Nå er den her!

Vi introduserer Android™ Oreo

Nå er den her!

Android 8.0 Oreo introduserer flotte nye funksjoner og forbedringer slik at enheten din kjører raskere, jevnere og sparer enda mer batteri enn før. Den generelle sikkerheten er forbedret med Google Play Protect™, som er en tjeneste som sjekker enheten og apper regelmessig for sikkerhetsfarer, og varsler deg hvis noe blir funnet. Vi har også gleden av å meddele at Sony har gjort deres LDAC™-dekoder for høyoppløselig Bluetooth®-lyd tilgjengelig for alle enheter som bruker Android.

Les videre for å finne ut mer om den nye og utsøkte Android Oreo!

Nå er den her!
    Nå er den her!

Varsler verdt å legge merke til

Android Oreo-programvaren kommer med flere nye varselfunksjoner. Du kan for eksempel finne et lite farget merke eller prikk ved siden av én eller flere apper. Dette er et nytt type merke, uten et nummer, for å varsle at du har uleste varsler. Akkurat som før kan du enkelt trekke ned fra toppen av skjermen for å finne og lese hva som er nytt. Du kan også pause varselet ved å sveipe forsiktig til venstre eller høyre og trykke på tidsurikonet slik at det kan vises igjen senere.

En stor forbedring er at nå er varsler sortert i forhåndsdefinerte kategorier, avhengig av appen. Dette betyr at du kan velge hvilke varseltyper du vil (eller ikke vil) motta for en spesifikk app. Hvis du for eksempel pendler med bil, ønsker du sannsynligvis å få trafikkvarsler fra Google Maps™, men siden du ikke reiser med buss eller tog har du kanskje ikke behov for varsler om offentlig kommunikasjon fra samme app. Hvis du skifter mening senere, kan du slå på eller av ulike kategorier i innstillingene for appen.

Snarveier for enkle handlinger

Snarveier for enkle handlinger

Oppgraderingen av enheten din til Android Oreo inkluderer den nyeste versjonen av Xperia-startskjerm-appen, der du kan trykke lenge på appikonet ikke bare for å deaktivere eller avinstallere en app, men også for å vise en meny med snarveishandlinger. Hvis du for eksempel trykker lenge på Kalender-appen, kan du velge om du vil legge til en ny hendelse eller påminnelse. Du kan også trykke på et lite ikon for å åpne Appinfo, der du kan konfigurere eller endre varsler og rettigheter, i tillegg til å deaktivere eller avinstallere appen.

E-post, telefon eller adresse?

E-post, telefon eller adresse?

Hvis du uthever tekst eller et tall, identifiserer Oreo umiddelbart om det er en adresse, et telefonnummer, et navn eller et sted. I menyen som åpnes vil du også kunne velge å åpne Google Maps, Telefon-appen eller e-postklienten avhengig av hva slags tekst eller tall du har valgt.

Tips! Hvis du vil lære mer om Bilde-i-bilde-modus, kan du gå til Xperia™-brukerstøtteforumet.

Tips! Hvis du vil lære mer om Bilde-i-bilde-modus, kan du gå til Xperia™-brukerstøtteforumet.

Fortsett å se med Bilde-i-bilde

Hvis du for eksempel utfører et Google Duo™-videoanrop og du plutselig vil skrive notater i Google Keep™ eller legge til en hendelse i kalenderen. Ikke noe problem! For støttede apper som Google Duo kan du bruke Bilde-i-bilde-modus til å fortsette å gjøre det du gjør i et minimert vindu som kan flyttes rundt på skjermen, mens du gjør andre ting på enheten. Hvis du vil finne ut hvilke apper som støtter denne funksjonen, kan du gå til Innstillinger og bruke forstørrelsesglasset til å søke etter Bilde-i-bilde.

Tips! Hvis du vil lære mer om Bilde-i-bilde-modus, kan du gå til Xperia™-brukerstøtteforumet.
    Merk! Kamera-appen er ikke en del av Android-systemet, men vil bli oppdatert for utvalgte Xperia™-enheter som kjører Android Oreo.

Merk! Kamera-appen er ikke en del av Android-systemet, men vil bli oppdatert for utvalgte Xperia™-enheter som kjører Android Oreo.

Si smil!

Når vi først snakker om videoer … Som en Xperia™-bruker elsker du sannsynligvis kameraet ditt, og du kommer til å elske det enda mer nå. Manuell modus gir deg stor kreativ kontroll fordi du manuelt kan endre autofokus, lukkerhastighet, lysfølsomhet, eksponeringsverdi og hvitbalanse. En flott funksjon for situasjoner med lite lys eller motlys. Men når du fikler med disse verdiene, hva var de opprinnelige? Det er enkelt! Det er bare å trykke på Nullstill for å gå tilbake til forhåndsinnstillingene.

Si smil!

Merk! Kamera-appen er ikke en del av Android-systemet, men vil bli oppdatert for utvalgte Xperia™-enheter som kjører Android Oreo.

Klar, ferdig, gå!

Klar, ferdig, gå!

Snart vil du oppdage at Innstillinger-menyen har blitt grundig omarbeidet. Ulike typer innstillinger har blitt organisert på en mer strukturert måte, og det finnes flere nye grupper. Slapp av, du finner raskt fram! Hvis du har problemer med å finne en bestemt innstilling, husk at du kan søke etter den ved å trykke på forstørrelsesglasset på toppen av Innstillinger-menyen.

Nå kan du nyte din Xperia™, og glem ikke å fortsette å utforske din nye programvare, Android 8.0!

Klar, ferdig, gå!

Tilgjengeligheten av programvareoppdateringer er avhengig av enheten, landet og/eller operatøren. Merk at uavhengig av Android-versjon kan enkelte egenskaper og funksjoner være forskjellige avhengig av enheten din.

Hvis du vil se den gjeldende programvareversjonen, oppdateringer og fremtidige programvareutgivelser, kan du gå til programvaresiden på Sony Mobile-supportnettstedet.