Applikasjonsinnstillinger

Enkelte apper ber om tillatelser når du begynner å bruke dem. Du kan tillate eller avvise tillatelser for hver enkelt app, enten fra innstillingsmenyen eller fra bekreftelsesdialogen for tillatelser. Krav til tillatelser avhenger av utformingen av appen.

Tillate eller avvise tillatelser

Du kan velge om du vil tillate eller avvise tillatelser når dialogboksen vises. Hvis du har brukt en annen Android-versjon tidligere, har de fleste appene allerede blitt tildelt de nødvendige tillatelsene.

Slik angir du tillatelser

1. Finn og trykk på Innstillinger > Apper og varsler > Avansert > Apptillatelser.
    2. Velg et alternativ, og trykk deretter på den relevante bryteren for å justere tillatelser.

Tillate eller avslå automatisk oppdatering av apper

Hvis automatisk oppdatering er aktivert, oppdateres appene dine automatisk uten at du blir spurt, så det kan hende at du ikke er klar over at store mengder data lastes ned. For å unngå mulige høye dataoverføringskostnader kan du deaktivere automatiske oppdateringer eller aktivere automatiske oppdateringer bare over Wi-Fi. Du må deaktivere funksjonen for automatisk oppdatering i Play Store-appen for å unngå automatisk oppdatering av apper.

Slik aktiverer eller deaktiverer du automatiske oppdateringer i Play Butikk

1. Finn og trykk på (Play Butikk-ikon).
    2. Trykk på (Meny-ikon), og trykk deretter på innstillingsmenyen.
    3. Trykk på menyen for automatisk oppdatering av apper.
    4. Velg ønsket alternativ.