Bruke ulike opptaksmoduser

Bruk opptaksmodusene til å ta mer kreative bilder og videoer, og del dem med vennene dine. Du kan lage virtuelle scener, panoramabilder og mer. Du kan også bruke opptaksmoduser som er laget av Google.

AR-effekt

AR-effekt er en utvidet virkelighet-app som lar deg ta i bruk fantastiske verdener i bildene og videoene dine. Du kan også lage avatarer og klistremerker.

Bilde av bruk av en kamera-app.

Slik tar du et bilde eller spiller inn en video med en AR-effekt

1. Trykk på Modus mens du bruker kameraet.
  2. Trykk på (AR-effekt-ikon), og velg et motiv.
  3. Trykk på kameratasten eller utløserknappen for å ta et bilde eller spille inn en video.

Kreativ effekt

Med Kreativ effekt-appen kan du forhåndsinnstille effekter og fargefiltre før du tar et bilde eller en video.

Slik tar du et bilde eller spiller inn en video med en kreativ effekt

1. Trykk på Modus mens du bruker kameraet.
  2. Trykk på (Kreativ effekt-ikon).
  3. Sveip for å bla i filtre, eller trykk på et filter for å forhåndsvise effekten.
  4. Trykk på (Anvend kreativ effekt-ikon) for å bruke filteret og gå tilbake til kameraskjermen.
  5. Trykk på kameratasten eller utløserknappen for å ta et bilde eller spille inn en video.
  6. Trykk på (Bytt filter-ikon) for å veksle mellom filtre.

Panorama

Bruk Panorama-appen til å ta vidvinkelbilder og panoramabilder.

Slik tar du et panoramabilde

1. Trykk på Modus mens du bruker kameraet.
  2. Trykk på (Panorama-ikon).
  3. Trykk på kameratasten eller utløserknappen.
  4. Flytt kameraet sakte og støtt i bevegelsesretningen som vises på skjermen.

Selvportrett

Med Selvportrett kan du ta flotte selfies.

Oversikt over Selvportrett

(Bokeh-ikon)

Legger til en uskarp bildeeffekt rundt en person

(Myke hudtoner-ikon)

Mykner hudtonene

(Lysstyrke på hud-ikon)

Gjør hudtonene lysere

(Øyeforstørrelse-ikon)

Forstørrer øynene

(Slankt ansikt-ikon)

Gjør at ansiktet ditt ser slankere ut

Ta en selfie med Selvportrett

1. Trykk på Modus > (Ikon for Selvportrett) mens du bruker kameraet.
  2. Trykk på ikonet for effekten du vil bruke, og dra glidebryteren for å justere effekten. Hvis du vil, kan du justere de andre effektene på samme måte.
  3. Trykk på kameratasten eller utløserknappen for å ta et bilde.

Hint

Du kan lagre portrettet i samme retning som forhåndsvisningen ved å trykke på (Ikon for speiling) > På.

Videoer i sakte film

Legg til kraftige effekter i videoene dine med Sakte film- og Super-sakte film-modusene. Sakte film-effekten legges til etter at en video er spilt inn i normal hastighet, mens Super-sakte film kan spilles inn på to måter. Du kan enten spille inn separate korte videoer i Super-sakte film, eller korte sekvenser innkapslet i en video spilt inn i normal hastighet. Super-sakte film-videoer kan spilles inn i HD- eller Full HD-oppløsning.

Merknad

Gode lysforhold er avgjørende når du spiller inn videoer i sakte film.

Slik legger du til en sakte film-effekt etter å ha spilt inn en video

1. Trykk på Modus mens du bruker kameraet.
  2. Trykk på (Sakte film-ikon).
  3. Trykk på (Innstillinger-ikon).
  4. Velg Sakte film-modus > Sakte film.
  5. Trykk på kameratasten eller utløserknappen for å spille inn en video.
  6. Trykk på (Stopp-knapp) for å stoppe innspillingen.
  7. Trekk de blå sirklene til der du vil at sakte film-effekten skal vises.
  8. Trykk på (Lagre video i sakte film-ikon) for å lagre videoen(e).

Slik spiller du inn en video i supersakte film

1. Trykk på Modus > (Sakte film-ikon).
  2. Trykk på (Innstillinger-ikon).
  3. Velg Sakte film-modus > Super-sakte film (ett opptak).
  4. Trykk på kameratasten eller utløserknappen for å spille inn en video i supersakte film. Innspillingen stoppes automatisk.

Hint

Du kan spille inn en video i supersakte film i HD eller Full HD. Mens du bruker Super-sakte film-modus, trykker du på (Innstillinger-ikon) > Filmstørrelse og velger en oppløsning.

Slik spiller du inn en supersakte filmsekvens i en video

1. Trykk på Modus > (Sakte film-ikon).
  2. Trykk på (Innstillinger-ikon).
  3. Velg Sakte film-modus > Super-sakte film.
  4. Trykk på kameratasten eller utløserknappen for å spille inn en video.
  5. Trykk på (Supersakte film-ikon) én eller flere ganger for å spille inn tidsbegrensede sekvenser i supersakte film. Innspillingen fortsetter.
  6. Trykk på (Stopp-knapp) for å stoppe innspillingen.