Innstillinger for stillbildekameraet

Slik justerer du innstillingene for stillbildekameraet

1. Aktiver kameraet.
    2. Ta hurtig på Icn sony key menu for å vise alle innstillingene.
    3. Velg innstillingen du vil justere, og rediger etter ønske.

Oversikt over innstillinger for stillbildekameraet

Oppløsning

Velg mellom flere oppløsninger og sideforhold før du tar et bilde. Et bilde med høyere oppløsning krever mer minne.

3MP
    2048×1536(4:3)
    3 megapiksler oppløsning med 4:3-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer som ikke er i bredformat, eller for utskrift med høy oppløsning.
    2MP
    1920×1080(16:9)
    2 megapiksler oppløsning med 16:9-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer i bredformat.
    1MP
    1280×720(16:9)
    1 megapiksel oppløsning med 16:9-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer i bredformat.
    WVGA
    800×600(4:3)
    WVGA-format med 4:3-sideforhold. 800 x 600 piksler.
    VGA
    640×480(4:3)
    VGA-format i 4:3-sideforhold. 640 x 480 piksler.

Note

Denne innstillingen er bare tilgjengelig i opptaksmodusen Manuelt.

Selvutløser

Med selvutløseren kan du ta et bilde uten å holde enheten. Bruk denne funksjonen til å ta selvportrett, eller til gruppebilder der alle kan være med på bildet. Du kan også bruke selvutløseren for å unngå at kameraet rister når du tar bilder.

På (10 sek)
    Setter en 10-sekunders forsinkelse fra du tar hurtig på kameraskjermen til bildet blir tatt.
    På (2 sek)
    Setter en 2-sekunders forsinkelse fra du tar hurtig på kameraskjermen til bildet blir tatt.
    Av
    Bildet tas når du tar hurtig på kameraskjermen.

Fokusert modus

Fokusfunksjonen avgjør hvilken del av bildet som skal være skarp. Når kontinuerlig autofokus er på, justerer kameraet fokuset slik at området i den fargede fokusrammen holdes skarpt.

Enkel autofokus
    Kameraet fokuserer automatisk på det valgte motivet. Kontinuerlig autofokus er slått på. Berør og hold kameraskjermen helt til den gule fokusrammen blir blå, noe som indikerer at fokuset er stilt inn. Bildet tas når du fjerner fingeren fra skjermen.
    Ansiktsregistrering
    Kameraet gjenkjenner automatisk opptil fem personansikter, som markeres med rammer på skjermen. Kameraet fokuserer automatisk på det nærmeste ansiktet. Du kan også velge hvilket ansikt du vil fokusere på, ved å ta hurtig på det på skjermen. Når du tar hurtig på kameraskjermen, viser en blå ramme hvilket ansikt som er valgt og i fokus. Ansiktsregistrering kan ikke brukes i alle motivmodiene. Kontinuerlig autofokus er slått på.
    Berøringsfokus
    Berør et bestemt område på kameraskjermen for å stille inn fokusområdet. Kontinuerlig autofokus er slått av. Berør og hold kameraskjermen helt til den gule fokusrammen blir blå, noe som indikerer at fokuset er stilt inn. Bildet tas når du fjerner fingeren fra skjermen.
    Motivsporing
    Når du velger et objekt ved å berøre det i søkeren, sporer kameraet objektet for deg.

Note

Denne innstillingen er bare tilgjengelig i opptaksmodusen Manuelt.

Lysmåling

Denne funksjonen angir automatisk en tilpasset eksponering ved å måle lyset i bildet du skal ta.

Senter
    Justerer eksponeringen til midten av bildet.
    Gjennomsnittlig
    Beregner eksponeringen basert på lysmengden i hele bildet.
    Punkt
    Justerer eksponeringen i en svært liten del av bildet du skal ta.

Note

Denne innstillingen er bare tilgjengelig i Manuelt opptaksmodus.

Forhåndsvisning

Du kan forhåndsvise bilder du har tatt eller videoer du har tatt opp.

Ubegrenset
    Forhåndsvisningen vises like etter at du har tatt bildet eller tatt opp videoen.
    5 sekunder
    Forhåndsvisningen vises i fem sekunder etter at du har tatt bildet eller tatt opp videoen.
    3 sekunder
    Forhåndsvisningen vises i tre sekunder etter at du har tatt bildet eller tatt opp videoen.
    Rediger
    Redigeringsfunksjonen åpnes når du har tatt bildet eller tatt opp videoen.
    Av
    Bildet eller videoen lagres umiddelbart uten forhåndsvisning.

Ansiktsregistrering

Du kan registrere ansikter med appen Kamera slik at søkeren automatisk fokuserer på disse ansiktene når de vises i søkeren.

Blits

Bruk blitsen for å ta bilder under dårlige lysforhold eller når det er bakgrunnsbelysning. Du får tilgang til følgende alternativer når du tar hurtig på blitsikonet Icn sony camera quick settings flash auto i kameraskjermen:

Auto
    Kameraet fastslår automatisk om lysforholdene gjør det nødvendig å bruke blits.
    Icn sony camera quick settings flash auto
    Utfyllingsblits
    Bruk denne innstillingen når bakgrunnen er lysere enn motivet. Dette fjerner uønskede, mørke partier.
    Icn sony camera quick settings flash fill
    Reduksjon av røde øyne
    Reduserer røde øyne når du tar bilder.
    Icn sony camera quick settings flash red eye reduction
    Av
    Blitsen er slått av. Noen ganger kan bildekvaliteten bli bedre uten blits selv om lysforholdene er dårlige. Du må være stø på hånden for å kunne ta et bra bilde uten å bruke blits. Bruk selvutløseren for å unngå uskarpe bilder.
    Icn sony camera quick settings flash off
    Lykt
    En lykt eller et kameralys slås på når du tar bilder.
    Icn sony camera photo light