Sidesans

Enheten har sensorer på sidene som du kan trykke på eller skyve med én hånd for å kunne bruke enheten din på en enklere måte. Du kan vise Sidesans-meny som en snarvei til apper og innstillinger, eller Flervindu-menyen for å velge to apper i modus for delt skjerm. Du kan også gå tilbake til forrige skjermbilde ved å skyve ned langs sensoren. Sørg for at du trykker eller skyver fingeren innenfor sensorområdet. Hvis du vil lære mer om Sidesans, kan du finne og trykke på Innstillinger > Skjerm > Avansert > Sidesans > PRØV SIDESANSOPPLÆRING.

Diagram over det effektive området for sidesensoren

Hint

Du kan endre berøringsposisjonen, for eksempel når kanten på enheten dekkes av et deksel. Hvis du vil endre berøringsposisjonen, finner og trykker du på Innstillinger > Skjerm > Avansert > Sidesans > Konfigurer berøringsposisjon > Manuelt og deretter på Betjen på indre kant av skjermen-bryteren.

Merknad

Sidesans er ikke tilgjengelig i enkelte situasjoner, for eksempel når skjermvisningen er i landskapsmodus.

Slik viser du Sidesans-meny

Diagram over dobbelttrykk på den lange siden av enheten.

• Dobbelttrykk på siden av enheten for å aktivere Sidesans-meny.

Hint

Når du vil avslutte Sidesans-meny, dobbelttrykker du på siden av enheten eller trykker på et tomt område av skjermen.

Slik viser du Flervindu-menyen

Diagram over å la fingeren gli oppover den lange siden av enheten.

1. Skyv fingeren opp langs siden av enheten for å vise Flervindu-menyen.
    2. Følg instruksjonene på skjermen for å legge til apper på en delt skjerm.

Slik går du tilbake til forrige skjermbilde med sidesensoren

Diagram over å la fingeren gli nedover den lange siden av enheten.

• Skyv fingeren ned langs siden av enheten for å gå tilbake til forrige skjermbilde.

Slik slår du Sidesans på eller av, eller angir andre Sidesans-alternativer

1. Finn og trykk på Innstillinger > Skjerm > Avansert.
    2. Trykk på Sidesans.
    3. Trykk på bryteren for å aktivere eller deaktivere funksjonen. Du kan redigere andre Sidesans-alternativer ved å følge instruksjonene på skjermen i den nedre delen av skjermen.

Hint

Følgende alternativer er for eksempel tilgjengelige for Sidesans.

• Om du vil bruke Sidesans på én eller begge sider av enheten
    • Skjermhandlinger for bevegelse
    • Om du skal bruke Sidesans på den indre kanten av skjermen eller på siden av enheten