Oppdatere enheten

Du bør oppdatere programvaren på enheten for å få de nyeste funksjonene, forbedringene og feilopprettingene, slik at alt fungerer best mulig. Når en programvareoppdatering er tilgjengelig, vises (Systemoppdatering-ikon) på statuslinjen. Du kan også lete etter nye oppdateringer manuelt, eller planlegge en oppdatering.

Den enkleste måten å installere en programvareoppdatering på, er å gjøre det trådløst direkte fra enheten. Enkelte oppdateringer er imidlertid ikke tilgjengelige for trådløs nedlasting. Da må du bruke Xperia Companion-programvaren på en PC eller på en Apple Mac®-datamaskin for å oppdatere enheten.

Før du oppdaterer enheten, må du vurdere følgende:

• Påse at du har tilstrekkelig lagringskapasitet.
    • System- og appoppdateringer kan føre til at funksjonene på enheten vises på en annen måte enn slik det er beskrevet i denne brukerhåndboken. Det kan hende at Android-versjonen ikke blir berørt av en oppdatering.

Slik ser du etter ny programvare

• Finn og trykk på Innstillinger > System > Avansert > Programvareoppdatering.

Slik oppdaterer du enheten trådløst

Bruk appen Programvareoppdatering for å oppdatere enhetens programvare trådløst. Tilgjengeligheten av oppdateringer via et mobilnett avhenger av operatøren. Vi anbefaler at du bruker et Wi-Fi-nettverk, ikke et mobilnett, når du laster ned ny programvare, slik at du slipper utgiftene til datatrafikk.

Slik installerer du en systemoppdatering

1. Finn og trykk på Innstillinger > System > Avansert > Programvareoppdatering.
    2. Hvis en systemoppdatering er tilgjengelig, trykker du på OPPDATER.
    3. Gjenopprett enheten når du blir bedt om det.

Slik konfigurerer du automatisk nedlasting av systemoppdateringer

1. Finn og trykk på Innstillinger > System > Avansert > Programvareoppdatering.
    2. Trykk på (Meny-ikon), og trykk deretter på Innstillinger > Oppdater systemet automatisk.
    3. Velg ønsket alternativ.

Slik aktiverer eller deaktiverer du automatiske oppdateringer av apper

1. Finn og trykk på Innstillinger > System > Avansert > Programvareoppdatering.
    2. Trykk på (Meny-ikon), og trykk deretter på Innstillinger > Oppdater apper automatisk.
    3. Velg ønsket alternativ.

Slik oppdaterer du enheten ved bruk av en datamaskin

1. Koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.
    2. Kontroller at skjermen på enheten er låst opp, og dra statuslinjen nedover. Trykk deretter på Android-system ved siden av (USB-ikon).
    3. Trykk på Trykk for å få flere alternativ, og trykk deretter på Filoverføring.
    4. Åpne Xperia Companion hvis det ikke startes automatisk.
    5. Kontroller at datamaskinen har tilgang til Internett.
    6. Datamaskin: Hvis det oppdages en ny oppdatering til programvaren, vises det et popup-vindu. Følg instruksjonene på skjermen for å kjøre de aktuelle programvareoppdateringene.

Merknad

Hvis du ikke har Xperia Companion-programvaren installert på den aktuelle datamaskinen, må du koble enheten til datamaskinen og følge instruksjonene på skjermen. Kontroller at du bruker USB Type-C-kabelen som ble levert sammen med enheten, og at den er koblet til enheten og datamaskinen på riktig måte.