Forbedre minneytelse

Enheten din har flere ulike lagrings- og minnealternativer:

• Det interne minnet lagrer nedlastet eller overført innhold samt personlige innstillinger og data.
  • Du kan bruke et minnekort eller en Google-tjeneste til å lagre data for å frigjøre intern lagringsplass.

Merknad

• Du kan kjøpe et minnekort separat.
  • Det dynamiske minnet (RAM) kan ikke brukes som lagringsplass. RAM brukes til programmer som kjører og operativsystemet.

Enhetens minne fylles som regel opp ved normal bruk. Hvis enheten begynner å bli treg, eller apper lukkes uten forvarsel, bør du vurdere følgende:

• Lukk apper som du ikke bruker.
  • Slett hurtigbufferen for alle apper.
  • Avinstaller nedlastede apper som du aldri bruker.
  • Overfør bilder, videoer og musikk fra det interne minnet til minnekortet.
  • Hvis enheten ikke klarer å lese innhold fra minnekortet, kan det hende at kortet må formateres. Vær oppmerksom på at når du formaterer kortet, slettes alt innholdet på det.

Slik viser du minnestatusen

• Finn og trykk på Innstillinger > Lagring.

Slik sletter du hurtigbufferminnet for alle appene

1. Finn og trykk på Innstillinger > Lagring.
  2. Trykk på FRIGJØR PLASS. Hvis det er satt inn et minnekort, velger du Lagring > Delt internlagring > FRIGJØR PLASS.

Hint

Du mister ikke noe viktig informasjon eller noen innstillinger når du sletter hurtigbufferminnet.

Slik stopper du apper og tjenester fra å kjøre

1. Finn og trykk på Innstillinger > Apper og varsler.
  2. Velg en app eller tjeneste, trykk deretter på TVING AVSLUTNING > OK.

Slik formaterer du minnekortet

1. Finn og trykk på Innstillinger > Lagring.
  2. Trykk på SD-kort > (Meny-ikon), trykk deretter på Lagringsinnstillinger > Formatér, og utfør deretter formateringen i den neste dialogboksen som viser en bekreftelse.

Merknad

Alt innhold på minnekortet blir slettet ved formatering. Sørg for at du har først tar sikkerhetskopier av alt du vil ta vare på. Du kan lage en sikkerhetskopi ved å kopiere innholdet til en datamaskin. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Sikkerhetskopiere og overføre data med en datamaskin .

Smartrens

Smartrens forbedrer enhetens ytelse ved å optimalisere lagring og minne automatisk basert på appbruk.

Slik aktiverer eller deaktiverer du Smartrens

1. Finn og trykk på Innstillinger > Xperia Assist.
  2. Trykk på Smartrens, og trykk deretter på bryteren for å aktivere eller deaktivere funksjonen.

Merknad

Du kan også endre, kopiere eller slette filer manuelt hvis du finner og trykker på Filer-appen.