Trådløs Bluetooth-teknologi

Bruk Bluetooth-funksjonen til å sende filer til andre Bluetooth-kompatible enheter, eller koble til håndfritilbehør. Bluetooth-tilkoblinger fungerer best innenfor 10 meter (33 fot), uten massive gjenstander imellom. I enkelte tilfeller må du pare enheten manuelt med andre Bluetooth-enheter.

Merknad

Interoperabilitet og kompatibilitet blant Bluetooth-enheter kan variere.

Hint

Hvis du bruker en enhet med flere brukere, kan hver bruker endre Bluetooth-innstillingene, og endringene vil gjelde alle brukere.

Slik slår du Bluetooth-funksjonen på eller av

1. Finn og trykk på Innstillinger > Enhetstilkobling > Tilkoblingsinnstillinger.
    2. Trykk på Bluetooth.

Hint

Du kan også slå på eller av Bluetooth fra hurtiginnstillingspanelet.

Navngi enheten

Du kan gi enheten et navn. Dette navnet blir vist til andre enheter når du har slått på Bluetooth-funksjonen og enheten er satt til synlig.

Slik gir du enheten et navn

1. Kontroller at Bluetooth-funksjonen er slått på.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Enhetstilkobling > Koble til en ny enhet.
    3. Trykk på Enhetsnavn.
    4. Skriv inn et navn for enheten.
    5. Trykk på GI NYTT NAVN.

Pare med en annen Bluetooth-enhet

Når du parer enheten med en annen enhet, kan du for eksempel koble enheten din til Bluetooth-hodetelefoner eller et Bluetooth-bilsett og bruke disse andre enhetene til å dele musikk.

Når du parer enheten med en annen Bluetooth-enhet, blir paringen lagret på enheten din.

Merknad

Enkelte Bluetooth-enheter, for eksempel de fleste Bluetooth-hodetelefoner, krever du at du både parer og kobler til den andre enheten.

Hint

Du kan pare enheten din med flere Bluetooth-enheter, men du kan bare koble til én Bluetooth-profil om gangen.

Slik parer du enheten med en annen Bluetooth-enhet

1. Kontroller at Bluetooth-funksjonen på enheten du vil pare med er aktivert og synlig for andre Bluetooth-enheter.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Enhetstilkobling > Koble til en ny enhet. En liste over tilgjengelige Bluetooth-enheter vises.
    3. Trykk på Bluetooth-enheten du vil pare med.

Slik kobler du enheten til en annen Bluetooth-enhet

1. Finn og trykk på Innstillinger > Enhetstilkobling > Enheter som har vært tilkoblet tidligere.
    2. Trykk på Bluetooth-enheten du vil koble til.

Slik sletter du paring med en Bluetooth-enhet

1. Finn og trykk på Innstillinger > Enhetstilkobling > Enheter som har vært tilkoblet tidligere.
    2. Trykk på (Innstillinger-ikon) ved siden av navnet på enheten du vil slette paringen for.
    3. Trykk på Glem > Glem enheten.

Sende og motta elementer ved hjelp av Bluetooth-teknologi

Bruk Bluetooth-teknologi for å dele elementer med andre Bluetooth-kompatible enheter som mobiltelefoner eller datamaskiner. Du kan sende og motta følgende typer elementer:

• Bilder og videoer
    • Musikkfiler og andre lydfiler
    • Nettsider

Slik sender du elementer ved hjelp av Bluetooth

1. Kontroller at Bluetooth-funksjonen er slått på for mottaksenheten, og at enheten er synlig for andre Bluetooth-enheter.
    2. Åpne appen på senderenheten som inneholder elementet du vil sende. Rull til elementet.
    3. Avhengig av appen og elementet du vil sende, må du kanskje berøre og holde nede eller åpne elementet, og deretter trykke på (Dele-ikon).
    4. Velg Bluetooth.
    5. Slå på Bluetooth hvis du blir bedt om det.
    6. Trykk på navnet til mottakerenheten.
    7. Godta tilkoblingen på mottakerenheten hvis du blir spurt om det.
    8. Bekreft overføringen til mottakerenheten på senderenheten hvis du blir spurt om det.
    9. Godta det innkommende elementet på mottakerenheten.

Slik mottar du elementer ved hjelp av Bluetooth

1. Forsikre deg om at Bluetooth -funksjonen er på, og er synlig for andre Bluetooth -enheter.
    2. Sendeenheten begynner nå å sende data til enheten din.
    3. Når du blir varslet om en innkommende fil til enheten din, drar du statuslinjen nedover og trykker på varselet for å godta filoverføringen.
    4. Trykk på Godta for å begynne filoverføringen.
    5. Dra statuslinjen nedover for å vise fremdriften for overføringen.
    6. For å åpne et mottatt element drar du statuslinjen nedover og trykker på det aktuelle varselet.

Slik viser du filer har du mottatt ved hjelp av Bluetooth

1. Finn og trykk på Innstillinger > Enhetstilkobling > Tilkoblingsinnstillinger.
    2. Trykk på Mottatte filer.