Het apparaat wordt niet herkend door de computer als het met een USB-kabel is aangesloten

Dit apparaat heeft een onbedekte USB-poort. Mocht het apparaat nat zijn geworden, zorgt u dat de USB-poort volledig droog is voordat u een USB-kabel plaatst.

• Zorg dat het scherm van uw apparaat ontgrendeld is en dat de USB-verbindingsmodus op het apparaat is ingesteld op Bestanden overzetten. De standaardverbindingsmodus is altijd ingesteld op Alleen opladen. Een computer kan uw apparaat detecteren, door de modus Bestanden overdragen te selecteren elke keer wanneer u het apparaat met een computer verbindt.

De USB-verbindingsmodus instellen om bestanden over te brengen

1. Zorg dat het apparaat met een USB Type-C-kabel op een computer is aangesloten.
      2. Sleep de statusbalk omlaag op het Startscherm .
      3. Ga naar en tik op Android-systeem > Dit apparaat wordt opgeladen via USB > Tik voor meer opties. en selecteer vervolgens Bestanden overzetten .
    • Gebruik alleen de oorspronkelijke USB Type-C-kabel van Sony die specifiek bedoeld is voor uw apparaat en zorg dat deze correct is aangesloten op het apparaat en de computer.
    • Probeer of een andere USB-poort op de computer en zorg dat het apparaat direct op de USB-poort is aangesloten. Gebruik geen USB-hub of USB-verlengsnoer.
    • Gebruik een andere USB-kabel om te controleren of de kabel niet is beschadigd.
    • Als u een Mac gebruikt, controleert u of Xperia™ Companion for Mac OS op de computer is geïnstalleerd. Mac-computers bieden geen ondersteuning voor MTP, dit is een extensie die nodig is voor bestandsoverdracht tussen een computer en een Android™-apparaat.
    • Koppel het apparaat los van de computer en wis de gegevens in de systeemapp Mediaopslag op het apparaat. Start het apparaat opnieuw op en sluit het aan op de computer.

Applicatiegegevens van Mediaopslag wissen

Geen afbeeldingen, muziek of andere mediacontent wordt van het apparaat verwijderd als u de applicatiegegevens wist. De procedure kan echter wel gepaard gaan met het verlies van gerelateerde bestanden, zoals afspeellijsten of muziekinformatie.

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apps en meldingen > App-info .
      2. Tik op en vervolgens op Systeem-apps weergeven .
      3. Ga naar en tik op Mediaopslag > Opslagruimte > GEGEVENS WISSEN > OK .
    • Als het apparaat een geheugenkaart heeft, schakelt u het apparaat uit, verwijdert u de geheugenkaart en plaatst u deze weer terug. Start uw computer opnieuw op. Schakel het apparaat in en sluit het weer aan op de computer met behulp van de USB-kabel.
    • Start het apparaat en de computer opnieuw op.
    • Probeer een andere computer.
    • Als u een USB-stuurprogramma voor het apparaat zoekt, kunt u dit hier downloaden.
    • Als u Windows N of Windows KN gebruikt, zorg dan dat u het Media Feature Pack hebt gedownload om bestandsoverdracht in te schakelen. Deze versies van Windows bieden geen ondersteuning voor MTP-bestandsoverdracht.
    • Werk uw apparaat bij om u te verzekeren van optimale prestaties en de nieuwste verbeteringen. Lees meer over hoe u uw apparaat moet bijwerken en de nieuwste software kunt vinden.