Skjermen forblir mørk etter at jeg avslutter et anrop

Når du holder Xperia-enheten mot øret under en samtale slås skjermen av for å hindre deg fra å aktivere berøringsskjermen utilsiktet. Hvis du opplever at skjermen ikke slås på igjen når du flytter enheten bort fra øret, prøver du følgende:

• Som en midlertidig løsning, trykk lett på strømknappen. Hvis skjermen ikke slås på igjen, trykker du på strømknappen igjen.

• Kontroller at du har fjernet den midlertidige beskyttelsesfilmen som dekket skjermen da du kjøpte Xperia-enheten. Filmen er bare designet for å beskytte skjermen under frakt og er enkel ta av.

• Hvis du har påført en skjermbeskytter på enheten din, kontrollerer du at den er beregnet for Xperia-modellen din. Det er viktig at skjermbeskytteren har hull som er plassert nøyaktig slik at nærværssensoren ikke blokkeres. For å bekrefte den eksakte plasseringen av nærværssensoren for Xperia-modellen din kan du se på oversiktsillustrasjonen i brukerhåndboken.

• Slå av enheten og slå den deretter på igjen. Ved å gjøre dette slår du av alle apper som kjører, og frigjør minne, noe som enkelte ganger kan løse problemet automatisk.

• Oppdater enheten for å sikre at du får optimal ytelse og de nyeste forbedringene. Les mer om hvordan du oppdaterer og finner den nyeste programvareversjonen.

• Det anbefales at du sikkerhetskopierer og synkroniserer viktige data med en Google-konto.

• Bruk Xperia Companion-dataprogrammet til å utføre en programvarereparasjon for å tilbakestille enheten din. Vær oppmerksom på at alle data slettes fra den interne lagringen på enheten når du utfører en programvarereparasjon. Innhold som du har lagret på et eksternt SD-kort, for eksempel bilder, videoer og musikk, slettes ikke.

Slik sikkerhetskopierer du data ved hjelp av en datamaskin

1. Lås opp skjermen på enheten, og koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.
      2. På datamaskinen velger du hvilke filer du vil sikkerhetskopiere, og kopierer og limer inn eller drar og slipper filene til en plassering på datamaskinen.

Slik sikkerhetskopierer du og synkroniserer apper, telefoninnstillinger og anropshistorikk

1. Finn og trykk på Innstillinger > System > Avansert > Sikkerhetskopier .
      2. Trykk på bryteren for å aktivere funksjonen. Appdata, enhetsinnstillinger og anropshistorikk sikkerhetskopieres automatisk.

Du kan også aktivere sikkerhetskopiering fra innstillingsmenyen i Google Disk. Du kan synkronisere appdata, enhetsinnstillinger og anropshistorikk automatisk ved å logge deg på Google-kontoen du brukte til å synkronisere data på den gamle enheten. Når du slår på den nye enheten for første gang, logger du deg på Google-kontoen under konfigurasjonsveiviseren.

Slik reparerer du enhetsprogramvaren ved bruk av Xperia Companion

Før du utfører en programvarereparasjon er det viktig at du vet brukernavnet og passordet til Google-kontoen din. Avhengig av sikkerhetsinnstillingene dine kan du bli nødt til å skrive dem inn for å kunne starte enheten på nytt etter en programvarereparasjon.

1. Kontroller at Xperia Companion er installert på din PC eller Mac.
      2. Åpne Xperia Companion-programvaren på datamaskinen og klikk på Reparasjon av programvare på hovedskjermen.
      3. Følg instruksjonene på skjermen for å installere programvaren på nytt og fullføre reparasjonen.