Bruke Stilomslag med vindu i våte og støvete omgivelser

Stilomslag med vindu er vanntett og støvtett i henhold til IP-klassifiseringene (Ingress Protection) IPX5 og IPX8. Du finner mer informasjon i tabellen nedenfor.

Disse spesifikke IP-klassifiseringene betyr at Stilomslag med vindu tåler en vannstråle med lavt trykk samt nedsenkning i ferskvann (ikke saltvann) ned til en dybde på inntil 1,5 meter i 30 minutter.

Selv om Stilomslag med vindu er vannavvisende, bør du unngå å bruke det unødig i eller under vann, og unngå å utsette det for fuktige omgivelser med ekstremt høye eller lave temperaturer og høy luftfuktighet.

Dypp aldri Stilomslag med vindu i varmt vann, ikke-ferskvann (for eksempel springvann, klorholdig bassengvann og sjøvann) eller andre typer vann som kan skade det. Du må heller ikke utsette Stilomslag med vindu for flytende kjemikalier, for eksempel rengjøringsmidler, alkohol og andre etsende væsker som juice, eddik og ketchup. Hvis Stilomslag med vindu har kommet i kontakt med vann som ikke er ferskvann, må du skylle det med ferskvann.

Hvis Stilomslag med vindu blir utsatt for vann, må du passe på at den er fullstendig tørr før du bruker det igjen. Hvis for eksempel Stilomslag med vindu ikke er fullstendig tørr, er det mulig det ikke reagerer når du trykker på vinduet, eller at funksjoner som dataoverføring og oppringing ikke virker som de skal.

Ikke fest Stilomslag med vindu til eller ta det av Xperia™-enheten med makt eller en metode som ikke er beskrevet i denne brukerhåndboken.

Bruk en tørr, myk klut for å rengjøre alle områder på Stilomslag med vindu. For å hindre at fargene blekner må du ikke tørke av tilbehøret med alkohol, tynner, benzen eller noen type rengjøringsmiddel.

Ikke utsett Stilomslag med vindu unødvendig for miljøer med mye støv, sand og søle.

Hvis sand, søle eller støv kommer mellom frontdekselet på Stilomslag med vindu og Xperia™-enheten, tørker du det av med en myk klut. Hvis ikke, er det fare for at Xperia™-enheten og Stilomslag med vindu blir oppskrapet.

Det er en mulighet for misfarging eller fargemigrering på grunn av friksjon, svetting og at enheten utsettes for vann som ikke er ferskvann. Husk dette når du bruker Stilomslag med vindu i nærheten av tekstiler og andre materialer.

Note

Disse instruksjonene for bruk i våte og støvete omgivelser gjelder bare for bruk av Stilomslag med vindu. Xperia™-enheten kan ha sine egne instruksjoner og restriksjoner for bruk i våte og støvete omgivelser. Husk å kontrollere disse også før du utsetter enheten for slike forhold.

Garantien dekker ikke skader eller feil som forårsakes av misbruk eller feil bruk av Stilomslag med vindu (inkludert bruk i omgivelser som ikke dekkes av den aktuelle IP-klassifiseringen). Be kundestøtte om hjelp hvis du har flere spørsmål om bruken av tilbehøret.

IP-klassifisering (Ingress Protection)

Stilomslag med vindu har en IP-klassifisering i samsvar med IEC Standard 60529, noe som betyr at den har gjennomgått sertifiserte tester som måler hvor motstandsdyktig den er mot både støv og vann. Det første sifferet i den tosifrede IP-klassifiseringen viser beskyttelsesnivået mot faste objekter, inkludert støv. Det andre sifferet viser enhetens vannmotstand.

Motstand mot faste objekter og støv Motstand mot vann
    IP0X: Ingen spesiell beskyttelse IPX0. Ingen spesiell beskyttelse
    IP1X. Beskyttet mot faste objekter > 50 mm i diameter IPX1. Beskyttet mot dryppende vann
    IP2X. Beskyttet mot faste objekter > 12,5 mm i diameter IPX2. Beskyttet mot dryppende vann ved en helning på inntil 15 grader i forhold til vanlig posisjon
    IP3X. Beskyttet mot faste objekter > 2,5 mm i diameter IPX3. Beskyttet mot vannsprut
    IP4X. Beskyttet mot faste objekter > 1 mm i diameter IPX4. Beskyttet mot vannsprut
    IP5X. Beskyttet mot støv. Begrenset inntrengning (ingen skadelig utfelling) IPX5. Beskyttet mot vannstråle i minst tre minutter
    IP6X. Støvtett IPX6. Beskyttet mot kraftig vannstråle i minst tre minutter
      IPX7. Beskyttet mot nedsenkning i vann på én meters dybde i 30 minutter
      IPX8. Beskyttet mot kontinuerlig nedsenkning i vann på dybder over én meter. De nøyaktige betingelsen for hver enhet er spesifisert av produsenten.