Widgets

Widgets zijn kleine applicaties die u direct op uw startscherm kunt gebruiken. Ze functioneren tevens als snelkoppelingen. Met de widget Weer kunt u bijvoorbeeld basisinformatie over het weer direct op uw startscherm bekijken. En wanneer u op de widget tikt, wordt de volledige applicatie Weer geopend. U kunt meer widgets downloaden via Google Play™.

Widgetmenu op Sony-smartphones

Een widget toevoegen aan het startscherm

1. Houd een leeg gebied op het Startscherm aangeraakt tot het apparaat trilt en tik vervolgens op Widgets.
  2. Vind en tik op de widget die u wilt toevoegen.

Het formaat van een widget wijzigen

1. Houd een widget aangeraakt tot deze groter wordt en de telefoon trilt. Laat vervolgens de widget los. Als het formaat van de widget kan worden gewijzigd, verschijnt een gemarkeerd kader en de punten voor het aanpassen van de grootte.
  2. Sleep de punten naar binnen of buiten om de widget te verkleinen of te vergroten.
  3. Tik op een willekeurige plaats op het Startscherm-scherm om het nieuwe formaat van de widget te bevestigen.

Een widget verplaatsen

• Raak de widget aan en houd deze ingedrukt tot hij groter wordt en het apparaat trilt. Sleep het onderdeel vervolgens naar de nieuwe locatie.

Een widget verwijderen

• Raak de widget aan en houd vast totdat deze is geselecteerd en sleep de widget vervolgens naar Verwijderen van startscherm.