Batteri- og strømstyring

Enheten har et innebygd batteri. Hold følge med batteribruken til ulike apper og funksjoner for å utnytte det best mulig. Funksjoner for bakgrunnsstrømsparing er aktivert som standard for å hjelpe deg med å redusere batteribruken, og det finnes ytterligere strømsparingsmoduser for å hjelpe deg med å redusere batteribruken videre når nødvendig.

Strømsparingsfunksjoner senker prioriteten for ikke-livsviktige enhetsfunksjoner som for eksempel bedre bildekvalitet, nettverksaktiviteter som stedstjenester, appsynkronisering og bakgrunnsskanning av ‎Wi-Fi‎. Hvis du ønsker at en app ikke skal berøres av dette, kan du lage et unntak for den i Batterioptimalisering-menyen. Anrop og SMS-meldinger blir ikke berørt.

Note

Systemoppdateringer kan endre strømsparingsmodusene som er tilgjengelige på enheten din.

Slik viser du batteriforbruk, anslått batteritid og strømsparingstips

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Batteribruk. En oversikt vises med data om batteriprosenten og anslått batteritid.
    3. Du kan også vise en liste med funksjoner og tjenester som har brukt batteri siden siste lading. Trykk på et element for å få informasjon om hvordan du reduserer batteriforbruket for det.

Slik viser du batteriforbruket for apper

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Apper.
    3. Velg en app, og gjennomgå batteriforbruket under Batteribruk.

Generelle brukstips for bedre batteriytelse

Følgende tips kan gi bedre batteriytelse:
    • Reduser lysstyrken på skjermen. Se Skjerminnstillinger.
    • Slå av Bluetooth®, ‎Wi-Fi‎ og WLAN når du ikke trenger disse funksjonene.
    • Slå av enheten eller aktiver flymodus hvis du befinner deg i et område uten nettdekning. Ellers søker enheten hele tiden etter tilgjengelige nett, noe som tapper batteriet for strøm.
    • Bruk ‎Wi-Fi‎-nettverk i stedet for roaming når du er utenlands. Roaming søker etter hjemmenettet ditt, noe som er krevende for batteriet ettersom enheten må sende med høyere utgangseffekt. Se Wi-Fi .
    • Endre synkroniseringsinnstillingene for e-post, kalender og kontakter. Se Slik synkroniserer du med Internett-kontoer.
    • Sjekk appene som bruker mye batteri, og vurder å følge batterisparingstipsene på enheten for disse appene.
    • Endre varselsnivået for en app. Se Varsler.
    • Slå av posisjonsdelingstillatelsen til en app. Se Programinnstillinger.
    • Avinstaller apper som du ikke bruker. Se Appskjermen.
    • Bruk en original håndfrienhet fra Sony når du hører på musikk. Håndfrienheter bruker mindre batteri enn høyttalerne i enheten.
    • Start enheten på nytt med jevne mellomrom.

Slik legger du til unntak i strømsparingsfunksjoner for apper

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Batteribruk.
    3. Trykk på Icn sony key menu og velg Batterioptimalisering. Du vil se en liste med apper som ikke er optimaliserte.
    4. Trykk på Ikke optimalisert > Alle apper for å legge til eller fjerne apper fra denne listen. Velg en app og det relevante valget.
    5. Listen med apper som ikke er optimalisert, blir oppdatert i henhold til innstillingene dine.

Tip

Du kan også konfigurere Batterioptimalisering fra Apper-menyen ved å trykke på Icn sony menu settings.

Batterisparing

Batterisparing er en kraftig funksjon som forbedrer batteriets levetid ved å redusere utlading fra tjenester som bruker mye batteri, som f.eks. vibrering, stedstjenester og de fleste bakgrunnsdata. Du kan slå den på manuelt eller konfigurere den til å slås på automatisk når batteriprosenten har nådd et bestemt nivå. Icn sony stamina on vises i statuslinjen.

Tip

Batterisparing slås av når enheten lades.

Slik aktiverer eller deaktiverer du Batterisparing

1. På Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Batteribruk.
    3. Trykk på Icn sony key menu og velg Batterisparing.
    4. Trykk på glidebryteren for å aktivere eller deaktivere funksjonen.

Trykk på Slå på automatisk for å slå på automatisk, og velg foretrukket valg.