Sikkerhetskopiere og gjenopprette innhold

Generelt bør bilder, videoer og annet personlig innhold ikke bare lagres på enhetens internminne. Hvis noe skjer med maskinvaren eller hvis enheten går tapt eller stjeles, blir data som er lagret på det interne minnet, borte for alltid. Det anbefales å bruke Xperia™ Companion-programvaren til å lage sikkerhetskopier, som lagrer dataene trygt på en datamaskin, dvs. en ekstern enhet. Denne metoden anbefales spesielt hvis du oppdaterer enhetens programvare til en nyere Android-versjon.

Ved bruk av Sikkerhetskopiere og gjenopprette-appen kan du foreta en rask sikkerhetskopiering på Internett av grunnleggende innstillinger og data med Google™-kontoen.

Note

Det er svært viktig at du husker passordet som du angir, når du utfører en sikkerhetskopiering av data. Hvis du glemmer passordet, er det ikke sikkert at du kan gjenopprette viktige data som for eksempel kontakter og meldinger.

Sikkerhetskopiere data til en datamaskin

Bruk Xperia™ Companion-programvaren til å sikkerhetskopiere data fra enheten til en PC eller en Apple® Mac®-datamaskin. Du kan sikkerhetskopiere følgende typer data:
    • Kontakter
    • Kalender
    • Innstillinger
    • Mediefiler som musikk og videoer
    • Fotoer og bilder

Slik sikkerhetskopierer du data ved hjelp av en datamaskin

1. Kontroller at Xperia™ Companion for Windows eller Mac OS er installert på din PC eller Mac®.
    2. Koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.
    3. Datamaskin: Åpne Xperia™ Companion-programvaren hvis den ikke ble startet automatisk. Etter en liten stund vil datamaskinen finne enheten din.
    4. Velg Sikkerhetskopiering på hovedskjermen.
    5. Følg instruksjonene på skjermen for å sikkerhetskopiere data fra din enhet.

Slik gjenoppretter du data med en datamaskin

1. Kontroller at Xperia™ Companion for Windows eller Mac OS er installert på din PC eller Mac®.
    2. Koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.
    3. Datamaskin: Åpne Xperia™ Companion-programvaren hvis den ikke ble startet automatisk.
    4. Klikk på Gjenopprett.
    5. Velg en sikkerhetskopiert fil fra de lagrede sikkerhetskopiene, trykk deretter på Neste og følg instruksjonene på skjermen for å gjenopprette data til enheten din.

Sikkerhetskopiering med Sikkerhetskopierings- og gjenopprettingsprogrammet.

Note

Med denne denne metoden kan du kun gjenopprette innhold til samme versjon av Android som du sikkerhetskopierte fra. Du kan ikke gjenopprette innholdet etter at du har oppgradert systemet.

Sikkerhetskopierings- og gjenopprettingsprogrammet anbefales for å sikkerhetskopiere innhold før du tilbakestiller enheten til fabrikkinnstillingene. Med dette programmet kan du sikkerhetskopiere følgende typer data til et SD-kort eller en ekstern USB-lagringsenhet som som du har koblet til enheten med kabel:

• Bokmerker
    • Anropslogger
    • Kontakter
    • Apper som er lastet ned fra Google Play™
    • MMS-meldinger
    • Systeminnstillinger (som f.eks. alarmer, ringevolum og språkinnstillinger)
    • Tekstmeldinger

Note

Ytterligere kostnader til dataoverføring kan påløpe når du gjenoppretter apper fra Google Play™.

Slik gjenoppretter du sikkerhetskopiert innhold ved bruk av Sikkerhetskopierings- og gjenopprettingsprogrammet

1. Hvis du skal sikkerhetskopiere innhold til en USB-lagringsenhet, må du passe på at lagringsenheten er tilkoblet enheten med riktig kabel. Hvis du skal sikkerhetskopiere til et SD-kort, må du passe på at SD-kortet er satt skikkelig inn i enheten.
    2. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og ta hurtig på Sik.kopier & gjenopprett.
    4. Ta hurtig på Sikkerhetskopier, og velg deretter målstedet du vil sikkerhetskopiere til, og hvilke datatyper du vil sikkerhetskopiere.
    5. Ta hurtig på Sikkerhetskopier nå.
    6. Angi et passord for sikkerhetskopien, og ta deretter hurtig på OK.

Slik gjenoppretter du innhold med Sikkerhetskopierings- og gjenopprettingsprogrammet

1. Hvis du skal gjenopprette innhold fra en USB-lagringsenhet, må du passe på at lagringsenheten er tilkoblet enheten med riktig kabel. Hvis du skal gjenopprette fra et SD-kort, må du passe på at SD-kortet er satt skikkelig inn i enheten.
    2. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og ta hurtig på Sik.kopier & gjenopprett.
    4. Ta hurtig på Gjenopprett.
    5. Velg oppføringen du vil gjenopprette fra, og ta deretter hurtig på Gjenopprett nå.
    6. Angi et passord for sikkerhetskopien, og ta deretter hurtig på OK.

Note

Husk at endringer du gjør i personlige data og innstillinger etter at du oppretter en sikkerhetskopi, vil bli slettet under tilbakestilling.