik bytter du mellom flere brukerkontoer

1. Du kan åpne listen over brukere ved å dra statuslinjen nedover med to fingre, og deretter ta hurtig på brukerikonet øverst til høyre på skjermen.
    2. Ta hurtig på ikonet som representerer brukerkontoen du vil bytte til. Låsskjermen for brukerkontoen vises.

Tip

Når du bytter til gjestekontoen, tar du hurtig på Start på nytt hvis du vil slette den forrige økten, eller ta hurtig på Ja, fortsett for å fortsette den forrige økten.

Tip

Hver bruker kan angi sin egen låsskjerm. Se Skjermlås.

Slik lar du en Fast bruker foreta anrop og bruke SMS

1. Kontroller at du er logget på som eier.
    2. Gå til startskjermen, og ta hurtig på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Brukere.
    4. Ta hurtig på Icn sony users settings ved siden av navnet på den aktuelle brukere, og dra deretter glidebryteren ved siden av Slå på telefonanrop og SMS mot høyre.

Slik lar du gjestebrukere foreta anrop

1. Kontroller at du er logget på som eier.
    2. Gå til startskjermen, og ta hurtig på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Brukere.
    4. Ta hurtig på Icn sony users settings ved siden av Gjest og dra glidebryteren ved siden av Slå på telefonanrop mot høyre.

Slik sletter du en vanlig brukerkonto fra enheten

1. Sørg for å logge på som eier.
    2. Gå til startskjermen, og trykk på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og trykk på Innstillinger > Brukere.
    4. Trykk på Icn sony users settings ved siden av navnet til brukeren som skal slettes, og trykk deretter på Slett brukeren > Slett .

Slik sletter du gjesteøktdata

1. Kontroller at du er logget på gjestekontoen.
    2. Gå til startskjermen, og ta hurtig på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Brukere.
    4. Finn og ta hurtig på Fjern gjest.
    5. Ta hurtig på Fjern.

Tip

Du kan også fjerne gjesteøkten fra statuslinjen på en hvilken som helst skjerm så lenge du er logget på gjestekontoen. Dette gjør du ved å dra statuslinjen nedover med to fingre og ta hurtig på brukerikonet. Ta deretter hurtig på Fjern gjest.

Innstillinger for flere brukerkontoer

Enheter med flere brukere har tre ulike typer innstillinger:
    • Innstillinger som kan endres av alle brukerne, og som gjelder for alle brukerne. Dette gjelder for eksempel ‎Wi-Fi‎, flymodus, NFC og Bluetooth®.
    • Innstillinger som bare påvirker individuelle brukerkontoer. Eksempler: automatisk datasynkronisering, skjermlås, ulike kontoer som er lagt til, og bakgrunner.
    • Innstillinger som bare er synlige for eieren, og som gjelder for alle brukerne. Eksempel: VPN-innstillinger.