Omstart, tilbakestilling og reparering

Du kan tvinge enheten til å starte på nytt eller slå seg av hvis den slutter å reagere eller ikke starter på nytt som normalt. Ingen innstillinger eller personlige data blir slettet.

Du kan tilbakestille enheten til dens opprinnelige fabrikkinnstillinger. Denne handlingen kan av og til være nødvendig hvis enheten slutter å fungere på riktig måte. Men vær oppmerksom på at hvis du ønsker å beholde viktige data, må du først sikkerhetskopiere disse dataene til et minnekort eller et annet flyttbart minne. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Sikkerhetskopiere og synkronisere med en Google-konto .

Hvis enheten ikke slår seg på eller du vil tilbakestille programvaren på enheten, kan du bruke Xperia Companion for å reparere enheten. Du finner mer informasjon om bruk av Xperia Companion på nettstedet til Xperia Companion https://support.sonymobile.com/xperia-companion/.

Slik starter du enheten på nytt

Merknad

Enheten klarer kanskje ikke å starte på nytt hvis batterinivået er lavt. Koble enheten til en lader, og prøv å starte på nytt.

1. Trykk lenge på strømknappen.
  2. Trykk på Start på nytt i menyen som åpnes. Enheten startes på nytt automatisk.

Slik tvinger du enheten til å starte på nytt eller slå seg av

1. Trykk lenge på strømknappen og volum opp-tasten samtidig til enheten vibrerer.
  2. Avhengig av om du ønsker å tvinge enheten til å starte på nytt eller slå seg av, gjør som følger.
    • Hvis du vil tvinge enheten til å starte på nytt: Slipp knappene nå. Enheten startes på nytt.
    • Hvis du vil tvinge enheten til å slå seg av: Fortsett å holde knappene inne. Etter et par sekunder til, vibrerer enheten tre ganger og slår seg av.

Slik tilbakestiller du til fabrikkinnstillingene

Merknad

For å unngå permanent skade på enheten må du ikke avbryte en tilbakestilling til fabrikkinnstillinger.

1. Du må sørge for å sikkerhetskopiere alle viktige data som er lagret på enhetens interne minne, til et minnekort eller et annet ikke-internt minne. Hvis du har krypterte filer lagret på et SD-kort, bør du også fjerne krypteringen for å sikre at du fremdeles får tilgang til filene etter tilbakestillingen.
  2. Finn og trykk på Innstillinger > System > Avansert > Alternativer for tilbakestilling.
  3. Trykk på Slett alle data (tilbakestilling til fabrikkstandard) > Tilbakestill telefonen.
  4. Om nødvendig tegner du opplåsingsmønsteret for skjermen eller angir skjermens opplåsingspassord eller PIN-kode for å fortsette.
  5. Trykk på Slett alt for å bekrefte.

Hint

Enheten går ikke tilbake til en tidligere programvareversjon av Android når du tilbakestiller til fabrikkinnstillingene.

Reparere enhetsprogramvaren

Du kan bruke Xperia Companion til å reparere enhetens programvare. Hvis du har glemt skjermens opplåsingspassord, -PIN-kode eller -mønster, kan du bruke enhetens reparasjonsfunksjon i Xperia Companion-programmet for å slette sikkerhetslaget. Du må oppgi dine påloggingsopplysninger for Google for å utføre denne handlingen. Når du kjører reparasjonsfunksjonen, installerer du programvare på enheten på nytt, og du kan komme til å miste personlige data i prosessen.

Hvis enheten ser ut til å ha frosset, starter på nytt gjentatte ganger eller ikke starter i det hele tatt etter at du har oppdatert Xperia-programvaren eller etter at du har utført en programvarereparasjon eller en tilbakestilling til fabrikkinnstillingene, kan du prøve å tvinge enheten til å slå seg av, og deretter slå den på igjen. Hvis problemet vedvarer, tvinger du enheten til å slå seg av, og utfører deretter en programvarereparasjon.

Hint

Når du mottar et nytt brukernavn eller passord for Google-kontoen, er det ikke sikkert du kan bruke dem til å logge på.

Slik reparerer du enhetsprogramvaren ved bruk av Xperia Companion

Merknad

Før du utfører en programvarereparasjon er det viktig at du vet brukernavnet og passordet til Google-kontoen din. Avhengig av sikkerhetsinnstillingene dine kan du bli nødt til å skrive dem inn for å kunne starte enheten på nytt etter en programvarereparasjon.

1. Kontroller at Xperia Companion er installert på datamaskinen.
  2. Åpne Xperia Companion-programvaren på datamaskinen og klikk på Reparasjon av programvare på hovedskjermen.
  3. Følg instruksjonene som vises på skjermen for å installere programvaren på nytt og for å fullføre reparasjonen.

Tilbakestille appene

Du kan tilbakestille en app eller slette appdata hvis ikke appen svarer eller den forårsaker problemer med enheten.

Slik tilbakestiller du app-preferanser

1. Finn og trykk på Innstillinger > Apper og varsler.
  2. Trykk på (Ikon for å vise alle apper) å vise alle appene.
  3. Trykk på (Flere-ikon) > Tilbakestill app-innstillingene > Tilbakestill apper.

Hint

Tilbakestilling av app-preferanser sletter ikke appdata fra enheten.

Slik fjerner du appdata

1. Finn og trykk på Innstillinger > Apper og varsler.
  2. Velg en app eller tjeneste, trykk deretter på Lagring > FJERN DATA > OK.

Merknad

Når du fjerner appdata, blir data for den valgte appen slettet permanent fra enheten. Valget for å slette appdata, er ikke tilgjengelig for hver app eller tjeneste.

Slik sletter du hurtigbufferen til en app

1. Finn og trykk på Innstillinger > Apper og varsler.
  2. Velg en app eller tjeneste, trykk deretter på Lagring > FJERN HURTIGLAGER.

Merknad

Valget om å slette hurtigbufferen til en app er ikke tilgjengelig for hver app eller tjeneste.

Slik fjerner du standardinnstillingen for apper

1. Finn og trykk på Innstillinger > Apper og varsler.
  2. Velg en app eller tjeneste, trykk deretter på Avansert > Åpne som standard > FJERN STANDARDVALG.

Merknad

Valget om å slette standardinnstillingen til en app, er ikke tilgjengelig for hver app eller tjeneste.