Skjermlås

Du kan låse skjermen på flere måter. Nedenfor kan du lese en beskrivelse av sikkerhetsnivået for hver type skjermlås, fra svakest til sterkest:
    • Dra – ingen beskyttelse, men til gjengjeld har du veldig rask tilgang til startskjermen
    • Ansiktsopplåsing – lås opp enheten ved å se på den
    • Opplåsingsmønster – tegn et mønster med fingeren for å låse opp enheten
    • PIN-kode – angi en PIN-kode på minst fire siffer for å låse opp enheten
    • Passord – angi et alfanumerisk passord for å låse opp enheten

Note

Det er svært viktig at du husker skjermopplåsingsmønsteret, PIN-koden eller passordet. Der ikke sikkert at du kan gjenopprette viktige data som for eksempel kontakter og meldinger uten denne informasjonen.

Slik konfigurerer du ansiktsopplåsingsfunksjonen

1. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal > Innstillinger > Sikkerhet > Skjermlås.
    2. Ta hurtig på Ansiktsopplåsing, og følg deretter instruksjonene på enheten for å ta et bilde av ansiktet ditt.
    3. Når ansiktet er registrert, tar du hurtig på Fortsett.
    4. Velg en reserveopplåsingsmetode, og følg instruksjonene på enheten for å fullføre oppsettet.

Tip

Du oppnår best resultat hvis du tar bilde av ansiktet innendørs på et sted med godt lys, men som ikke er alt for lyst, og du holder enheten i høyde med øynene.

Slik låser du opp skjermen med ansiktsopplåsingsfunksjonen

1. Aktiver skjermen.
    2. Se på enheten fra samme vinkel som du brukte da du tok bilde av ansiktet ditt.

Tip

Hvis ansiktsopplåsingsfunksjonen ikke virker, må du bruke reserveopplåsingsmetoden for å låse opp skjermen.

Slik oppretter du en skjermlås med mønster

1. På startskjermen tar du hurtig på Icn sony home apptray normal .
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Skjermlås > Mønster.
    3. Følg instruksjonene på enheten.

Note

Hvis låsemønsteret blir avvist fem ganger på rad når du prøver å låse opp enheten, må du vente i minst 30 sekunder før du kan prøve på nytt.

Slik endrer du skjermopplåsingsmønsteret

1. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal .
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Skjermlås.
    3. Tegn skjermopplåsingsmønsteret.
    4. Ta hurtig på Mønster og følg deretter instruksjonene på enheten.

Slik oppretter du en PIN-kode for skjermopplåsing

1. Gå til startskjermen og ta hurtig på Icn sony home apptray normal > Innstillinger > Sikkerhet > Skjermlås > Personlig kode.
    2. Skriv inn en numerisk PIN-kode.
    3. Ta om nødvendig hurtig på Icn sony text input back for å minimere tastaturet.
    4. Ta hurtig på Fortsett.
    5. Skriv inn PIN-koden på nytt for å bekrefte den.
    6. Ta om nødvendig hurtig på Icn sony text input back for å minimere tastaturet.
    7. Ta hurtig på OK.

Slik oppretter du et passord for låsing av skjerm

1. Gå til Startskjerm og ta hurtig påIcn sony home apptray normal > Innstillinger > Sikkerhet > Skjermlås > Passord.
    2. Skriv inn et passord.
    3. Ta om nødvendig hurtig på Icn sony text input back for å minimere tastaturet.
    4. Ta hurtig på Fortsett.
    5. Skriv inn passordet på nytt for å bekrefte det.
    6. Ta om nødvendig hurtig på Icn sony text input back for å minimere tastaturet.
    7. Ta hurtig på OK.

Slik bytter du skjermlåstype

1. På startskjermen tar du hurtig på Icn sony home apptray normal .
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Skjermlås.
    3. Følg instruksjonene på enheten og velg en annen type skjermlås.