Uw mobiele gegevensverbinding delen

U kunt uw mobiele gegevensverbinding op verschillende manieren met andere apparaten delen:

• USB tethering: deel de mobiele gegevensverbinding met één computer via een USB-kabel.
  • Bluetooth® tethering: deel de mobiele gegevensverbinding met maximaal vijf andere apparaten via Bluetooth®.
  • Draagbare ‎Wi-Fi‎-hotspot: deel uw mobiele gegevensverbinding tegelijkertijd met maximaal acht apparaten, inclusief apparaten die de WPS-technologie ondersteunen.

Uw gegevensverbinding delen via een USB-kabel

1. Deactiveer alle USB-kabelverbindingen met uw apparaat.
  2. Gebruik de USB-kabel die bij uw apparaat is geleverd om uw apparaat op een computer aan te sluiten.
  3. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  4. Zoek naar en tik op Instellingen > Meer > Tethering/mobiele hotspot.
  5. Sleep de schuifregelaar naast USB-tethering naar rechts en tik op OK als daarom wordt gevraagd. Icn sony stat sys tether usb verschijnt in de statusbalk nadat u bent verbonden.
  6. Om het delen van uw gegevensverbinding te beëindigen, sleept u de schuifregelaar naast USB-tethering naar links of maakt u de USB-kabel los.

Note

U kunt de gegevensverbinding van uw apparaat niet tegelijkertijd met een SD-kaart via een USB-kabel delen.

Uw mobiele gegevensverbinding met een ander Bluetooth®-apparaat delen

1. Zorg dat uw apparaat en het Bluetooth®-apparaat met elkaar gekoppeld zijn en dat mobiele gegevensverkeer op uw apparaat actief is.
  2. Uw apparaat: Tik vanaf uw Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  3. Vind en tik op Instellingen > Meer > Tethering/mobiele hotspot en schuif de schuifregelaar naast Bluetooth-tethering naar rechts.
  4. Bluetooth®-apparaat: Stel het apparaat op zo'n manier in dat voor de netwerkverbinding Bluetooth® gebruikt wordt Als het apparaat een computer is, raadpleeg dan de relevante instructies om de opstelling te voltooien. Als het apparaat onder het besturingssysteem Android™ functioneert, tik dan op het instellingenpictogram naast de naam van het apparaat waarmee een koppeling is gemaakt onder Instellingen > Bluetooth > Gekoppelde apparaten, en selecteer het selectieveld Internettoegang.
  5. Uw apparaat: Wacht totdat Icn sony stat sys tether bluetoothin de statusbalk verschijnt. Wanneer deze verschijnt is de opstelling voltooid.
  6. Om het delen van uw mobiele gegevensverbinding te stoppen, sleept u de schuifregelaar naast Bluetooth-tethering naar links.

Note

De Bluetooth-tethering-functie wordt telkens uitgeschakeld wanneer u uw apparaat of de Bluetooth®-functie uitschakelt.

Tip

Ga voor meer informatie over het koppelen en het aanzetten van mobiele gegevensverkeer naar Uw apparaat met een ander Bluetooth®-apparaat koppelen en Een VPN (Virtual Private Network) toevoegen.

Uw apparaat gebruiken als een draagbare Wi-Fi-hotspot

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Meer > Tethering/mobiele hotspot.
  3. Tik op Instellingen draagbare hotspot > Wi-Fi-hotspot configureren.
  4. Voer de Netwerknaam (SSID)-gegevens in.
  5. Tik op het veld Beveiliging om een beveiligingstype te selecteren. Voer indien nodig een wachtwoord in.
  6. Tik op Opslaan.
  7. Tik op Icn sony key and back en sleep de schuifregelaar naast Draagbare hotspot naar rechts.
  8. Als dit wordt gevraagd, tikt u ter bevestiging op OK. Icn sony stat sys tether wifi in manual verschijnt op de statusbalk als de draagbare ‎Wi-Fi‎-hotspot actief is.
  9. Om het delen van uw gegevensverbinding via ‎Wi-Fi‎ te beëindigen, sleept u de schuifregelaar naast Draagbare hotspot naar links.

Toestaan dat een door WPS ondersteund apparaat uw mobiele gegevensverbinding gebruikt

1. Zorg ervoor dat uw apparaat is ingesteld als draagbare ‎Wi-Fi‎-hotspot.
  2. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  3. Ga naar en tik op Instellingen > Meer > Tethering/mobiele hotspot > Instellingen draagbare hotspot.
  4. Sleep de schuifregelaar naast Kan worden gevonden naar rechts.
  5. Zorg er onder Wi-Fi-hotspot configureren voor dat uw draagbare hotspot door een wachtwoord is beveiligd.
  6. Tik op WPS-knop en volg de relevante instructies op. U kunt ook op Icn sony key menu > WPS-pintikken en vervolgens de pincode invoeren die op het WPS-ondersteunde apparaat wordt weergegeven.

Uw draagbare hotspot een nieuwe naam geven of beveiligen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Tik op Instellingen > Meer > Tethering/mobiele hotspot.
  3. Tik op Instellingen draagbare hotspot > Wi-Fi-hotspot configureren.
  4. Voer de Netwerknaam (SSID) voor het netwerk in.
  5. Tik op het veld Beveiliging om een beveiligingstype te selecteren.
  6. Voer indien nodig een wachtwoord in.
  7. Tik op Opslaan.