Forbedre minneytelse

Det interne minnet lagrer nedlastet eller overført innhold samt personlige innstillinger og data, og det har en tendens til å fylles opp som et resultat av normal bruk. Hvis enheten begynner å bli treg, eller apper lukkes uten forvarsel, bør du vurdere følgende:

• Lukk apper som du ikke bruker.
    • Avinstaller nedlastede apper som du aldri bruker.
    • Overfør bilder, videoer og musikk fra internminnet til det flyttbare minnekortet eller Google-tjenesten.

Merknad

• Du kan kjøpe et minnekort separat.
    • Hvis enheten ikke klarer å lese innhold fra minnekortet, kan det hende at kortet må formateres. Vær oppmerksom på at når du formaterer kortet, slettes alt innholdet på det.

Slik viser du minnestatusen

• Finn og trykk på Innstillinger > Lagring.

Slik frigjør du plass i det interne minnet

1. Finn og trykk på Innstillinger > Lagring.
    2. Trykk på FRIGJØR PLASS. Hvis det er satt inn et minnekort, velger du Delt internlagring > FRIGJØR PLASS.
    3. Velg apper du sjeldent bruker, eller gamle filer som skal slettes, og følg deretter instruksjonene på skjermen.

Slik stopper du apper og tjenester fra å kjøre

1. Finn og trykk på Innstillinger > Apper og varsler.
    2. Velg en app eller tjeneste, trykk deretter på TVING AVSLUTNING > OK.

Slik formaterer du minnekortet

1. Finn og trykk på Innstillinger > Lagring.
    2. Trykk på SD-kort > (Flere-ikon), trykk deretter på Lagringsinnstillinger > Formatér, og utfør deretter formateringen i den neste dialogboksen som viser en bekreftelse.

Merknad

Alt innhold på minnekortet blir slettet ved formatering. Sørg for at du har først tar sikkerhetskopier av alt du vil ta vare på. Du kan lage en sikkerhetskopi ved å kopiere innholdet til en datamaskin. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Sikkerhetskopiere og overføre data med en datamaskin .

Smartrens

Smartrens forbedrer enhetens ytelse ved å optimalisere lagring og minne automatisk basert på appbruk.

Slik aktiverer eller deaktiverer du Smartrens

1. Finn og trykk på Innstillinger > Xperia Assist.
    2. Trykk på Smartrens, og trykk deretter på bryteren for å aktivere eller deaktivere funksjonen.

Merknad

Du kan også endre, kopiere eller slette filer manuelt hvis du finner og trykker på Filer-appen.