Het dataverbruik in de gaten houden

U kunt de hoeveelheid gegevens bijhouden die gedurende een bepaalde periode van en naar uw apparaat wordt overgebracht via uw mobiele dataverbinding of ‎Wi-Fi‎-verbinding. U kunt bijvoorbeeld de hoeveelheid gegevens weergeven die door individuele applicaties wordt gebruikt. Voor gegevens die via uw mobiele dataverbinding worden overgebracht, kunt u ook waarschuwingen en beperkingen instellen om extra kosten te voorkomen.

Note

Als u een apparaat gebruikt met meerdere gebruikers, kan alleen de eigenaar, d.w.z. de primaire gebruiker, de instellingen voor datagebruik wijzigen. Door de instellingen voor datagebruik aan te passen, hebt u meer controle over het datagebruik. Dit garandeert echter niet dat geen extra kosten in rekening worden gebracht.

Dataverkeer in- of uitschakelen

1. Tik vanaf uw Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Vind en tik op Instellingen > Datagebruik.
  3. Sleep de schuifregelaar naast Mobiel dataverkeer om dataverkeer in of uit te schakelen.

Tip

Als dataverkeer is uitgeschakeld, kan het toestel nog altijd ‎Wi-Fi‎-, NFC- en Bluetooth®-verbindingen maken.

Een waarschuwing voor gegevensgebruik instellen

1. Zorg dat mobiel dataverkeer is ingeschakeld.
  2. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  3. Ga naar en tik op Instellingen > Datagebruik.
  4. Sleep de waarschuwingslijnen naar de gewenste waarde om het waarschuwingsniveau in te stellen. U ontvangt een waarschuwingsbericht wanneer de hoeveelheid gegevens het ingestelde niveau nadert.

Een limiet voor mobiel gegevensgebruik instellen

1. Zorg dat mobiel dataverkeer is ingeschakeld.
  2. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  3. Ga naar en tik op Instellingen > Datagebruik.
  4. Sleep de schuifregelaar naast Mobiele-datalimiet instellen naar rechts en tik op OK.
  5. Om de limiet voor mobiel gegevensgebruik in te stellen, sleept u de betreffende lijn naar de gewenste waarde.

Note

Wanneer uw mobiele gegevensgebruik de ingestelde limiet bereikt, wordt het mobiele gegevensverkeer op uw apparaat automatisch uitgeschakeld.

Het gegevensgebruik van individuele applicaties beheren

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Datagebruik.
  3. Tik op de applicatie die u wilt beheren en sleep de schuifregelaar naast Achtergronddata in app beperken naar rechts en tik op OK.
  4. Voor meer specifieke instellingen voor de applicatie (indien beschikbaar) tikt u op Instellingen voor app en brengt u de gewenste wijzigingen aan.

Tip

De prestaties van individuele applicaties kunnen worden beïnvloed als u de betreffende instellingen voor gegevensgebruik wijzigt.

Uw dataverbruik controleren

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Tik op Instellingen > Datagebruik.
  3. Tik op Icn sony key menu en vervolgens op Wi-Fi weergeven.
  4. Als u informatie wilt weergeven over de hoeveelheid via ‎Wi-Fi‎ overgedragen data, tikt u op het tabblad Wi-Fi.
  5. Tik op het tabblad Mobiel voor informatie over de hoeveelheid data die via de mobiele dataverbinding is overgebracht.