Kontroll av databruk

Du kan holde rede på datamengden som overføres til og fra enheten via mobildata eller Wi-Fi-tilkobling i en bestemt periode. Du kan for eksempel se hvor mye data de ulike appene bruker. Du kan også angi advarsler om databruk og grenser for data som overføres via mobildatatilkoblingen, slik at du kan unngå tilleggskostnader.

Slik kan du redusere databruken

1. Finn og trykk på Innstillinger > Nettverk og Internett > Databruk > Datasparing.
    2. Trykk på bryteren for å aktivere eller deaktivere funksjonen.

Slik slår du datatrafikk på eller av

1. Finn og trykk på Innstillinger > Nettverk og Internett > Databruk.
    2. Trykk på Mobildata-bryteren for å slå datatrafikk på eller av.

Hint

Når datatrafikk er slått av, kan enheten fortsatt etablere Wi-Fi- og Bluetooth-tilkoblinger.

Slik angir du en advarsel om databruk

1. Kontroller at mobildata er slått på.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Nettverk og Internett > Databruk > Datavarsel og -grense.
    3. Trykk på Angi varsel om databruk-bryteren for å angi advarselsnivået.
    4. Trykk på Varsel om databruk, oppgi ønsket datagrense, og trykk på Angi. Du mottar et varsel når datatrafikkmengden nærmer seg det angitte nivået.

Slik angir du en grense for mobildata

1. Kontroller at mobildata er slått på.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Nettverk og Internett > Databruk > Datavarsel og -grense.
    3. Trykk på Angi en datagrense-bryteren, og trykk deretter på OK.
    4. Du angir grensen for databruk ved å trykke på Datagrense, angi ønsket datagrense, og trykk på Angi.

Merknad

Mobildata slås automatisk av på enheten når mobildatabruken når den angitte grensen.

Slik kontrollerer du databruk for de enkelte programmene

1. Finn og trykk på Innstillinger > Apper og varsler.
    2. Trykk på appen du vil kontrollere, og trykk deretter på Databruk.

Hint

Ytelsen til enkeltapper kan muligens påvirkes hvis de tilhørende databruksinnstillingene endres.

Slik kontrollerer du databruken

1. Finn og trykk på Innstillinger > Nettverk og Internett > Databruk.
    2. Hvis du vil vise informasjon om hvor mye mobildata som er overført av hver enkelt app, trykker du på Appens databruk.
    3. Hvis du vil vise informasjon om hvor mye data som er overført via Wi-Fi-tilkobling, trykker du på Wi-Fi-databruk under Databruk.