Uw apparaat in natte en stoffige omgevingen gebruiken

Uw apparaat is waterdicht en beveiligd tegen stof, maak u dus geen zorgen als u in een regenbui terechtkomt of als u vuil wegwast onder een kraan, maar vergeet niet: alle poorten en vastgemaakte covers moeten goed gesloten zijn. U mag niet: het apparaat volledig onder water houden, of het apparaat blootstellen aan zeewater, zout water, chloorhoudend water of vloeistoffen zoals drankjes. De garantie is niet langer geldig als het apparaat wordt misbruikt of verkeerd wordt gebruikt. Het apparaat heeft een Ingress Protection-classificatie van IP65/68. Zie www.sonymobile.com/waterproof/ voor meer informatie.

De garantie dekt geen schade of defecten als gevolg van misbruik of als het apparaat wordt gebruikt in strijd met de instructies van Sony Mobile. Meer informatie over de garantie vindt u in de Belangrijke informatie, beschikbaar via support.sonymobile.com of via Instellingen > Over de telefoon > Juridische informatie.

Uw apparaat heeft een USB-poort zonder dopje. De USB-poort moet volledig droog zijn voordat u een kabel kunt aansluiten voor bijvoorbeeld opladen of het kopiëren van data. Mocht het apparaat nat worden, droogt u het dan af met een microvezeldoek en schudt u het apparaat minstens vijftien keer met de USB-poort naar beneden gericht. Herhaal de procedure als er nog steeds vocht zichtbaar is in de USB-poort. Plaats de USB-kabel alleen in de USB-poort als de poort helemaal droog is.

De USB-poort drogen

het apparaat schoonvegen

het apparaat schudden

de USB-poort van het Sony-apparaat schoonvegen

1. Veeg met een microvezeldoek al het overtollige vocht van uw apparaat.
  2. Houd het apparaat stevig vast, met de USB-poort naar beneden gericht, en schud het apparaat minstens 15 keer.
  3. Als u nog steeds vocht ziet in de USB-poort, schud u het apparaat nog een paar keer.
  4. Gebruik een microvezeldoek om achtergebleven vocht uit de USB-poort te vegen.