Scherminstellingen

De schermhelderheid aanpassen

1. Tik in uw startscherm op Icn sony home apptray normal .
  2. Zoek naar en tik op Instellingen > Scherm > Helderheidsniveau.
  3. Versleep de schuifregelaar om de helderheid in te stellen.

Tip

Verlaag de helderheid om de prestaties van de batterij te verhogen.

Het scherm op trillen bij aanraken instellen

1. Tik in uw startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Zoek naar en tik op Instellingen > Geluid en melding > Andere geluiden.
  3. Sleep de schuifregelaar naast Trillen bij aanraking naar rechts. Het scherm trilt nu wanneer u op selectietoetsen en op bepaalde applicaties tikt.

Opgeven na hoeveel tijd het scherm moet worden uitgeschakeld als de telefoon niet wordt gebruikt

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Scherm > Slaapstand.
  3. Selecteer een optie.

Tip

Als u het scherm snel wilt uitschakelen, drukt u kort op de aan/uit-toets Icn sony key and power k90.

Slimme achtergrondverlichting

De slimme achtergrondverlichting houdt het scherm aan zolang u het apparaat in uw hand houdt. Zodra u het apparaat neerlegt, schakelt het scherm uit overeenkomstig de slaapinstelling.

De functie Slimme achtergrondverlichting inschakelen

1. Tik in uw startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Zoek naar en tik op Instellingen > Scherm > Smart-tegenlicht.
  3. Sleep de schuifregelaar naar rechts.

Scherm vastzetten

Gebruik de optie Scherm vastzetten zodat het apparaat alleen het scherm voor een specifieke applicatie weergeeft. Als u bijvoorbeeld een game speelt en u per ongeluk de navigatietoets Startscherm aanraakt, voorkomt de optie Scherm vastzetten dat het actieve scherm van de game wordt geminimaliseerd. U kunt deze functie ook gebruiken als u het apparaat aan iemand anders uitleent, om het moeilijker te maken om meer dan één applicatie te openen. U kunt uw apparaat bijvoorbeeld aan iemand uitlenen om een foto te maken en het scherm vastzetten op de toepassing Camera zodat de ander niet gemakkelijk andere apps kan gebruiken zoals E-mail.

Note

Scherm vastzetten is geen beveiligingsfunctie en voorkomt niet helemaal dat andere gebruikers het scherm activeren en uw apparaat gebruiken. Om uw gegevens te beschermen, moet u uw apparaat instellen om een pincode, wachtwoord of patroon voor de schermvergrendeling in te stellen voordat iemand het scherm kan activeren.

Scherm vastzetten activeren

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Tik vervolgens op Instellingen > Beveiliging > Scherm vastzetten.
  3. Sleep de schuifregelaar naar rechts.
  4. Als u nog geen patroon, PIN of wachtwoord voor de schermvergrendeling op het apparaat hebt ingesteld, sleept u de schuifregelaar naast Apparaat vergr. bij losmaken items naar rechts en selecteert u vervolgens een optie. Als u al een schermvergrendeling hebt ingeschakeld, versleept u de schuifregelaar om de relevante beveiligingsoptie te activeren nadat scherm vastzetten is geactiveerd.

Tip

Voor scherm vastzetten is geen patroon, PIN of wachtwoord verplicht.

Een scherm vastzetten

1. Zorg ervoor dat scherm vastzetten op het apparaat is geactiveerd.
  2. Open een app en ga naar het scherm dat u wilt vastzetten.
  3. Tik op Icn sony key open recent apps.
  4. Veeg omhoog om het pictogram van scherm vastzetten Icn sony screen pinning weer te geven.
  5. Tik op Icn sony screen pinning.
  6. Tik in het menu dat wordt geopend, op Duidelijk.

Een scherm losmaken

1. Op het vastgezette scherm houd u Icn sony key open recent apps en Icn sony key and back samen aangeraakt.
  2. Laat beide knoppen los.

Tip

Als u een beveiligingsoptie hebt geselecteerd tijdens het vastzetten van het scherm, moet u het patroon, de PIN of het wachtwoord invoeren om het apparaat te ontgrendelen voordat u het scherm kunt losmaken.