Wi-Fi

Bruk Wi-Fi for å surfe på Internett, laste ned apper og sende og motta e-poster. Når du har koblet til et Wi-Fi-nettverk, husker enheten nettverket og kobler automatisk til neste gang nettverket er innenfor rekkevidde.

Tilgjengelige Wi-Fi-nettverk kan være åpne eller sikre. Sikrede nettverk er angitt med (Wi-Fi-lås-ikon) ved siden av Wi-Fi-nettverksnavnet.

Merknad

Enkelte Wi-Fi-nettverk vises ikke i listen over tilgjengelige nettverk fordi de ikke kringkaster nettverksnavnet (SSID). Hvis du vet nettverksnavnet, kan du legge det til manuelt i listen over tilgjengelige Wi-Fi-nettverk.

Slik slår du Wi-Fi på eller av

1. Finn og trykk på Innstillinger > Nettverk og Internett > Wi-Fi.
    2. Trykk på bryteren for å aktivere eller deaktivere Wi-Fi.

Slik kobler du til et Wi-Fi-nettverk

1. Finn og trykk på Innstillinger > Nettverk og Internett > Wi-Fi.
    2. Trykk på bryteren for å slå på Wi-Fi. Alle tilgjengelige Wi-Fi-nettverk vises.
    3. Trykk på et Wi-Fi-nettverk for å koble til nettverket. Angi passord for sikrede nettverk. (Wi-Fi-ikon) vises på statuslinjen når du er koblet til.

Slik legger du til et Wi-Fi-nettverk manuelt

1. Finn og trykk på Innstillinger > Nettverk og Internett > Wi-Fi.
    2. Rull ned og trykk på Legg til nettverk.
    3. Skriv inn Nettverksnavn-informasjonen.
    4. Trykk på Sikkerhet-feltet for å velge en sikkerhetstype.
    5. Angi et passord om nødvendig.
    6. Hvis du vil redigere avanserte alternativer som proxy- og IP-innstillinger eller skjulte nettverk, trykker du på Avanserte alternativer og redigerer alternativene slik du ønsker.
    7. Trykk på LAGRE.

Øke Wi-Fi-signalstyrken

Du kan gjøre flere ting for å forbedre Wi-Fi-mottaket:

• Flytt enheten nærmere Wi-Fi-tilgangspunktet.
    • Flytt Wi-Fi-tilgangspunktet bort fra alle potensielle hindringer eller forstyrrelser.
    • Ikke dekk til Wi-Fi-antenneområdet på enheten.

Wi-Fi -innstillinger

Når du er koblet til et Wi-Fi-nettverk, eller når det finnes tilgjengelige Wi-Fi-nettverk i nærheten, kan du se statusen til disse nettverkene. Du kan også få enheten til å varsle deg når det registreres et åpent Wi-Fi-nettverk.

Slik aktiverer du Wi-Fi automatisk

1. Kontroller at Wi-Fi er slått på for enheten.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Nettverk og Internett > Wi-Fi.
    3. Rull ned og trykk på Wi‑Fi-innstillinger. Trykk på Slå på Wi‑Fi automatisk-bryteren for å aktivere eller deaktivere.

Slik aktiverer eller deaktiverer du Wi-Fi-nettverksvarsler

1. Kontroller at Wi-Fi er slått på for enheten.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Nettverk og Internett > Wi-Fi.
    3. Rull ned og trykk på Wi‑Fi-innstillinger.
    4. Trykk på Varsel om åpent nettverk-bryteren for å aktivere eller deaktivere.

Slik viser du detaljert informasjon om et tilkoblet Wi-Fi-nettverk

1. Finn og trykk på Innstillinger > Nettverk og Internett > Wi-Fi.
    2. Trykk på Wi-Fi-nettverket som du er koblet til. Detaljert nettverksinformasjon vises.

Slik aktiverer du automatisk nettverksbytte

1. Finn og trykk på Innstillinger > Nettverk og Internett > Wi-Fi.
    2. Trykk på Wi‑Fi-innstillinger.
    3. Trykk på Avansert > Automatisk nettverksbytte, og trykk på AKTIVER.

Slik endrer du innstillingen for automatisk tilkobling for alle lagrede nettverk

1. Finn og trykk på Innstillinger > Nettverk og Internett > Wi-Fi.
    2. Trykk på Wi‑Fi-innstillinger > Avansert > Koble til automatisk.
    3. Trykk på Wi-Fi-nettverket for å aktivere eller deaktivere.

Slik finner du MAC-adressen til enheten

1. Finn og trykk på Innstillinger > Nettverk og Internett > Wi-Fi.
    2. Trykk på Wi‑Fi-innstillinger > Avansert. MAC-adresse vises i listen.

Hint

MAC-adressen for Wi-Fi vises også under Innstillinger > System > Om telefonen > MAC-adresse for Wi-Fi.