Minne og lagring

Enheten har ulike typer minne og lagringsmuligheter for bilder, apper og andre filer:

• Det interne minnet er på cirka 2 GB, og brukes til å lagre nedlastet eller overført innhold samt personlige innstillinger og data. Dette kan være alarm-, volum- og språkinnstillinger, e-post, bokmerker, anropslogger, kontakter, meldinger, kalenderoppføringer, bilder, video og musikk.
    • Du kan utvide lagringsplassen med et uttakbart minnekort på opptil 32 GB. De fleste apper kan lese data fra et minnekort, men bare visse apper kan lagre filer i denne typen minne. Du kan for eksempel velge at kameraappen skal lagre bilder direkte på minnekortet.
    • Det dynamiske minnet (RAM) er på cirka 512 MB, og kan ikke brukes som lagringsplass. RAM brukes til å håndtere aktive apper og operativsystemet.

Note

Du må kanskje kjøpe et minnekort separat.

Du kan lese mer om bruk av minne i Android-enheter ved å laste ned rapporten for enheten fra /Støttedokumenter.

Slik får du bedre batteriytelse

Minnet i enheten fylles som regel opp ved normal bruk. Hvis enheten begynner å bli treg, eller apper lukkes uten forvarsel, bør du vurdere følgende:

• Ha alltid minst 100 MB ledig intern lagringsplass og mer enn 100 MB ledigRAM.
    • Lukk apper som du ikke bruker.
    • Slett hurtigbufferen for alle apper.
    • Avinstaller nedlastede apper som du aldri bruker.
    • Overfør bilder, videoer og musikk fra det interne minnet til minnekortet.
    • Hvis enheten ikke klarer å lese innhold fra minnekortet, kan det hende at det må formateres.

Slik får du informasjon om minnestatusen

1. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal .
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Lagring.

Slik får du oppgitt mengden ledig og brukt RAM

1. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Programmer > Kjører.

Slik sletter du hurtigbufferen for alle apper

1. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Lagring.
    3. Ta hurtig på Bufrede data > OK.

Note

Når du sletter hurtigbufferen, blir ingen viktig informasjon eller viktige innstillinger slettet.

Slik flytter du mediefiler til minnekortet

1. Pass på at du har et minnekort i enheten.
    2. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Lagring > Overfør data til SD-kort.
    4. Merk filtypene som skal overføres til minnekortet.
    5. Ta hurtig på Overfør.

Slik lukker du apper og tjenester

1. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Programmer > Kjører.
    3. Velg en app eller tjeneste, og ta deretter hurtig på Stopp.

Formatere minnekortet

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Lagring > Slett SD-kort.
    3. Trykk på Slett SD-kort > Fjern alt for å bekrefte

Note

Alt innhold på minnekortet blir slettet ved formatering. Før du formaterer minnekortet, må du sørge for at du har sikkerhetskopiert alle dataene du vil ta vare på. Du kan lage en sikkerhetskopi ved å kopiere innholdet til en datamaskin. Du finner mer informasjon under Behandle filer ved hjelp av en datamaskin .